recenze

Room War

Room War

3D střílečka s úžasnou grafikou a pekelně dobrou hratelností. Taková je freeware hra Room War. Jaké je soupeřit s neznámými tvory ve vašem obýváku? Navíc v roli ještě zajímavějších tvorů podobajících se UFO? Nenechte si ujít!
Chybí vám už delší dobu 3D freeware střílečka s grafikou, která by se mohla rovnat běžným hrám? Pokud ano, váš problém může být vyřešen dnes, když vyzkoušíte Room War. Kvalitní střílečku se zajímavým námětem. Říkáte si, jaké to je bojovat ve svém pokoji v podobě malých ufonů se zajímavými létajícími prostředky? Asi ne, protože koho by napadla taková ztřeštěnost (nebo genialita?). Nicméně námět pro 3D střílečku je to určitě zajímavý a když se k tomu přidá tak kvalitnígrafika a hratelnost, může z toho být výborná herní záležitost. Námět ke hře nepochází ze žádné z chytrých českých hlaviček, ale od neznámého Damjana Minovskiho (zapamatujme si toto jméno, myslím si, že se nám v budoucnu ještě s něčím představí a nudit se určitě nebudeme).

Bojovat pouze v jedné místnosti by mohlo omrzet, ale ne v případě, že nehrajete za lidskou bytost, která místnost projde raz dva, ale za takřka miniaturního ufona, který se v ní může krásně pohybovat. Room War navíc není klasickou 3D střílečkou, kde stačí najít cíl a napumpovat do něj olovo. Vašimi protivníky jsou též malé bytosti s rychlým pohybem, které musíte nejdříve zaměřit a až pak se do nich můžete pustit. Abyste na to nebyli sami, máte za sebou několik dalších ufonů, jenž se snaží o to samé co vy. Opačná strana s vámi má však také určité úmysly, které by vám mohli bránit v úspěšném vkročení do dalších levelů.

Po spuštění hry si nevychutnávejte krásně provedené menu, ale všimněte si přehled nastavení a ovládání hry ještě před tím, než se dostanete do menu. Vyhnete se tak zbytečným zmatkům, které by mohly nastat v průběhu hry, neboť nejde o běžnou 3D střílečku. S vašimi protivníky, spíše s jejich zaměření, se musíte náležitě poprat.

Room War je pro mě potěšením. Zajímavý námět na hru, skvělá grafika, uspokojující zvukové efekty a kvalitní hratelnost. To vše by vás mělo donutit k tomu, abyste se pustili do stahování. Nehledejte ve hře typickou řežbu, ve které se můžete vyřádit, ale spíše umění a pochopení tak zajímavého nápadu. Mimo to, tak kvalitních 3D stříleček a o 13 MB je dnes docela málo. Nepromeškejte tak dobrou šanci na dobrou zábavu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

MB | 16.12.06 v 19:11

Jedna bláznivina tam je, cez tie listy pri divnom kvetinači sa dá cez ne prechádzať a cez káble, ktoré sú do subbuferu tiež, tí enemy útočia na centrálnu jednotku(hlavný počítač, ktorý nad monitormi zakritý zeleným obalom), neodporučam campovať ale chrániť zdroj, pretože odtiaľ hlavný hrdinovia vychádzajú, hra sa začína v tom zmysle že ochráňuju počítač pred nepriatelmi s inej dimenzie :-D .

MB | 29.11.06 v 20:34

Oprava easter eggu, pardon, obraz s Puccou sa nachádza medzi poličkami...

MB | 18.11.06 v 21:48

Fakt je tam realná grafika že to i na slabších PC ide. Dobrá technológia, keď vyrábajú hry s Dark Basic Profesional. Easter Egg: nad postelou je plagát Wesley a napravo plagátu wesley je obrázok Pucca. Tu hru som si už skôr inštaloval s Cédečka než sem prišla :-D . Tých dát tam je dosť, tieňované textúry(JPG + X), svetelné mapy a vysoké AI aťď. Tie x súbory sú modely. Najlepšia tam je hudba ;-) .
P.S.: tie počítače sú akoby s budúcnosti než to ostatné.

Venal | 14.11.06 v 17:02

Jestli jste si nevsimli tak tahle hra je starsiho data a zajimalo by me jakej vyste meli v dobu net!

Danda | 14.11.06 v 15:41

jaka vetsi velikost archivu? :D dyt ja to stahnul za 50 sekund....

Manfred | 14.11.06 v 13:39

hosanku jen 5kb/s :D:D:D me to jede 220kb/s :D:D:D

MARSI | 20.09.04 v 14:01

s chuti do života

Robert | 13.09.04 v 20:35

Já s rychlostí 5 KB/s stáhnu velký hov..., natož 13,19 MB!

Nejsem terrorista | 06.09.04 v 21:06

Nejsem terrorista

cool.klara | 06.09.04 v 20:18

vypada to hezky ale vysvětlete Telecomu učet za telefon. Nebylo by tu něco podobnýho ale menšího (min. o 10 MB)?

Hrst | 05.09.04 v 20:40

Mno dobry


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce