recenze

Zombiepox

Zombiepox

Nebezpeční zombíci obsadili vaše město, hodlají zahubit vše živé a začínají se čím dál tím více rozmnožovat! Jediná zbraň, která na ně platí, je mozek. Pomozte svým přátelům ze spárů těchto nebezpečných stvoření v nové hře od tvůrců oblíbeného Icy Tower a pošlete nechtěné návštěvníky zpět do záhrobí!
Daruj mozek a zachráníš život! Tak těmito slovy lze velmi jednoduše popsat základní a velmi zábavný princip hry. Díky společnosti Free Lunch Design, debutující velmi zábavnou hrou Icy Tower, máme možnost zavítat do končin, plné ohavných a nenasytných zombie, ohrožující vaše město a kamarády!

O co tedy jde? Vašim úkolem je v několika úrovních chránit vaše živé kamarády před hladovými zombie. Na první pohled neohrabaní zombie jsou ale dosti nebezpeční, protože při těsném kontaktu s lidskou bytostí, z ní dokáží vysát mozek a vytvořit z ní tak novou zombie. Tomu se pokusí zabránit vaše postava. Ta dokáže kolem sebe rozhazovat mozky a jestli se s tímto orgánem střetne zombík, stane se z něj opět člověk. Vítězství tedy nastane ve chvíli, kdy se v úrovni nenachází žádný zombík, ale pouze lidské bytosti! Mnohdy se stane, že se zombík střetne s vaší postavou. Nemusí to ale ještě nutně znamenat konec. Jestli se někde nachází pohozený mozek, musíte se k němu (s přehozeným ovládáním) dostat, sebrat ho a vrátit si tak zpět lidskou podobu. Musíte si ale pospíšit, protože mozek může za čas zmizet nebo si ho může vzít kolemjdoucí zombík. Když se vám mozek nepodaří v čas sebrat, následuje bohužel smutný konec. V počátečních úrovních je „přeorientovávání“ zombíků velmi snadné, počínaje čtvrtou úrovní ale nastane ten pravý boj o přežití, protože se nemrtví začnou velmi rychle množit!

Zhruba od čtvrté úrovně se stanou vašim pomocníkem dynamity, které se budou automaticky vkládat do mozků a při střetu zombíka s tímto „vylepšeným“ mozkem, se nejen z něho stane člověk, ale zároveň kolem sebe rozhází další mozky a mnohdy vám tak výrazně pomůže. Bohužel vzdorovat nelze donekonečna! Po vašem skonání si můžete váš bodový zisk zapsat do položky High Score. V případě technického zpracování rozhodně nelze hovořit o nějakém zázraku! Vizuální stránka je sice mírně nadprůměrná, hudba a zvuky jsou na tom trošičku hůře, ale vše vám bude časem připadat lehce stereotypní. Ovládání je velmi jednoduché – pohyb pomocí kurzorových kláves a mozek hodíte pomocí mezerníku.

Free Lunch Design opět dokázal, že umí a vytvořil velmi jednoduchou a hlavně zábavnou hru. Nevadí-li vám trošičku stereotypní audiovizuální stránka hry, budete se u hry královsky bavit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce