recenze

Maderina

Maderina

Skvělá 2D střílečka s úchvatnou grafikou, spoustou unikátních bossů i řadových nepřátel, sbíráním všemožných upgradů a vylepšováků vašich zbraní, výbornou hratelností a slušnou délkou! Pokud máte rychlé akce plné laserů a raket jen trochu rádi, neváhejte!
Pokud hledáte skutečně zábavnou oddychovou akci s nádhernou grafikou, skvělou hratelností a bez nutnosti nějak výrazně zapojovat mozkové buňky, jste na správné adrese! Někoho sice prostoduché střílečky nebaví, ale většinu z vás jistě ano a určitě mi dáte za pravdu, že se radši prostřílíte skrze pár levelů plných suprové grafiky, nežabyste řešili nějaký zapeklitý logický chyták či si užívali nostalgické atmosféry u textovek. Pestrobarevné střílečky se spoustou laserů, potvor a bossů byly a budou vždy patřitmezi to nejzábavnější, co může freeware herní scéna nabídnout. Pár zaručených hodin zábavy a akce zkrátka osloví téměř každého, ostatně důkazem toho jsou počty downloadů této kategorie games ve srovnání s těmi ostatními.

Ale dosti již neurčitých úvodních "keců" a vrhněme se konečně na samotnou hru ;). Pakliže patříte mezi naše pravidelné čtenáře, zajisté vám neunikla nedávnáCloudphobia. Proč ji zde zmiňuji? Je to totiž v poslední době jediná hra, ke které lze Maderinu přirovnat. Obě tyto gameskyse vyznačují skvělou hratelností a grafikou a patří mezi špičku svého žánru. Snad jen s jedním skutečně velkým rozdílem a tím je délka - Cloudphobia totiž disponuje pouze jediným vcelku krátkým levelem. Přinejmenším v tomto ohledu ji tedy Maderina předběhla. Grafická stránka je, jak jste si ostatně již asi všimli z přiložených screenhotů, vskutku úchvatná! Do detailů rozanimovaní roboti se spolu s laserovými paprsky a světelnými koulemi bezostyšně prohánějí po vašich monitorech a vy jen s úžasem v očích tu nádheru sledujete... Teď sice trochu přeháním, ale jsem si jistý, že se snad nenajde nikdo, komu by seu tohoto titulu vizuální stránka nelíbila! Horší je to bohužel se zvukovou stránkou, protože ta za grafikou zaostává skutečně výrazně. A co samotný princip hry? Ten je téměř takový, jako u všech podobných děl, snad až na jednu výjimku a tou je pohyb vašeho robota. Ten není omezen pouze na šoupání po obrazovce nahoru, dolů, doleva, doprava,ale také dělá salta a kotrmelce! Zní to divně, ale je tomu tak - pokud chcete sejmout nepřítele nad vámi nebo za vámi, jednoduše uděláte salto o x stupňů, letíte třeba hlavou dolů a střílíte za sebe! Některé akrobatické kreace vašeho jsou navíc celkem směšné, protože jeho pozice občas připomíná (chlípníci, styďte se, jestli myslíte na něco jiného než na) některé scény z Matrixu :o).

Salta skutečně dodávají hře tolik potřebnou originalitu a dynamičnost. Další kapitolu tvoří bossové. Ti jsou také do detailů propracování, každý má unikátní podobu, pohyby a bojové sekvence! Na každého "šéfa" musíte vymyslet odlišnou taktiku a přizpůsobit se jeho stylu boje. A ten je u každého z nich velmi specifický. Někteří bossové sestočí do kuličky, jakoby se odrážejí od stěn obrazovky a porůznu rozsévají své smrtonosné lightbally (obrat světelné koule raději díky dalším významům používat nebudu :*), zatímcojiní sázejí na hrubou sílu, stojí na místě a chrlí na vás ohromnou rychlostí obrovské množství střel. Zřejmě právě kvůli nutnosti vypracovat si na každého bosse speciální taktiku, je řešena smrt vcelku pohodovým způsobem - když vás něco zasáhne, ubere se vám život (které máte do začátku 3) a letíte vesele dál. A pokud ztratíte životy všechny, "pouze" přijdete o nastřádáné vylepšováky (zesílení zbraní atp.), vynuluje se vám bodové skóre a můžete klidně letět dál! Právě tato vlastnost dělá ze hry oddychovou záležitost a ne jen možnost nechat se před dohráním X-krát zabít, kterou by hardcore pařani asi ocenili...

Stáhněte, neprohloupíte! Jak jsem uvedl hned na začátku, Maderina je pohodová střílečka s unikátní grafikou a výbornou hratelností, která musí bavit snad každého!...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

??? | 21.08.04 v 18:44

???


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce