recenze

Modarchive story

Modarchive story

Vžijte se do role gumového míčku a proskákejte se čtyřmi úrovněmi, plných záludných překážek a vychutnejte si odměnu. Vyzdvihnout lze roztomilou grafiku, dynamickou hudbu a velmi pozorné nepřátele. Zanechme ale těch řečí, Modarchive story už čeká. ;o)
Vzpomínáte si ještě na legendární hru Dizzy? Aby ne, jednalo se o jednu z mnoha skvostných perel v hluboké laguně plné her. Dizzyho jsem samozřejmě zmínil záměrně, protože právě Modarchive story má s touto hrou velmi mnoho společného, neboť jsou to skvělé plošinovky, nabízí slušnou porci zábavy a hlavně mají křehkého hrdinu v hlavní roli ;). V Modarchive story se totiž ocitáte v „kůži“ sympatického a hlavně hodně gumového míčku, který se hodlá stát členem jistého společenství - jistého archívu plného různých individualit.

K tomu, aby si náš hrdina splnil svůj sen a zařadil se do toho společenství, bude muset proskákat čtyřmi levely a jak asi tušíte, tak jednoduché to zase nebude. Jednotlivé levely vám totiž zaberou poměrně mnoho času a vše záleží hlavně na tom, jak rychle se ztotožníte se schopnostmi našeho hrdiny, který sice umí pouze skákat, ale velmi často budete muset na nějaké místo skočit velmi přesně, což je mnohdy téměř nadlidský úkol. Jednotlivé úrovně se skládají z několika obrazovek, každá se značně rozličným prostředím. Zavítáte tak do prosluněných míst, temných jeskyň, či pod hladinu moře. Jak jsem již zmiňoval, při svém putování narazíte na spoustu nebezpečných míst a nepřátel, které musíte téměř nepozorovaně přeskočit. Jestli se vám to nepodaří, můžete prasknout, či být sežráni a pak už následuje jen smutný restart levelu!

Na konci každé úrovně vás netrpělivě očekávají závěreční bosové. Ty zlikvidujete opět svými skoky. Zároveň se ale musíte včas bránit před jejich útoky. Jestli vše dopadne dobře a podaří se vám dohrát všechny čtyři úrovně, splníte hrdinův sen a dostane se do modarchive story. Jde o společenství, ve kterém jsou týpci jako klavír, konvice na čaj, či kytara ;o). Při prvním spuštění doporučuji navštívit přehledný tutoriál, který vás seznámí s nezbytnými základy. Vizuální zpracování působí velice sebejistě. O zvucích a hudebním doprovodu platí to samé. Velkou pochvalu zaslouží také animace. Ovládání je pouze pomocí klávesnice.

Z počátku vám bude Modarchive story připadat trošičku obtížnější, ale nenechte se odradit. Za poměrně krátký čas si na vše zvyknete a ze hry se vyklube zábavná a dobře hratelná hříčka, která vás chytne a jen tak nepustí. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce