recenze

Super Granny

Super Granny

Energická superbabička potřebuje vaši pomoc! Její milované kočičky (no, spíš tisíce kočiček :o) jsou v nebezpečí a vy je musíte zachránit před zlými trpaslíky ze zahrádky v této klasické arkádě s roztomilou grafikou a výbornou hratelností!
Všichni asi známe takové ty šílené důchodce, co mají ve svém malém činžovním bytečku třeba třicet nebo dokonce padesát koček a všichni sousedé je za to pak (nejspíš právem) nenávidí a dělají jim různé naschvály, mezi něž kromě jiného mohou patřit právě únosy jejich kočiček. Nejspíš právě tímto se autoři Super Granny inspirovali a vytvořili tak hru o "Super babičce", která musí zachránit všechny své milované čičinky před zlými trpaslíky ze zahrádky :o). A aby toho nebylo málo, naše super důchodkyně nemá "jen" pár desítek kočiček, ale spíše několik tisíc.

Jak to celé probíhá? Jedná se vlastně o celkem typickou arkádu, konkrétně plošinovku s logickými prvky. V roli svérázné babičky procházíte jednotlivé levely a v každém musíte zachránit veškeré své miláčky. To provedete tak, že ke kočce přijdete a ona vás pak následuje, přičemž ji musíte dovést do jakési cílové branky. Naštěstí nemusíte vodit kočky po jedné, ale můžete si udělat třeba i takový menší regiment. Jednotlivé micinky se chovají celkem inteligentně a zasekávají se jen minimálně, a tak většinou jakmile vás jednou začnou následovat, už jdou za vámi ať jdete kam jdete, pády skrze několik pater nevyjímaje. Toto vše samo o sobě by vás asi nejspíš brzy přestalo bavit a tak je zde spousta vychytávek. Tou asi nejvýraznější jsou již zmínění gnómové (trpaslíci do zahrádky), kteří se v některých úrovních vyskytují a pokud se utkají s babičkou tváří v tvář, ztratíte jeden život. Proti nim má však naše superdůchodkyně své metody - vykope jámu a tupí gnómové do ní většinou spadnou.

Když už jsme u toho kopání - právě ono je totiž jedním ze základních pilířů hry. Kromě eliminace trpaslíků jej totiž využijete i na řešení více či méně logických problémů. Některé části mapy jsou zavaleny hlínou a abyste se tam dostali, musíte si prokopat cestu. Občas však kopání využijete i na obyčejné rychlé přesuny (podkopete si pod sebou jámu a rázem jste o patro níž :o). Dalším zpestřením, na které narazíte, jsou různé nástroje, například konvičky. Ty umožňují pokropit speciální rostliny, po kterých je pak možné vyšplhat jako po žebříku. Poslední vychytávkou jsou pak květiny. Těch je po celém levelu rozseto vcelku velké množství a pokud přes všechny přejdete a zalijete je (následkem čehož vyrostou), objeví se ještě jakási super květina. A k čemu je to vůbec dobré? Pokud seberete květin 100, získá babča další život.

Technické zpracování je jedním slovem výborné. Grafika je sice trochu infantilní a někomu jistě bude připadat příliš roztomilá, ale každopádně je povedená. Stejně tak zvuky a hudba, které opravdu připomínají nějaké pohádky a ještě více podbarvují atmosféru. Kapitolu samu o sobě pak tvoří výborné komentáře babičky, které jsou pronášeny typickým stařeckým hlasem a jejich náplň je taktéž velmi tématická (lepší výraz mě nenapadá). Přes všechnu chválu musím ale bohužel konstatovat, že hra je shareware, a tak si ve free verzi vychutnáte jen nějakých 9 levelů, což je záležitost zhruba na půl hodiny a to je opravdu málo. Přesto si myslím, že Super Granny může zaujmout nejen ty mladší z vás, ale díky skvělým hláškám a dobré hratelnosti zkrátka všechny hráče tohoto žánru.

TATO HRA BYLA ODEBRÁNA

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

mirka | 16.11.04 v 18:33

Crack na Super Granny najdete na http://mscracks.com/get.php?id=211806

Kleška | 28.09.04 v 15:44

Jo ja bych taky chtela key..

Shebecka | 26.09.04 v 19:05

daji se nekde sehnat keye? myslim jako zadarmo ;)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce