recenze

The Fourth Dimension

The Fourth Dimension

A budeme opět zachraňovat svět! Píše se rok 2012 a NASA při cestě ke Slunci objevila velmi podivný portál. Po vstupu ale došlo k narušení celé struktury vesmíru a je jen na vás, jestli se vám podaří osudovou chybu napravit..
Jedno z oblíbených témat v oblasti počítačových her je kromě střílení do nebohých slepiček v nesmrtelném Moorhuhn, také záchrana světa. Roli ochránce jste si nedávno mohli vyzkoušet ve hře Earth Defender, kde naše krásná planeta Země čelila invazi mimozemských stvoření. Tentokrát ale půjde o něco víc, proto raději zanechme tohohle povídání a vrhněme se rovnou na příběh.

Píše se rok 2012 a lidstvu se díky osídlení Měsíce a Marsu otevřely netušené možnosti. Díky využívaní ruského paliva se cestování stalo levnou a hodně rychlou záležitostí. NASA však hodlala dokázat mnohem víc a podnikla výpravu směrem ke Slunci. Náhlá meteorická bouře ale donutila změnit letový kurz, při kterém byl objeven velmi podivný portál, vyzařující ještě podivnější světlo. Nejlepší vědci zjistili, že tento portál může sloužit jako vstup do čtvrté dimenze, neboli může umožnit cestování časem. Po dalším průzkumu se zjistilo, že to je navíc jediné místo, kde je něco podobného možné, neboť místo není blokované zbylými dimenzemi. Vědci ale dále zjistili, že lidské tělo nemůže projít portálem bez újmy na zdraví, protože by implodovalo. Nejlepší programátoři si s tím ale poradili a do budoucnosti byl vyslán signál z počítače a byla tak navázaná komunikace, která odřízla všechny ostatní dimenze. Veškeré technologie se začaly zvyšovat obrovskou rychlostí, stejně tak jako komunikační software. Díky spoustě informací se najednou začala obrovskou rychlostí měnit také budoucnost, se kterou hrozilo i vyhasnutí lidské rasy. „Naštěstí“ se na vše přišlo a NASA povolala nejlepší programátory. Ti vyvinuli speciální software, obsahující velice vyspělou A.I., která musí odříznout časový kanál a jestli se to podaří, záleží pouze na vás!

Tolik k příběhu, který je dle mého názoru celkem originální. Na řadu se tedy dostávají jednotlivé mise, během kterých váš čeká závod s časem. Úkol je pokaždé stejný - musíte sesbírat tři barevně rozlišené klíče (červená, modrá, zelená), které vám otevřou průchod do další zóny (dalšího levelu). Zdánlivě prostý úkol v sobě ovšem skrývá řadu úskalí. V levelu je několik uzamknutých dveří, pro které je potřeba nalézt již zmiňované klíče. Ty se ale jen tak nepovalují po podlaze, pro jejich „zobrazení“ musíte stisknout příslušný barevný krystal. Někdy se klíč objeví za elektrickou bariérou a jestli ho chcete sebrat, musíte si pospíšit, jinak dostanete velmi nepěknou ránu. Dále vám život může znepříjemnit jistý Conus Virus a velice hbitá ještěrka a když si nebudete dávat pozor, bude vás to bohužel stát jeden ze tří životů. Tou největší překážkou je ale časový limit. Jestli postupujete rychle a přesně, stačit vám jistě bude. V opačném případě bohužel následuje smutný nápis Game Over. Celkem profesionálně působí technické zpracování. Vaši postavu vidíte z ptačí perspektivy, průběh hry vám navíc zpestřují známé hudební motivy. Ovládání je pouze pomocí klávesnice.

Tak to by bylo asi vše, co Fourth Dimension nabízí. Originální příběh, výborná hratelnost, vkusně vybraná hudba a slušná porce zábavy hře jenom prospívá. Máte-li rádi kvalitní hry a chcete-li vyzkoušet něco nového, tak vám The Fourth Dimension vřele doporučuji, jinak si raději zahrajte toho Moorhuhna. ;o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce