recenze

Bechcopter

Bechcopter

Jestliže jste plánovali dovolenou někde ve slunných krajích u moře a buď to nevyšlo, nebo ji máte teprve před sebou, přinášíme vám dnes hru, která vám navodí tu správnou atmosféru. Kdo by se nechtěl proletět nad tyrkysově modrým oceánem nikým nerušen?
Představovat každoroční Becherovka Game, tedy soutěž o nejlepší hru propagující Becherovku, by asi bylo trapným nošením dříví do lesa. Dá se totiž říct, že Becherovka Game je jednou z největších domácích událostí na české freegame scéně, po níž máme všichni opravdu dlouho co hrát. Je obrovské množství námětů, které leckdy velice nápadití tvůrci využívají. Můžete se tak setkat například s hrami typu Becher Game - 2D plošinovka, nebo Becher Slide, hra na způsob Hexagonu, nebo hra z divokého Západu Becher Joe. Bechcopter je hra, jejíž námět jste zcela jistě už někde viděli. Jenže, jak vyplývá z výše jmenovaných her, i starší námět v novém provedení může vytvořit skvělou hru. Ještě než vám ale přesně povím, o co v Bechcopter jde, upozorňuji, že hardwarové nároky, jež jsou uvedeny v tabulce, jsou myšleny vážně. Opravdu, Bechcopter má na freewarovou hru až extrémní nároky, hlavně co se týče grafické karty a procesoru, takže dnes asi zklamu ty, kteří si hry zdarma stahují proto, že mají nějaký starší počítač. 3D akcelerace je naprosto nutná, v optimálním případě budete potřebovat alespoň 32 MB grafickou kartu.

Ale dost o hardwaru. Jak jsem již napsal, námět hry Bechcopter není ničím novým, co by vymysleli až v Dagisoftu. Jedná se totiž o to, že letíte, posazeni do jakési zmutované helikoptéry (zmutované proto, že pohonem není vrtule nad vámi, ale dvě menší vrtule vám v zádech) a snažíte se při tom pochytat co největší množství levitujících lahví Becherovky. Samozřejmě, správně tušíte, že to by bylo až příliš primitivní, a taková hra by asi byla pouze ukázkou stereotypu v akci. Proto nad malebnou krajinou ostrůvků v Pacifiku levitují ještě jiné předměty, jejichž sebrání má i jiné účinky, než obohacení vašeho konta. Předně si musíte dát pozor na předměty, na nichž je nakreslená lebka. Ty by ostatně sbíral jen blázen. Pokud se vám ale i tak podaří do nich nechtíc vrazit (a věřte, že se to může stát velmi lehce), odebere vám taková nehoda 20 bodů z indexu života - ten vidíte vpravo nahoře na herní obrazovce. Jak to napravit? Seberte například jakousi jahodu. Ta vám vrátí plných dvacet bodů. Nebo poctivě schraňujte Becherovky, každá láhev vás uzdraví o dva body. To ale není vše, co vás může potkat. Například když seberete šnečí ulitu, na chvíli vás to zastaví. Paraplíčko zase převrátí celý svět, poletíte vzhůru nohama. A tak dále. Jako věrný lidský přítel vás v moři doprovází delfín. Mimo indexu života jsem se zmínil i o vašem kontě. Na to se vám přičítají body/peníze po celou dobu vašeho letu. Navíc každá sebraná láhev Becherovky zvýší vaše konto o 1000 bodů. Jakmile hru ukončíte, můžete se zapsat do tabulky nejlepších právě podle zůstatku na tomto kontě. Ještě něco málo k ovládání, které je velice jednoduché. Letíte vlastně stále jedním směrem, pouze stoupáte nahoru a dolů, takže vše obstaráte pohodlně kurzorovými šipkami. Nic víc neupotřebíte.

Vzhledem ke zmiňovaným hardwarovým nárokům, měla by být technická stránka hry odpovídající. A grafika je opravdu hezká. Tedy ovšem v případě, že disponujete požadovaným vybavením, protože není nic horšího, než sekanina, která ze hry vznikne na slabších strojích. Váš let navíc podkresluje příjemná melodie, jež by vás snad neměla nijak vytočit, ale spíš uklidnit, abyste se mohli soustředit na své body.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 18:26

1

Dominik | 30.05.05 v 14:26

Jo napište mi to na email:dominik.dockal@seznam.czDíky moc

Dominik | 30.05.05 v 14:23

Nejdou mě hry,ale všechny, ne jenom na této stránce.Nůžete mi někdo porodit prosím!Jestli ano,tak mi napište vysvětlení.Díky moc!

mojmid | 01.02.05 v 15:04

Jojo tu hru programoval ozralec :-D


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce