recenze

Imogen

Imogen

Kouzelník, co se umí převtělit do tří zvířat? A že každé zvířatko má svou roli, umí to, co ostatní ne? Nemohl by to náhodou být skvělý námět pro zajímavou logickou hru? Ale samozřejmě!
Imogen je výborná logická hra. Nepodobá se tak ani 13ti Duchům, či nedávno vydané Kiki the Nano Bot. Podívejme se spolu nyní na originální příběh, který navodí atmosféru. Imogen je kouzelník, který vládne magií přeměn. Dokáže se změnit v jakékoli zvíře. Proto si ho zavolali obyvatelé vesničky Egmain na pomoc, když je začal sužovat zlý drak. Kouzelník přispěchal, začaroval se v mnohem silnějšího draka, než který trápil vesničku obávané nebezpečí zažehnal. Bohužel, toto kouzlo bylo tak silné a komplikované, že v okamžiku kouzelníkova návratu do svého těla zapomněl všechna svá přátelství. Zničil vesničanům jejich úrodu a vypadal pomateně. Hlavní mág toto uviděl a uvrhl našeho kouzelníka do vezení. „Připravil jsem mu řadu hádanek. Složí-li je, vyléčí se a vrátí zpět mezi nás“.

Vrchní mág vás uvěznil v kobkách plných záhad. Jedna úroveň se skládá z pár místností. Ty musíte projít a najít předměty, které aplikujete na jiné mechanizmy a dostanete se k přenašeči do dalších místností. Abyste dosáhli předmětů, které potřebujete, budete se muset přeměňovat. Každá vaše přeměna stojí jeden bodík z vaší many. Té máte na celou hru 150. Věřte, že to není úplně hodně, snažte se šetřit! Přeměnit své tělo můžete v opičku, která umí šplhat a posouvat, kočku, která skáče nejdále a nejvýše ze všech. Hlavní postavička umí kouzlit a používat předměty. Některé místnosti jsou opravdu zapeklité, musíte přemýšlet. Imogen se dá dohrát za dvě odpoledne (povedlo se mi to :o), ale nesmíte zapomenout trochu srabácky ukládat pozici vždy na začátku dalšího levelu. Když ho zvořete a vyplýtváte zbytečně moc své many, můžete si pozici nahrát a poučit se z předchozích chyb. Skvělé je, že hádanky jsou vždy logické ( až na jeden případ :) a zábavné! Hra má také svá specifická pravidla, například opičák může skočit z lana pouze tím směrem, kterým je otočený. To znamená, že na laně se nemůžete otáčet, tak pozor, jak na něj lezete!

Technické zpracování je také úplně skvělé. Grafika je z části kreslená, animace postaviček jsou roztomilé. Celá hra je taková pohodová. Nic vás nikam nežene. Doprovázeno slušnou hudbou. Vřele doporučuji, pobavíte se, procvičíte své mozkové buňky, a přitom si ani neublížíte.. A pozor na ovládání. V menu si ho změnte, na české klávesnici jsou předvolené klávesy pěkně zmatené. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Dragi | 31.08.06 v 21:24

Je to cool hra, ale teď jsem v levelu s nějakou žábou a ona zdrhá a neni tam nikde nic čim bych ji mohl chytit. Pls poraďte, nebo alespoň naznačte :)

Luzin | 31.08.06 v 16:27

Super hra! Staci se naucit ovladani a urcity principy a pak zacina zabava!!! Moc brzo se vzdavas..

hgmk | 14.07.04 v 16:36

je to picovina jak svina


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce