recenze

Fakie Flair Challenge

Fakie Flair Challenge

Komu je vedro z letních dnů, určitě rád využije možnosti zablbnout si na sněhu. Je určena především lyžařům, ale myslím, že i vyznavači prken si ji rádi zahrají. A nejen ti, každý, komu je horko. :o)
Všichni co holdují zimním sportům pozor! Přináším vám velmi zajímavou sportovní hru, ve které si sněhu užijete více než dost. Je určena především lyžařům, ale myslím, že i vyznavači prken si ji rádi zahrají. Na úplném začátku si zvolíte jednu ze čtyř postaviček, od holky, přes punkáče s řádným kšírem. Každý ze sportovců jezdí trochu jinak, jelikož každý váží jinak a má jiné schopnosti. Musíte si s nimi trochu zajezdit, pak poznáte, kdo vám vyhovuje nejvíce. Dalším krokem k sjezdu je výběr hor, které hodláte sjíždět. Od lehce zasněžených kopců ne nepodobných našim sjezdovkám ve Špindlerově mlýně až po tvrdé alpské velehory s hromadou sněhu, u-rampami a předpřipravenými gigantickými skokánky.

Tato gameska má hned zpočátku jedno pravidlo. Pravidlo nedbát na fyzikální zákony. Přednost před zemskou přitažlivostí dostala zábavnost a hratelnost. Budete si libovat ve vysokých a dlouhých skocích plných triků, otoček a adrenalinu. Za jakoukoli menší akci dostáváte body. Pokud se vám podaří přistát po vašem mega-skoku, máte o pár tisíc vystaráno. To všechno je úžasné a při délce a šířce lokace ve které takto řádíte velmi zábavné. A pozor, ještě nás překvapí několik věcí. Během jízdy sem tam seberete bombu, poflakují se skoro na každém rohu, nebo jsou chytře ukryté v lesíku. S výbušninou jdou dělat psí kusy. Pokud ji použijete (klávesy jsou ke konci recenze), před vámi vyroste skokánek. Je jen na vás, jak tohoto kusu sněhu využijete. Jelikož se můžete dostat i zpět nad skokánek (otočíte se a rozjedete se do kopce), můžete si postavit vcelku solidní areál pokrytý skočky.

K sjezdu vám hraje příjemná hudba stylu hip-hop, tedy pomalé beaty umocňující atmosféru několikátého komba :o). Co se týče vizuálního zpracování, zde bohužel hra lehounce pokulhává, na některých místech jsou vidět podivné stíny a občas vám zmizí kus sjezdovky. Ale to se stává výjimečně, takže se neplašte. Pozadí je úchvatné. Jezdíte v sluncem ozářené krajině, při měsíčním svitu, či za bouře. Jde o vynikající zábava na několik hodin.

Zajímavé jsou také stránky této hry, odkaz je níže v této recenzi. Doporučuji se podívat. FFC je totiž naprogramované i pro MAC OS. Pro tento operační systém dokonce vytvořili editor sjezdovek a hor. Kamarád mi dokonce tvrdí, že funguje i ve Windows, sám jsem ho však nezkoušel. Každopádně hra je ve dvou verzích a my tu ke stažení nabízíme tu pro Windows. Pokud si nebudete vědět rady s triky, jak skákat a podobně, tak doporučím návod. Jsou opět dva, jeden ve francouzštině a druhý v angličtině. Určitě si ho stáhněte, jelikož jsou tam popsané klávesy, kterými se hra ovládá a i co znamená co na obrazovce. A pokud vás tato hra nezajímá, můžete si jít třeba zajezdit na bobech!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

fdr | 27.08.07 v 17:12

Good


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce