recenze

MultiBalls

MultiBalls

Arcanoid nové generace se tentokrát nekoná! To ale vůbec nesnižuje kvalitu téhle hry. Hlavní předností je velmi prostá vizuální podoba, doprovázená solidním zvukovým doprovodem a parádní hratelností. Tak na co ještě čekáte, cihličky čekají. ;o)
Oblíbenost arcanoidu je nezpochybnitelná a není proto divu, že se pro tvůrce stává častým námětem pro remake. Mezi ty povedenější lze zařadit třeba Arcanoid - GY, či nedávno vyšlý BONG, který svými inovacemi vyrazil dech nejednomu příznivci arcanoidů. Po kratší odmlce zde máme další Arcanoid klon od nadšenců z ClubJag. O žádné revoluci ale nemůže být řeč. Jsou zde sice znát drobné inovace, které jsou ale spíše jen kosmetického rázu. Ptáte se tedy, jak to celé dopadlo?

Vespod obrazovky je k dispozici již tradiční odpalovač. No a proti vám opět stojí barevné cihličky, které musíte v celkově dvaceti levelech, které hra nabízí, nemilosrdně odstranit. Názvy her dokáží leckdy mnohé napovědět a ani v případě MultiBalls tomu není jinak. Míčky se na vás budou hrnout po desítkách a z počátku se vám tak bude stávat, že jich budete hodně ztrácet. V pozdějších fázích hry získáte částečnou volnost pohybu. V polovině hrací plochy si tak můžete svůj odpalovač umístit, kde vás napadne. O něco později vám přibude další odpalovací kamarád, který může být umístěn těsně nad původním nebo na druhém konci hrací plochy. Jestli vám proklouznou všechny míčky a dostanou se mimo hrací plochu, ztrácíte jeden ze tří životů. Při ztrátě posledního života si můžete svůj bodový zisk zapsat do tradiční položky hi-score. Po zadání jména na vás „vyskočí“ dialogové okno, kde si můžete zvolit, zda chcete hru znovu rozehrát od levelu, kde vaše „putování“ skončilo nebo od úplného počátku. Technické zpracování je zejména v oblasti vizuální podoby velmi prosté. Zvuková kulisa je na tom o poznání lépe. K ovládání využijete pouze myš.

Multiballs naštěstí nevybočuje z trendu kvalitních arcanoidů a lze ho hodnotit velmi dobře. Mnoho nového sice nepřináší, ale to vůbec nevadí. Výhodou je také celkem zanedbatelná velikost archívu, takže sháníte-li kvalitní arcanoid do své zlaté sbírky, Multiballs tam rozhodně nesmí chybět.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce