recenze

Alien Horde

Alien Horde

Máte rádi představy o vzdálené budoucnosti a o stylech nového života? Pojďte se s námi podívat na planetu „budoucnosti“ a vyzkoušet si život jedné nenápadné hrdinky ze vzdálené galaxie a tak trochu si i zabojovat…
Freegame vám přináší novou akční hru Alien Horde. Jak už vstupní logo napovídá - jde o velmi povedenou střílečku, která má sloužit k propagaci připravované vesmírné strategie – Space Colony. Jak už jste se mohli ve vstupní předmluvě této hry dočíst – jde o hru, kde je hlavním hrdinou žena. A úkolem této mladé hrdinky (tedy vaším úkolem) je v několika úrovních této hry zachraňovat svého přítele, který je uvězněn (napravo od vaší základny) ve spárech hlavního vetřelce. Grafika této gamesky vás doslova vtáhne do hraní a nepustí vás od počítače, protože je na vysoce kvalitní úrovni. Před tím, než se pustíte do čtení o této velmi zajímavé a kvalitní hře – zbývá jen říct, že tento herní skvost pochází od firmy Firefly Studios.

V této hře se nacházíte na téměř neobydlené planetě, kde jste se zabydleli a postavili svoji výzkumnou základnu. Na tuto základnu neustále útočí zdejší živočichové – pro vás jsou to vetřelci, kterým se musíte bránit. Jak už jsem se v samotném úvodu zmínil – vašim úkolem je v každém kole zachránit svého kolegu ze zajetí hlavního vetřelce připomínající obří mozek. Ke splnění tohoto úkolu Vám pomáhá váš ROBO-PES, (pes – nejlepší přítel člověka, respektive ženy), který vás při nebezpečné cestě doprovází. Pomáhá vám tím způsobem, že jde kousek před vámi a střílí ve chvílích - kdy střílíte vy. (Takže funguje jako živý štít a dodává vám vyšší palební sílu.) Pokud se nalézáte mimo svoji základnu (například během osvobozování svého kolegy) spotřebováváte si svůj kyslík, ale na území svojí základny ho kupodivu nespotřebováváte. Vydýcháte-li všechen svůj kyslík - ztrácíte život. Ale nebojte se, jeho nedostatek vám hlásí počítač, nebo můžete hladinu svého kyslíku sledovat na horní části obrazovky. Kyslík si doplníte zasazením speciálních rostlin na území nacházející se nalevo od vaší základny. Tyto rostliny hned po zasazení rychle vyrostou a vytvoří drahocenný kyslík. Přístroj ze základny tento kyslík chytá do nádrže a hladina kyslíku se vám doplní. Potom můžete pokračovat v obraně své základny nebo v osvobozování svého přítele.

Kromě vašeho střílejícího ROBO-PSA máte i bohatou výstroj, kterou tvoří nejen moderní puška, ale i bomby, které jsou neustále automaticky doplňovány z vaši základny. A nesmím zapomenout na ničící laser, který máte bohužel jen jeden, ale jeho energie se neustále dobíjí. Do dalšího kola se dostanete hned po vysvobození svého kolegy. Jak se postupně probojováváte celou hrou do vyšších a vyšších levelů – vždy proti vám stojí více druhů nepřátelských oblud, vzdálenost od základny a vašeho kolegy se prodlužuje, na území určené k sázení rostlin přibývají překážky a výdrž hlavního vetřelce se zvyšuje. Celou hru prohráváte v okamžiku, kdy ztratíte všechny svoje životy, nebo když vám nepřátelé zničí vaši výzkumnou základnu. Stav poškození vaší základny můžete sledovat na horní části obrazovky. Na spodní části obrazovky vidíte radar, na kterém máte možnost sledovat blížící se nepřátele.

Jak už jsem se v úvodu zmínil – kvalita hry je opravdu na úrovni. A můžu ji všem doporučit, protože nejde jen o jednoduchou nekonečnou střílečku, ale u této hry musíte občas použít hlavu a umět se strategicky rozhodovat…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

jirka | 31.01.08 v 20:26

nevim jak to stáhnout

Gain | 24.11.04 v 06:30

Já jsem náhofou tento výrok pochopil. Ale ty jsi ho asi nepochopil. A feministky jsem nepleť, ty nám tady chyběly. A proč to řešíš, není to jedno? Nejsi ty náhodou feministka?

TP | 13.09.04 v 19:36

Obávám se,že si autor redakce zadělal na elektrické křeslo, protože za výrok "člověka, respektive ženy" se o tento trest femnistky dozajista postarají.

TP | 13.09.04 v 19:28

No, ale když vydali Alien horde, tak to byla připravovaná hra.

Diesel | 12.09.04 v 09:35

Dovoluji si upozornit, že se nejedná o reklamu k připravované hře. Hra Space Colony vyšla již v minulém roce!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce