recenze

Hasseröder DTM

Hasseröder DTM

Obdoba Extreme Race od Sgames s několika vychytávkami a působivou hratelností. Tak by se dal shrnout popis závodní hry Hasseröder DTM! Mimo závodění se však vydáme i na úpravu tuningu, která samozřejmě ovlivní výsledky závodů!
Hasseröder DTM představuje 2D závody z ptačího pohledu podobně jako Extreme Race od českého týmu Sgames. V porovnání s Hasseröder DTM by však Extreme Race neuspěl, neboť dnešní závodní hra vypadá mnohem jinak. Když už je 2D, tak by k závodům mělo přibýt něco, co by ovlivnilo jejich výsledky a čím by se hráč rád zabýval. Asi už víte na co narážím – úpravy na autě aneb tuning. Dnes máte možnost si s autem trochu pohrát, než ho pustíte na trať ;)

Hasseröder je německým nápojem, který nejspíše organizuje podobnou soutěž, jakou je Becher Game. Už má ve své sbírce pár slušných her, ale nejlepší bude asi ta nejnovější, kterou je právě DTM. Autoři hry jsou si rozhodně vědomi toho, v jaké době žijí. Pokud dnes vydáte běžné 2D závody bez žádných vychytávek, nemáte moc šancí na úspěch, ale pokud k závodům přidáte něco, po čem dnes touží většina mladých lidí – úpravy tuningu, tak už by se o úspěchu hovořit dalo. DTM začíná menu, kde si navolíte jméno a už jste v samotné hře. Ta nabízí před závodem úpravu vašeho auta, ale hned ze začátku se jí věnovat nemusíte. Pokud se v závodě umístíte, máte nárok na finanční odměnu, která je samozřejmě rozdávána podle pozice, na které se umístíte. Po prvním závodě by se už hodilo zajít do garáže a auto trochu upravit, neboť to udělá i závodník, který dojel ať už před vámi, což bude horší a nebo za vámi. Jejich auta jsou tedy pak rychlejší a vaše schopnosti vám k jejich poražení nemusí stačit. Úpravy je lepší používat všechny. Nevěnovat se pouze rychlosti. Můžete pak narazit na trati, ve které rychlost moc nevyužijete a budete jen kličkovat kolem složitých začátek. Proto si peníze rozložte a věnujte je do všech položek. Výsledek bude stát za to ;)

Hra nabízí několik tratí, které když odjedete, začnou se opakovat. Soupeři jsou však stále rychlejší, takže si možná ani nevšimnete, že jedete po několikáté tu samou trať a budete se naplno věnovat řízení. Mimo úpravy auta jsou tu i položky benzin a škody. Těch si všímejte před každým závodem. Pokud jedna z nich dojde na minimum, následuje konec hry. Konec může následovat i přímo v závodě. Tratě mají totiž několik „mrtvých“ míst, ze kterých se mi už nepodařilo vyjet. Když nezvládnete řízení a zajedete hluboko mimo trať nebo jen mezi dvě pneumatiky na okrajích silnice, máte problém. S autem totiž občas nejde vyjet a navíc ty zvuky. Zásadní chyba hry a docela i zklamání, když máte auto na slušné úrovni, závody si vychutnáváte, jste už skoro na konci hry a v jednom závodě takto uvíznete.

DTM je dobrá hra. Grafika je kvalitní, zvuk už není tak extra, ale ten ani při řízení nevnímáte. Škoda, že hra není v češtině. Úpravy aut bychom si asi užili více než v němčině :/ Stačí však jen dobrý slovník a hned víte, do čeho jste právě investovali. Nebýt oněch „mrtvých“ bodů na trati, byl bych mnohem více spokojen. Možná na ně nenarazíte, ale jen v případě, že budete jezdit opravdu dobře a mimo trať se nedostanete ani na chlup ;) Bavte se!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Snake.10 | 04.03.05 v 20:42

da sa celkom

HarryPotter_* | 11.09.04 v 10:49

Mě to stahuje tak POMALU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

honja | 16.07.04 v 20:03

Taky bych si to chtěl zahrát, enomže mám zkurvislý
kompl


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce