recenze

JetPac Retro Remake

JetPac Retro Remake

Povedená předělávka klasického Jet Packu z dávných dob ZX Spectra. Sbírejte části lodi, postřílejte nepřátele, shromažďujte body a to vše až ve dvou hráčích. Jednoduchá, ale velmi zábavná gamesa s výbornou hratelností!
Když se řekne remake, asi si většina z vás pod tímto pojmem představí převedení starých dobrých pacmanů, space invaderů a dalších všeobecně známých, leč přesto v originále dnes už neviděných her, do lepší grafiky a na dnešních počítačích spustitelných parametrů. Ale byla by chyba si myslet, že remaky vznikají jen u těchto nejpopulárnějších titulů, spousty předělávek se dočkala většina kvalitních games z dob ZX Spectra a Atari. Zářným příkladem toho je právě tento JetPac Retro Remake. Původní ZXsácká pařba JetPac se sice nedočkala tolika verzí jakotřeba zmiňovaný Pac-man, ale málo jich také zrovna není.

Vrhněme se už ale na samotný popis principu hry. Váš cíl je celkem jednoduchý - v roli astronauta různými způsobyzískat co nejvyšší skóre, které se vám zapisuje do hi-score tabulky a můžete jej porovnat třeba s kamarádem při hře ve dvou hráčích. A jaké jsou tedy ty způsoby? Prvním a tím nejzákladnějším je sbíráním součástí vaší kosmické rakety. Čas od času někde spadne její díl a pokud jej seberete a doletíte s ním nad zbytek rakety (nebo nad přístávací plochu), získáte nějaké ty bodíky. Zde bych si dovolil jednu výtku a to, že druhů součástek je celkem máloa asi by bylo milé, kdyby byl "vývoj" vaší raketky trochu více (hlavně po vizuální stránce) odstupňován. Druhým způsobem zisku je sbírání takových malých diamantů, které stejně jako kusy rakety občas někde spadnou, ovšem v jejich případě je stačí jen vzít a nemusíte s nimi létat nad přistávací plošinu. Třetí a poslední možností, jak zvýšit své skóre, je zabíjení nepřátel. Ti se objevují v různých podobách a zpravidla se jedná o různé kulaté předměty, které skáčou (ne náhodně, ale podle specifických pravidel) skrze hrací plochu. Pokud se vás dotknou, ztrácíte jeden život, takže je potřeba si na nědávat pozor. K tomu vám může dopomoci i jejich střílení, za které nejen že dostanete cenné bodíky, ale hlavně tím zákeřnou kytku (ony "příšery" takhle fakt vypadají!) eliminujete a můžete být zase o něco klidnější. A to je vše, přátelé!

Jak jsem pravil hned v úvodu, máte před sebou velmi povedený a zábavný, ale přesto celkem jednoduchý remake výborné staré gamesy. Po nějaké době vás to nejspíš přestane bavit, protože jiný cíl zde kromě navyšování skóre není, ale to rozhodně neznamená, že by to byla nuda! Grafika je skutečně hezká, ozvučení taktéž a hratelnost a svižnost nijak nezaostávají. Pokud si chcete vyzkoušet krásu starých her v nové grafice a provedení, jste na té nejlepší adrese!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

ripp3r.cz | 01.09.04 v 20:28

Tak tahle smazba je klasicky nejklasictejsi klasika, ktera mela svoje jmeno uz na starejch masinach...nicmene tenhle remake je jaksi nepovedeny...

significant | 01.09.04 v 00:31

Velmi dobra hra. Este sa pamatam ako sme to z bratrancom hrali na 486. Ale vtedy tam bol volaky mikulas a musel zbierat balicky a velmi ma to bavilo, toto je sice trochu ine ale je to fakt dobre.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce