recenze

Extreme Shooters

Extreme Shooters

Zábavná 2D vesmírná střílečka se skvělými grafickými efekty, spoustou nepřátel, rozličnými zbraněmi a vynikající hratelností! Dynamická akce plná výbuchů a laserů, která stojí za vyzkoušení, to je Extreme Shooters!
Vesmírné 2D střílečky, další nemálo zpracovávané téma. Po nedávné pařbě Maderina a pekelně obtížné gamesce Galaxiga tu opět máme další kousek... Jak se tato nepříliš originální hříčka povedla?

Musím říci, že povedla. Tentokrát totiž tvůrci vsadili na výbornou hratelnost. Říkáte si, že tak tomu je snad u všech podobných titulů? To je sice pravda, ale tentokrát hratelnost vskutku láme všechny rekordy! A čím je to tedy způsobeno? Narozdíl od jiných 2D stříleček máte tentokrátk dispozici tři zbraně. Tedy, tři naprosto odlišné zbraně, abych byl přesnější. Neliší se jen silou či vizuální podobou, ale hlavně situací, podle níž si je vyberete a jejich taktickými možnostmi. První zbraní, nebo spíše módem střelby, je normální plošné střílení dopředu, kdy vám z čumáku loďky vylétavá spousta laserových paprsků a kosíte řady nepřátel před sebou. Druhý mód je vhodný spíše na "sabotážní" akce, protože ačkoli střílíte i trochu dopředu, dozadu vysílá smrtící paprsky mohutný iontový kanón! Při posledním, třetím módu střelby, vysílá vaše raketka elektromagnetické impulzy (laicky řečeno to vypadá jako blesky), které ničí veškeré energetické projektily, tedy všude poletující laserové koule. Právě třetí zbraň je asi nejpoužívanější, přinejmenším pokud hrajete na nejtěžší (a zároveň nejzábavnější) obtížnost. A právě co se obtížnosti týče, ta je zasazena celkem vysoko.

Máte sice na výběr tři různé, ale ujišťuji vás, že první dvě jsou až moc jednoduché a nejsou zdaleka tak zábavné jako obtížnost Extreme, při které je všude mnohem víc nepřátel a hlavně všemožných projektilů a dosytosti si užijete bleskového módu střelby. Nepřátelé jsou dostatečně variabilní, proti každému musíte použít trochu jinou taktiku a nechybí ani obrovský boss. Bohužel, i přes skvělou hratelnost a další chválitebné vlastnosti je zde jeden velký nedostatek a tím je délka. Hra totiž sama po nějaké době skončí (tedy, ta "nějaká doba" jsou vlastně dva levely, ale ono se to na levely nedá moc přesně rozčlenit, proto říkám doba)! Sice si předúspěšným dokončením nejspíš párkrát zemřete, ale stejně je dohrání záležitost maximálně pár hodin.

Extreme Shooters je další kvalitní vesmírnou střílečkou s vynikající hratelností a velmi dobrou grafikou, ale bohužel nedostačující délkou. Různé módy střelby vás zajisté nadchnou stejně jako mě a jistě dohrajete tuto krátkou, leč dobrou hříčku až do konce!

Ovládání: Pohyb - kurzorové šipky, střelba - Y/Z, X, C.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie