recenze

Jezzball

Jezzball

Jestliže tuhle geniální hru s kuličkami znáte, určitě víte, že zde nejde o nic jiného, než o to být lepší. Ale proč nebýt úplně nejlepší a překonat všechny rekordy? Pusťte se do toho!
Jezzball bezpochyby patří do stejné rodiny her, jako Tetris, Mr. Pacman a třeba Pipe. Jsou to všechno hry, za nimiž stojí naprosto geniální nápad, který když se zrealizuje, tak aniž by potřeboval doprovod úžasných zvuků a grafiky, dokáže do sebe vtáhnout obrovská množství hráčů. Vzpomeňte například na slavného Hada z telefonů Nokia. V době největší slávy jste snad nemohli nevidět nikoho, jak ťuká do svého telefonu a téměř nevnímá okolní svět. Proč se tehdy u hráčů nechytili jiné „mobilní hry?“ Jednoduše proto, že had měl také geniální nápad.

Abych ale nezapomněl na hráče, kteří se třeba s Jezzballem ještě nesetkali. Princip hry je v tom, že v určitém prostoru lítá určitý počet kuliček. A vaším úkolem je zmenšit tento prostor na minimálně dvacet pět procent jeho původní velikosti stavbou zdí. To se jednoduše provede tak, že pravým tlačítkem myši určíte, zda chcete zeď vodorovnou nebo svislou, a kliknutím levým tlačítkem v určitém místě se postupně zeď staví. Tady je ale zádrhel- žádná kulička nesmí narazit do rozestavěné zdi, jinak přicházíte o jeden život. Samozřejmě, pokud se vám povede v prvním kole (jakože určitě) oddělit dvě kuličky na poměrně malém prostoru, čeká vás větší prostor a v něm kuličky tři a tak dále. Postupem času se člověk tolik do hry dostane, že takřka zapomíná na čas a říká si „ještě jednou to zkusím!-“ a toto opakuje libovolně dlouho. Jediné, co hráče od hry může opravdu vyhnat, je sled neúspěchů. Pakliže přijdete všechny životy, můžete se zapsat do tabulky nejlepších výsledků (pokud jste takového výsledku dosáhli).

Ne, opravdu nečekejte žádné grafické ani zvukové orgie. Jezzball patří do jiné sorty her, té by grafická „vyspělost“ byla jen na škodu. Stačí si vzpomenout na 3D tetrisy, které zdaleka nedosáhly takové popularity, jako jejich 2D vzory- a troufám si dokonce říct, že je ani mnoho lidí nehrálo. Domnívám se, že ta grafika, jakou Jezzball má (vizte obrázky), je naprosto dostačující herním potřebám. Ale zvuky…Ty bych ve hře určitě přivítal, protože ty by rozhodně neškodily. Jenže bohužel se jich nedočkáme.

Přesto si myslím, že ač je Jezzball jednoduchou hrou, někomu se může zdát dokonce primitivní, své příznivce si najde, možná i proto, že její nároky jsou naprosto zanedbatelné a zahrát si ji může kdokoli s jakýmkoli počítačem. Hodně zábavy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce