recenze

Fat Head

Fat Head

„Láďa má velkou hlavu, jak pytel od banánu“…je asi nejlepší slogan, jakým vás nalákat na zajímavou arkádu s hlavním hrdinou, který trpí jednou sympatickou vadou. Jakou? O tom a mnohém dalším v recenzi…
Příběh titulu Fat Head je tak trochu ujetý, tak trochu originální a ponejvíce stupidní, co si budeme nalhávat. Věřte nebo nevěřte, jednoho dne byla matička Země celá zamořena galaktickým smetím a potvůrkami, které se nazývají Goonies (o český překlad se raději nebudu pokoušet). Tyhle potvůrky skáčí po zamořených sudech, které se na naší planetě objevili a zamořují dál a dál bez tušení, co se chystá a kdo má přijít. Vy, osvoboditel, akční hrdina, chlapík s velkou hlavou. Hlavní postava se jmenuje Fat Head a na detoxikaci a ničení strašlivých Goonies je specialista. Toliko k příběhu, který neztrácí šťávu a teď se pojďme podívat na zajímavý herní počin trochu pragmatičtěji..

Herní plocha Fat Head se skládá z různě rozmístěných sudů naplněných zelenou hmotou, což je radioaktivní, odporná a ničivá směs, která zamořila Zemi. Po těchto sudech skáčí Goonies, ochránci vesmírného marasu a Fat Head – hlavní hrdina. Každý sud, na který se dostane je detoxikován a jeho obsah tudíž ztrácí svou škodlivost a tím se ve většině chytrých hlav už jistě rýsuje hlavní cíl této arkády. Ano správně, úkolem je detoxikace všech sudů na obrazovce a postup do dalšího levelu. To vám stěžují oni Goonies, kteří také skáčí po sudech a občas po sobě zanechají červené vejce (zní to neuvěřitelně, že někdo vymyslel tolik ztřeštěností v jedné hře, ale skutečně to je červené vejce :o) Pokud toto červené vejce seberete , zvětší se vám hlava – tedy ne přímo vám :o), ale hlavnímu hrdinovi. Na ukazateli vidíte, jak moc se může vaše mozkovna ještě zvětšit a po sebrání sedmi červených vajec máte už hlavu tak nafouklou, že Fat Head vzlétne a při letu se snaží srazit jednoho z Goonies. Ten po srážce zemře a svět je hned o něco hezčí. Pokud se to nepodaří, v horní částí herní plochy jsou ostny, o něž vaše hlava splaskne a snažení začíná nanovo. To je vše a byť je to neuvěřitelné ažaž, vše je pravdivé.

Grafika Fat Head trochu zameškala svou dobu a nabízí nám retro konce 90.let se všemi svými plusy i mínusy. Animace postavy je poměrně slušně provedena, ale stejně jako prostředí a hlavně oni pověstní Goonies (to jméno má v sobě stejně něco hezkého) by potřebovala trochu lepší vizáž. Naopak pokud máte rádi starou atmosféru někde mezi Manic Minerem a starým Mariem, tak jste na správném serveru, a čtete tu pravou recenzi. Hratelnost hry je však nevelká a vzhledem k absolutnímu zanedbání zvukové stopy, která by měla podmalovávat levely, je hodnocení takové jaké je. Shrnuto a podtrženo – Fat Head přináší pár střeštěných nápadů a rozšiřuje můj slovník o úžasné slovo Goonies, ale jinak si mé pařanské srdce nezískal. Finito, tečka, konec!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie