recenze

Scorched 3D

Scorched 3D

Na nic nečekejte a upalujte stahovat Scorched 3D, uvidíte, že nebudete litovat. Předělávka staré hry je kompletně v 3D a uspokojí i nejnáročnější pařany!
Čím více komerčních her se k nám dostává, tím více strádají na originalitě a jejich vydání je čas od času pouze kvůli zisku. Na freewarové scéně je to podobné, jen peněz autoři moc nedostanou, pokud se tedy neúčastní soutěží, které jsou finančně dotovány. S kreativitou je to ale pořád stejné. Jen horko těžko byste hledali mezi novinkami něco naprosto ojedinělého a nevídaného, gamesku, která by v sobě nesla dosud nepoužité prvky. Scorched 3D zapadá právě do skupiny remakeů. Samotný název vám určitě mnohé nepoví. Jistě, jedná se o předělávku, jež již rahno let dobývá srdce herních klasiků, včetně mého.

Scorched 3D by se mohla bez nadsázky přirovnat k Worms 3D. Nejen že obě v názvu nesou stejné označení 3D, což samozřejmě není jen tak. Po dlouhé době tyto tituly nakoukly i do třetího rozměru. Mimo to se jedná o tahové akce, kde se soupeři střídají a každý se snaží zničit co možná nejvíce nepřátel. Oproti roztomilým červíkům, nemůžeme v Scorched 3D ovládat tým, nýbrž bojujeme jen sami za sebe, zato se zlověstně vyhlížejícími tanky, děly, atd. V tomto směru autoři uvolnili uzdu své fantazie a obdařili gamesku trochou komických prvků. Nejen že se můžete vrhnout do víru přestřelek s podporou rádoby futuristickými vozidly, ale také vaší dělostřeleckou aktivitu může provádět Kenny obtěžkán bazukou (týpek v kapuce ze SouthParku, kterému není dáno z hůry štěstí a každý díl umře). Tak abychom konečně postoupili dál. Když už máte „zbraň“, je na čase zvolit terén. To je další kapitola sama o sobě. Nejde tak o rozmanitost, ačkoli pár mapek ve hře najdete, ale spíš o propracovanost.

Jednou věcí je gravitace, po vyslání napalmové rakety na nepřítele se můžete kochat, jak si hořící napalm hledá cestičky, kudy by stekl z kopce. To je však jen začátek. Ze všeho nejvíc mě uchvátila skutečnost, že vybuchlé bomby po sobě zanechávají krátery, které setrvávají až do konce kola. Podle mě je to mezi freewarovkami naprosto ojedinělá věc, která stojí za pozornost. Je ovšem pravda, že Scorched 3D mám se vším všudy 20 MB, tudíž se kvalita očekává. No nic, můžeme pokračovat. Nyní už jsme v samotném boji a snažíme se vydržet co nejdéle. Po každém úspěšném zásahu se vám na konto přičítají peníze, za které si můžete po konci kola koupit lepší vybavení. Na výběr je nesčetně mnoho zbraní či jiných „vychytávek“. Věřím, že po pár úspěšných kolech, bude váš tank/Kenny/dělo dokonalé a vy nepoznáte porážku.

Co napsat na závěr? Snad jen, že pokud vlastníte dostatečně rychlý internet nebo jste ochotni stahovat 20 MB, tak se vám mohu zaručit - Scorched 3D vás nezklame grafikou, hratelností ani multiplayerem...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

bob | 27.09.04 v 11:42

To mi fakt nikdo nepradi co s tou dynamickou knihovnou ?

Bob | 21.09.04 v 10:22

Po 90 min sahování mi to řeklo, že cybí dynamická knihovna. Co s tím, poraďte prosím.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce