recenze

Bobbyville Gold

Bobbyville Gold

Najměte si schopné a odhodlané pracovníky, pošlete je těžit nerosty a získejte důležitý kapitál, pro vybudování prosperující společnosti. Nesmíte ale také zapomínat na blaho svých zaměstnanců. Bobby Ville Gold toho nabízí samozřejmě mnohem více.
Založit si vlastní a hlavně prosperující společnost je snem asi každého, ale ne všem se to vyplní. Proč si tedy alespoň tento sen nesplnit virtuálně? Velkou oblibu si získaly tzv. Tycoon hry, kde jste se vždy snažili převálcovat konkurenci svými aktivitami, získat si přízeň sponzorů a hlavně vydělávat finanční prostředky. V Electricity Tycoon jste si mohli vyzkoušet roli magnáta v energetickém průmyslu, v Lemonade Tycoon jste naopak mohli získat dominantní postavení v prodeji limonády. A právě Bobbyville Gold od začínajících FlyingFish Soft má s tímto žánrem mnoho společného. Tentokrát si střihnete roli magnáta v těžebním průmyslu. Těžit se budou nerosty v jednom místním dole.

K těžbě budou samozřejmě potřeba schopní zaměstnanci (Bobby MacPherson, říkejme jim třeba Bobíci), kteří se budou snažit v potu tváře těžit nerosty a přinášet vám tak co možná největší zisk. Samozřejmě, že nebudou pracovat zadarmo. Bobíci potřebují neustálý přísun potravy, při zranění potřebují kvalitní ošetření a samozřejmě střechu nad hlavou. Zajistit vše v dostatečném množství nebude z počátku tak jednoduché, protože začínáte s velmi omezenými prostředky a vypracovat se bude chtít trochu času. Své objednávky zadáváte v nabídce store. Objednat si lze nové Bobíky (Bobby MacPherson), zásoby jídla (Food Package) a medicínu (medicine). Jestli jsou vaši Bobíci nešťastní, můžete je rozveselit (entertainment). Dále lze ještě vylepšit těžební technologie (Technology), které vám zajistí větší přísun financí, a také ubytovací prostory (shelter), které jsou ještě důležitější a jestli se vám nepodaří dosáhnout požadované úrovně, budou vaši Bobíci nešťastní.

Jestli tedy své Bobíky řádně nezaopatříte, budou provádět různé špatnosti a v nejhorším případě vám uprchnou do Mexika. ;). Bobíkům navíc hrozí spoustu nebezpečí a mohou zemřít. Může je sežrat přerostlý důlní červ, mohou se spálit, mohou být zavražděni a vážně onemocnět. Někteří Bobíci se budou chtít osamostatnit a založí se třeba svojí kapelu nebo budou chtít prodat své výtvarné umění. Nové Bobíky si můžete obstarat za poplatek, někdy to ale nebude potřeba, protože se mohou Bobíci do sebe zamilovat a zplodit potomka. Jindy se k vaší partě budou chtít přidat známé osobnosti, jako Patryck Swayze. Bobíky můžete samozřejmě také prodat, ale čím více budete mít Bobíků, tím větších finančních zisků dosáhnete. Technické zpracování je spíše průměrné, roztomilá grafika naštěstí hře neškodí. Hudební doprovod je celkem kvalitní. Ovládání je pouze pomocí myši.

Bobbyville Gold mě svojí nápaditostí příjemně překvapil. Přináší spoustu zábavy a uvidíme, co si na nás tvůrci přichystají v připravovaném druhém dílu. Co dodat na závěr? Překousnete-li trošičku větší velikost, rozhodně nebudete litovat

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Matejous Halofon | 16.07.05 v 16:17

No, neviem idem to skusit, stahujem to s dial-up om to bude sranda ked mi to dostahuje.

HR | 13.08.04 v 10:35

jj na www.novinky.cz je to v poho. Co se týče hry to vcelku ujde akorát možná to mohlo být lepčí po graf. stránce ale ňákou tu chvilu sem to pařil a dobrý...

Radek Tomášek | 11.08.04 v 18:50

A co máte za systém?
Já jsem tu hru stahoval od výrobce a ten virus(spíše trojský kůň) v tom bvgr.dat byl, proto jsem ten soubor smazal a jak říkal Martin, tak mě vše běželo dál bez problému. Testoval jsem to na XP, ME a W98

Martin | 11.08.04 v 12:27

fachá to, ale zkuste si to naladit na www.novinky.cz, rubrika Hrej a neplať a stahnout odtamtud. Pak ale pozor, protože mě u souboru bvgrt.dat hlásí vir. Když jsem ten soubor smazal,tak stejně vše fungovalo dál.

HR | 11.08.04 v 11:59

me to taky nefacha a jinej exe soubor tam neni!!!!

Mmarri | 11.08.04 v 10:13

Ahoj, ja sem tuto hru rozbalil, ale jaxem klikl na exac, tak se to nespustilo, co s tim???..:-((


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce