recenze

Hippo Racer

Hippo Racer

Patříte mezi milovníky silných motorů? Milujete vůni benzínu a spálených pneumatik? Projíždíte zatáčky smykem a šikany v plných otáčkách? Nebo alespoň po tom všem toužíte? Sakra nač čekáte! Nastartujte kliknutím na...
Předem se chci omluvit autorům hry a čtenářům za trochu zavádějící název. Hra se jmenuje jen Racer. Na FreeGame.cz však již jeden Racer je. Tak jsme se s redakcí shodli na označení této hry jako Hippo Racer. Ono to pěkně zní, navíc tento team patří mezi elitu českých freeware vývojářů, takže se za své jméno v názvu podařené závodní gamesky určitě stydět rozhodně nemusí!

Zkusili jste si někdy představit auta podobné těm z GTA 2 na závodním okruhu či při rally v malebných vesničkách? Chtěli jste zažít ten pocit, když projíždíte kolem tribun a diváci nadšeně fandí a povzbuzují vás? Pak věřte, že tahle gameska vám to všechno splní. Máte na výběr osm tratí, závody ve dne i v noci a kolem třiceti aut od obyčejného Ford Focus po takové špičky jako je Lamborghini, Ferrari, Audi, BMW a mnoho dalších. Od každé značky je tu víc modelů, a proto si myslím, že každý si vybere ku své spokojenosti. Máte možnost výběru ze čtyř hracích módů a to: kariéru, trénink, pohár a vyřazovačku.

Na začátku kariéry máte k dispozici základní kapitál, za který máte možnost koupě jednoho ze čtyř sériově vyráběných automobilů (doporučuji Opel Vectra). Jelikož jste skoro všechny peníze utratili za novou káru, už vám nezbývá na její tunning, ale nezoufejte, stačí se jen přihlásit na vesnické závody vyhrát je. Základ máte v kapse. To je ale stále málo na pořádnou úpravu autíčka! Zaplatíte startovné a vyrazíte na závodní okruhy, kde už je za první místo příjemnější odměna. Tímto způsobem pokračujete až k závěrečnému Racer Cup, kde projedete všech osm tratí s kterými jste se setkali v průběhu své kariéry. Při tom všem závodění ale nezapomínejte na tunning. Jinak za chvíli nebudete stíhat své oponenty. Při závodech se nesnažte být poctiví, protože vaši oponenti jsou všechno jen to ne. Při tom všem přetlačování si dávejte pozor, ať vás nevytlačí mimo trať, mohlo by to být osudné ve vašem boji o první místo. Proto neváhejte použít všemožné zkratky a objížďky. Občas závod zpestří nějaký ten přejetý divák, ale nebojte, kolem trati jich je stále dost..

Před kariérou je dobré vyzkoušet si tratě při tréninku, kde jsou všechny se kterými se setkáte během budování své kariéry. Kromě tratí jsou tu k dispozici všechna auta, která hra nabízí. Není dobré si hned ze začátku brát ty nejlepší kousky, protože pak vám auta se kterými jezdíte kariéru, budou připadat jako šneci. Naštěstí autor myslel i na to, a tak si v položce settings můžete zvýšit game speed až o třicet procent. Při maximálním game speedu a závodech McLarenu F1 si budete připadat jak ve staré grotesce s Charliem Chaplinem.

Ve vyřazovačce máte k dispozici opět všechna auta z nabídky a jde o to, abyste nikdy nedojeli poslední. Tento mód není moc zábavný, mnohem zábavnější je jezdit pohár. Navolíte si kolik kol a tratí, o kolik peněz pojedete, vyberete si nějaké to žihadlo a vyrazíte. V prvních pár závodech nejspíš nebudete stíhat, ale nenechte se odradit, spíš se snažte sebrat co nejvíc medailónků s nápisem Kč. Po skončení závodu si pak za nasbírané peníze vytuníte vaše Ferrari a další závody budou hned zajímavější. Samozřejmě platí, že čím drařší auto, tím dražší úpravy a lepší díly!

Grafika hry je pěkná, ve vesničkách až překvapivě propracovaná (všimněte si předních kol v zatáčkách). Chování autíček je podobné tomu v GTA 2 jen s tím rozdílem, že se nedají zdemolovat. Ovládání je klasické na šipkách s ruční brzdou na mezerníku. V kariéře brzdu nebudete ani potřebovat, protože není problém projet zatáčku ve dvou kilech, ale dávejte si pozor na nárazy do všeho kolem trati. Může se vám stát, že už své auto nerozjedete a závod ukončíte jedině vrácením se do menu a tím ztrácíte i startovné. Hudbu uslyšíte jen v menu, při závodech slyšíte jen burácení motorů a kvílení gum v zatáčkách. Obtížnost je nastavitelná v menu od lehké po velmi těžké, což už je pěkná fuška. Hodně štěstí při dobývání prvních míst!

stáhnout hru
Pepa

autor
/ Pepa

Skóre

90 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Horrorshow | 11.02.08 v 09:13

jak sa dostat v kariere do vyssej triedy
:-)

Stepqan | 30.01.08 v 16:15

jeto super parba

Tomáš Pacovský | 15.04.07 v 14:23

Neviete niekto prečo mi nechce ist zvuk v hre ?? prosim ozvite sa

Darth PZ | 04.06.05 v 08:53

Kurva chlapi nechto toho vždyt to je super parba a at si kazdy mysli co chce!

Racer | 03.06.05 v 21:18

Ty ses kokot znas nejakou lepsi hru tady v simulatorech???? A na stari prece vubec nezalezi ne???? Nekdo to paril pred 3 rokama a nekdo ted. Na cechy moc super parba, mohlo by tady bejt takovych vic.

CyberDawe | 24.01.05 v 21:23

jo a je to pekna traparna

CyberDAwe | 24.01.05 v 21:22

ma pravdu ta hra je stara uz asi 2-4 roky

bm | 12.09.04 v 00:05

KDYZ SI DEBIL A NEUMIS SI NASTAVIT V KONFIGU ABY TI TO HRALO TAXE NEDIV. jinak na cechy super hra!!!!!!!!!!!!

barmann | 10.09.04 v 09:21

Mě u toho nejde zvuk a to je k ničemu. Jinak tuto gamesu už jsem někde viděl před cca 2 roky :(


galerie