recenze

Milber 2

Milber 2

Pomozte sympatickému Milberovi nalézt útržky velké mapy a vyhledejte speciální bobule, které jako jediné dokáží Milberovu vážně nemocnou matku postavit zpět na nohy. V cestě vám bude stát spousta nepřátel a také Milberův zkažený a hodně zákeřný otec...
Borůvky to mají v životě těžké. Některé mohou skončit v chutných zavařeninách, jiné zase v ovocných jogurtech nebo pohárech. Ty nejšťastnější se dokonce mohou stát hrdiny počítačových her. Jedním z těch „nejšťastnějších“ je právě i náš hrdina Milber, který musí splnit velmi důležité poslání!

Milber žije se svojí matkou a dědečkem celkem spokojený život. Mají střechu nad hlavou, zahrádku a dokonce pejska, kterého navíc Milber velmi rád venčí. Jednoho dne se ovšem Milber vrací z procházky a se slzami v očích zjišťuje, že je jeho matka vážně nemocná. Na vině je prý Milberův zkažený otec Daemion, který na Milberovu rodinu seslal prokletí. Děd začíná Milberovi vyprávět o zázračné bobuli, která prý jako jediná dokáže vážně nemocnou matku vyléčit. Bohužel se nachází ve skrytém údolí, ke kterému vede jen jedna cesta, zaznamenána na jediné mapce! Mapka navíc není v celku, ale je rozdělená na čtyři části. První část mapky vám věnuje děd těsně před vaším odchodem a pro zbylé tři části si musíte pochopitelně dojít.

Jednotlivé kousíčky mapy ale jen tak lehce nezískáte, protože je mají ve svém vlastnictví velmi zákeřní bossové, se kterými se potkáte a změříte své síly na konci každého z celkového počtu tří světů. Ty musíte velmi rychle udolat a kus mapy si vzít. Poslední kousek mapky navíc nestřeží nikdo jiný než zlem prolezlý Milberův otec Daemion. Je to nejtužší protivník v celé hře! Než se ale k jednotlivým bossům dostanete, musíte překonat několik překážek a nepřátel, které budete zdolávat pomocí své hůlky. Design jednotlivých lokací je velice zdařilý, různorodý a hra tak netrpí přílišným stereotypem. V prvním světě zavítáte do lesů, v druhém do vojenské oblasti a nakonec si uděláte exkurzi do jistého chrámu. Navíc se budete potápět, létat v balónu, vyhýbat se kamenům a neméně nebezpečným ostnům. Milber samozřejmě není nesmrtelný. K dispozici má celkem čtyři životy, které mu ubudou při střetu s nepřítelem, či jinou nástrahou. Zásoby životů si můžete doplnit sběrem jablek, kokosů nebo mincí. Dosáhnete-li potřebného limitu, životy se vám obnoví v plné míře! Vizuální stránka je mírně nadprůměrná, zvuky a hudební doprovod jsou na tom obdobně. Velkou pochvalu zaslouží také již zmiňovaný design lokací a animace jednotlivých postav. Ovládání je pouze pomocí klávesnice.

Milber 2 se ale rozhodně nemůže pyšnit délkou a obtížností. Výjimku tvoří samozřejmě finální bossové. Chtě nechtě se závěrečné animace dočkáte maximálně do dvou hodin! Není to sice mnoho, ale hledáte-li dobrou odreagovačku, můžete směle uvažovat o Milber 2...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

men.. | 16.11.04 v 22:58

Kláro se nato vyser mě to občas taky nejde

Klára | 29.08.04 v 12:30

nevim,nevim,nejde mi to stáhnout


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce