recenze

Necropong

Necropong

Kvalitní remake klasického pongu. Slušivý necromanský kabátek a dobrá hratelost vás možná přesvědčí, že i (ne)obyčejný pong může být zábava. Pouze pro dva nebo čtyři lidské hráče.
Ano, pongu existuje nespočet odnoží, variací a remaků. Občas se ale objeví nějaký, který je natolik výjimečný, že stojí za to, aby jste si ho zahráli. Tento pong je dílem jednoho z členů týmu Digital Monks a byl vytvořen pro rychlosoutěž pořádanou serverem českéhry.cz. V konkurenci celkem čtyř pongů se umístnil sice „až“ na třetím místě, ale vyšší příčky mu dle mého názoru unikli pouze o vlásek.

„Pong, dvě destičky a mezi nimi kulička, co na tom může být zajímavého?“, řeknete si. Máte pravdu, obyčejné pongy jsou dneska už docela okoukaná záležitost. Ale v případě, že tu hru vyvíjíte pro nějakou soutěž (jak tomu bylo i u Necropongu), se samozřejmě snažíte, aby právě to vaše dílko bylo nejlepší, nejoriginálnější, atp., jen aby jste vyhráli. Zkrátka máte určitou motivaci, díky které nedopustíte, aby právě ten váš produkt nezapadnul do průměru. Přestože se to občas stane, v případě Necropongu tomu tak určitě není.

Bohužel vás nečeká žádný počítačový protivník - ke hraní musíte přizvat protivníka lidského. Můžete hrát ve dvou, anebo ve čtyřech hráčích, a to vždy všichni na jedné klávesnici. Pro čtyři hráče je zde jediná „aréna“, aneb jediný styl hry, který můžete provozovat. Tím je tzv. „Double evil soccer“ - každý hráč ovládá svou pálku a hrají dva na dva, tedy na týmy. Hrací plocha je orientována horizontálně - kulička tedy skáče zprava do leva a zase zpátky. Destičky spoluhráčů v „Double evil socceru“ nejsou však nad sebou, jak by se dalo předpokládat, ale vedle sebe, jedna je blíž ke středu. Koneckonců můžete si to vyzkoušet sami, stáhnout jedno-megabajtovou hru snad už není problém pro nikoho. Pokud máte k dispozici pouze jednoho lidského soupeře, je zde na výběr více možností - klasický „Pong for death“, „Evil soccer“, kde každý hráč ovládá zároveň dvě pálky, či „Squash“, kde, jak logicky odvodíte, jste s protivníkem u jedné zdi a střídáte se v odpalování míčku ke zdi protější. Jak vidíte, od „klasického pongu“ jsme se poněkud vzdálili :).

Díky názvu hry „Necropong“ a označením jednotlivých typů hry vás jistě trklo, že tento remake pongu bude zasazen do záhrobního, strašidelného prostředí - a máte pravdu. Všechny prvky Necropongu alespoň z části toto prostředí dotvářejí: „rozteklé“ písmo, místo kuličky lebka, místo pálek rakve, mumie, duchové nebo kostry a tak to jde dál. Navíc celé toto prostředí je vyvedeno (až na výjimky) ve stejném stylu, celkově působí velice pěkně a komplexně. Po programové stránce je téměř vše v pořádku, občas se sice při squashi „nepřehodí“ aktivní hráč, ale to bych viděl pouze jako maličkou vadu na kráse. Písmo používané ve hře je nutno nainstalovat ručně, jinak všechny texty v menu atp. budete vidět rozházené a Arialem. Popis ovládání naleznete v readme, takže vypisovat ho zde by snad bylo i zbytečné. Zvuky a hudba - bohužel zde nejsou, přestože by se hodili jako sůl. Závěrem, pokud si chcete oddychnout a možná se i pobavit u jednoho z nejlepších pongů, neváhejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce