recenze

Twilight of the Gods

Twilight of the Gods

Povedená 3D střílečka s příběhem ala Half-Life. Jak by mohla vypadat další z mnoha her, která si jako vzor vzala tak těžký oříšek, jakým je Half-Life? Vydejte se do tajemného světa plného nepěkných pokusů, které teď ohrožují klid a pohodu naší planety.
Jak už to tak v životě chodí, občas se něco nepovede. Někdy vám nevyjde tutovka na tiketu nebo vás odmítne dívka. No a někdy se i stane, že vám nevyjde pokus na hmyzu, který vás na oplátku toho, že s ním experimentujete, ohrožuje. To je však situace řešitelná. Příběh Twilight of the Gods tedy vypráví o doktoru, který si hrál s pokusy a co by to bylo za doktora, kdyby to nepodělal. :) Díky němu a Dieteru Marfurtovi máme teď co na práci. :)

Příběh je trochu okoukaný z Half-Life, to by měl hráč poznat na první pohled. I prostředí se snaží být temnější, záhadnější, tedy tak trochu jako v HL. Co vás určitě potěší je slušný počet zbraní, který se rozšiřuje hned od začátku. Avšak nepředbíhejme. Po spuštění hry nečekejte na menu, neboť jdete přímo do hry. Pro začátek by bylo dobré stisknout „H“ a seznámit se s ovládáním. Není nějak netradiční, ale přeci jen je lepší ověřit si, zda je vše tak, jak má být. :) Poté se už vydejte do bitvy. Hned za prvním rohem se seznámíte s prvním druhem vašich nepřátel. Je jím obyčejný hlídač, kterému to bohužel příliš nemyslí. Po zásahu začne běhat a když se skryjete, zapomene, že existujete.

Hra by se tak mohla stát jednoduchou, ale vaši protivníci mají výhodu překvapení. Vy neznáte terén a nevíte, kde vás mohou překvapit a věřte, že vás překvapí. :) Dalším druhem nepřítele je přerostlý brouk, který na potkání chrlí zelený jed, jímž vás ohrožuje. No a dostáváme se k tomu nejlepšímu, čímž jsou zbraně. Není jich zase tak mnoho, ale hned ze začátku – po prvním protivníkovi, nacházíte za rohem lepší zbraň a ty další na sebe nenechají příliš dlouho čekat. Hra nabízí klasické úkoly, jako jsou např. vyhledávání karet pro otevírání příslušných dveří, zničení zdi pomocí C4 apod. Tedy nic co bychom neznali, pokud hrajeme 3D střílečky. :)

Na grafiku ani hratelnost si při hraní určitě stěžovat nebudete. Twilight of the Gods mi z části připomíná X Operations. Hlavně svým prostředím a zbraněmi, ale jinak je na tom dnešní střílečka určitě o mnoho lépe. Je vidět, že je autor detailista, což si můžete ověřit střelením do nějakého předmětu. Stane se to, co vídáme v běžných 3D střílečkách – tedy na místě, kam střelíte se objeví otisk kulky a kolem kouř. Viděli jste něco podobného u freeware 3D střílečky? :) Jestli ano, je to jedině dobře, neboť můžeme doufat, že se blízká na lepší časy. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

šém | 12.11.04 v 13:37

Je to strašně krátká hra. Náboje berou tak, že na ně musíš namířit, pak půjdou sebrat. Zbraně se mění červenými čísly, nikoliv černými. Hra končí tak, že po otevření třetích dveří seberete tři ampulky vrátíte se do prvních dveří a otevřete door Danger. Celkově je to slabý.

Pařan | 12.11.04 v 08:24

Jak mám měnit zbraně a použít výbušninu? Pomocí čísel to nejde.

Archibald | 06.11.04 v 17:59

Pravým tlačítkem myši (dle nápovědy) nelze sebrat náboje. Jak si je mám vzít?

no name | 27.09.04 v 18:08

skoc do bazenu. V jeho boku je vchod do tunelu, ktery te dovede dal

nezname | 25.09.04 v 20:03

akoze chapem to ze mam niekoho zabit,chapem aj to ze musim zabit viackrat, ale ked uz nieje co zabijat ani zbierat co tam mam robit ? Ze mam skusit ostat na zive myslia akoze mi nema prepnut ?: ) kde ma koniec ten prvy level pls ? ak to vobec niekto skusal hrat


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce