recenze

Super Mario Moto

Super Mario Moto

Populární konzolový panáček Mario se dostává poměrně často i na monitory našich PC. Hrdinou dnešní hry je právě on a jak již název napovídá, Mario tentokrát usedne na motorku. Zahrát si jej možno i ve dvou!
Populární konzolový panáček Mario se dostává poměrně často i na monitory našich PC. Je neuvěřitelné, jaké popularity může dosáhnout jedna obyčejná herní postavička. Hrdinou dnešní hry je právě on a jak již název napovídá, Mario tentokrát usedne na motorku. Mario ale není jen tak nějakým tuctovým hrdinou, tento obtloustlý a nestárnoucí instalatér dosáhl nebývalého úspěchu po celém světě a stal se symbolem firmy Nintendo. Úspěchy však nesbírá pouze na této konzoly, táhne ho to i ke konkurenci, převážně pak k PC. Ačkoli se na vývoji freewarových kolegů nepodílí Nintendo, nelze si na kvantitu stěžovat, všechny Mariovi hry mají jedno společně – skvěle se hrají. To není žádná lež, či skutečnost s příměsí falše, ale pravda pravdoucí. Vzpomeňme jen na Mario & Luigi. Tolik vývojářů se už pokusilo o freeware obdoby tohoto populárního titulu od Nintenda a všichni dosáhli podobných výsledků.

Autor dnešní hry, který se skrývá pod přezdívkou OneEyedParrot, se opět nestává žádnou výjimkou. Okamžitě se zařadí na konec tlustého seznamu obsahujícího autory her s tematikou trošku netypického instalatéra. Jenže, pokud mě tedy paměť neklame, zde dokázal Paul K. (ano, uhodli jste, civilní jméno OneEyedParrot :-)) projevit alespoň trochu originality. Náš hrdina tentokrát usedne na motorku a za vaší vydatné pomoci se bude snažit projet tratí a nasbírat pokud možno co nejvíce bodů. Na výběr máte ze dvou možností, buďto se můžete vydat na dlouhou cestu v režimu kariéry a nebo si jen tak zajezdit ve Free Run, chybět nesmí ani populární možnost zahrát si ve dvou na jedné klávesnici. Ovládání je velmi jednoduché, šipkami prostě s Mariem jedete kam se vám za chce. Na cestě ovšem číhají překážky a srážka s nimi není zrovna bezbolestná…

Technické zpracování Super Mario Moto je namouduši velmi slabé. Grafika by nemusela být zase až tak špatná, ale jedině v případě, že vám nevadí malinká obrazovečka o rozměrech asi 300 na 200 pixelů. Po hudební stránce rovněž SMM nepřekvapí. Vše ale vynahrazuje zdařilá hratelnost, přiznám se bez mučení, nevydržel jsem hru tentokrát dohrát až dokonce, ale i tak lze hratelnost považovat za povedenou. Celkové hodnocení tak přesně vystihuje celou recenzi. Být obrazovka aspoň dvakrát větší, grafika o třídu lepší a být pořádné hudby, máme tady skvostný kousek, ale takto? Průměr.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Adam | 17.09.04 v 17:07

tenhle mário je machr ale přesto neumí žadnej tryk :-)

studnis | 14.09.04 v 20:44

jak se ovlada???


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce