recenze

CrossFire Reloaded

CrossFire Reloaded

Promysli, vybuduj a braň – základní princip hry CrossFire Reloaded známý ze spousty dalších strategií. Dnes však v trochu jiném kabátě, neboť ze hry z části vypadává ofensiva. To však nic nemění na tom, že se bude tvrdě bojovat!
Kdybych chtěl najít pořádnou strategii, zabrouzdal bych asi až k Strategy 3: The Dark Legions. Je to už pár měsíců, co jsme tuto strategii vydali, ale svůj úkol splnila – získala si mnoho příznivců. CrossFire by ji v tomto směru mohl napodobit, i když se jedná o naprosto odlišnou strategii. V úvodu jsem se zmínil o absenci ofensivy, ale myslím, že vám po chvíli hraní příliš chybět nebude. Obrana vaší pozice je totiž tak složitá činnost, že by se útočit ani nedalo. Nepředbíhejme však...

Výraz Reloaded byl použit stejně jako u Matrixu. Jedná se tedy o pokračování – druhý díl. Kolik se toho změnilo se nedozvíte, pokud jste nehráli předchozí verzi, kterou na FreeGame.cz kvůli její kvalitě bohužel nemáme. Nic vám však nebrání v tom, abyste si ji stáhli z autorových stránek a vyzkoušeli, o kolik se Reloaded změnila. Jedno však zůstalo stejné – princip hry, který je založen na defensivě. Začínáte tedy na malém prostoru, kde bráníte budovu před nepřáteli. Těch je ze začátku málo a pokud nemáte problémy s mířením, měla by vaše budova zůstat bez poškození. Postupem času se však objevují vojáci, kteří toho více vydrží a dostřelí z vyšší vzdálenosti. Po nich přichází na řadu sebevrazi, kteří dojdou až k budově a vybuchnou. No a pak už se na scéně objeví první stroje. Auta, tanky, několik druhé lodí a letadel atd.

Na rozmístění zbraní máte několik volných pozic. Záleží jen na vaší taktice, jaké zbraně použijete a kam je umístíte. V průběhu hry byste měli poznat, na jakých místech se hodí jednotlivé zbraně a proti komu je nejvíce používat. Jejich využití však není zdarma. Za dokončení misí dostáváte peníze, za které si pak kupujete zbraně. Těch je v každém kole o něco více, jsou účinnější, ale více stojí. Mimo nich můžete dále na území rozmístit dva druhy nášlapných min a nebo využít některou ze speciálních zbraní – Airstrikes. Do Airstrikes patří hlavně útočné speciality v podobě průletu bombardérů nad územím, ale i defensivní vychytávky jako několikasekundový štít přes budovu, do které tak neprojde žádná střela.

CrossFire nabízí několik herních režimů. V základním – Campagne bráníte místa na mapě a po každém úspěšně dohraném, jdete na další. V módu Survival hrajete jak jinak než na čas a snažíte se ubránit proti obrovské přesile. Dále můžete hrát CashhChallenge, kde začínáte s více penězi než u Survival a místo na čas hrajete na skóre. No a pokud nejste spokojeni s mapami, na kterých hrajete, můžete si v editoru udělat vlastní a hrát ji pak pod režimem Selfmade map. Ovládání hry je lahůdkové. Pohyb terče ovládáte myší, střely z lepších zbraní oběma tlačítky myši a Airstrikes klávesami Q, W, E, R. Grafika, zvuk a hratelnost na velmi dobré úrovni a když se nám takhle shodují tyto tři vlastnosti hry, tak by měla být takřka dokonalá. Něco by se však dalo vylepšit.

Když už bráním svou mapu, mohl bych taky napadat tu soupeřovu, kterou bych si pak před ní musel uhájit. Ano, jedná se o ofensivu, která ke strategii patří. Možná vám chybět nebude, ale autor se nechal příliš unést prvním dílem a nerozšířil možnosti hry. Vybudovat útok by byla asi dosti náročná záležitost v případě CrossFire, ale kdyby jsme mohli útočit, byli bychom spokojenější. Nemám pravdu? :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

filip | 07.05.09 v 19:55

je to na hovno

zou | 05.05.06 v 13:59

zrovna stahuju trojku ma to asi 20 mega tak sem zvedavej..jinak ten 16.level je celkem zahul ;-)

Drake | 18.08.04 v 02:20

ad vase mila debata tak nejvykonejsi sestava se dnes skada ze dvouprocesorove desky se 3,8 GHz na procesor 1TB RAM pameti a o miste na HDD se zminovat nebudu

ad vtip byl tohodne spatny vtip kteremu se neslo smat mozna brecet by se dalo, ale ne smat

ad hra libi se mi da se u toho dost dobre odreagovat

Dr. | 07.08.04 v 15:51

To je fakt hrozné - každý si tady může napsat jakoukoli blbost, která ho zrovna napadne....

no nezastřelili byste mě? Já vůbec nejsem tak otravná, jak vypadám....

Dr. | 07.08.04 v 15:44

BAF!
kdo se nelekl, neumí číst

(já jsem jenom chtěla účastnit se nějakého diskusního fóra)

(a Manu Chao je super!!!)

hahaha | 06.08.04 v 22:09

Já vysvětluju něco naprosto jasnýho proto, že tamten člověk dole byl totálně MIMO :o)

x | 06.08.04 v 18:47

no dobre nasels tam o chybku vic :)
je dobre, ze vis, ze 1,7G je vice nez 2x vic nez 0,7G a je ti jasne, ze v soucasne dobe neexistuje CPU s frekvenci 700GHz (coz by odpovidalo spise druzici)

uz prosimte nevysvetluj nic naprosto jasnyho, nebo umru na krece brisnich svalu.
... a nauc se delat si legraci z chyb:)

hahaha | 06.08.04 v 10:07

On psal HGz ;)
cituji:
"Já mam 700HGz."

x | 06.08.04 v 05:20

je videt, ze jsi nepochopil co bylo zpravou mineno. mozna za par let pochopis :)

Hehehe | 05.08.04 v 18:01

Ty asi taky patříš do pomocný školy ;) 700 GHz mít nemůže ani náhodou, teda pokud doma nemá nějakej starší superpočítač z NASA, o čemž docela pochybuju... KAždopádně momentálně prodejný maximum je něco kolem 4 GHz (spíš pod), takže 700 má asi jen těžko...

Tý jo, kdyby jeden mimoň, ale on se ho fakt ještě druhje zastává :o)))))))

x | 05.08.04 v 17:33

psal 700 GHz (hahaha) a ne 700 MHz :)

x | 05.08.04 v 17:31

zvládnul jsem to s 2x dělostřelectvem, štítem a minama pod tank, ktery nakonec přijede zleva

Hehehe | 29.07.04 v 18:24

teda ne GHZ, samozřejmě GHz

Hehehe | 29.07.04 v 18:24

codename 47: Ještě se mu vysmívej, on to má rychlejší a navíc ty seš dost mimo-

ty jednotky jsou megahertz- MHz a
gigahertz - GHZ...

On má 1.7 GHz, což je 1 700 000 000 hertzů
ty máš 700 MHz, což je 700 000 000 herztů
jinýámi slovy on má víc než dvakrát tolik co ty :-D
a pak kdo se komu vysmívá :o)))))))))))))

codename 47 | 29.07.04 v 16:52

Petre To 1,7HGz-to máš fakt tohle?Ha ha ha.
Takovou pomalou mašinu jsem ani neviděl.
Já mam 700HGz.

Czernovski | 21.07.04 v 20:13

lidicky poradte mi! Jaky si mam zvolit zbrane pro 1. část 16. levelu? Já se snad zblázním, už jsem vyzkoušel snad všechny kombinace....
Díky předem!

Petr | 21.07.04 v 08:53

nevím, čím to je, ale mě hra jede tak pomalu, že se nedá hrát (procesor 1,7GHz, integr. grafická karta)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce