recenze

Blue Fury

Blue Fury

Co takhle dát si akcičku české výroby ve stylu Stick Soldiers? Výběr zbraní, bullet time a hudba v ceně! Za pokus to stojí...
Znáte Stick Soldiers? Pokud ne, tak si je určitě zkuste, protože tato recenze bude spíš srovnání Stick Soldiers 2 a Blue Fury. Přestože členové týmu se zvláštním jménem „Le Crane Sombre Amusement“ nepojmenovali svou hříčku podle jejich vzoru, podoba se Stick Soldiers je víc než zřejmá.

Zatímco ve SS (myslím tím Stick Soldiers :) byly vojáci tvořeni pouze jednoduchými čárami, v Blue Fury kapánek přibrali. Stejně tak šířka zdí narostla a to je jedině dobře. Ale k vizuální podobě se ještě dostaneme, nyní se podívejme na ty zásadní rozdíly. V BF především nemůžete zbraněma mířit do různých směrů - pouze doprava nebo doleva. Můžete to brát jako výhodu, pokud vám je míření ve SS to, co vám dělalo problémy, ale můžete to brát také jako handycap, pokud jste naopak v míření ve SS excelovali. Tato vlastnost totiž výrazně mění způsob hraní a možnosti volby strategií. Již nemůžete vyskákat na nejvyšší místo mapy a z toho místa sniperovat hráče pod váma, nebo jim házet po nohy granáty! Můžete pouze mířit doprava nebo doleva - pokud chcete nepřítele zasáhnout, musíte se tedy nacházet na stejné úrovni jako on. Jak říkám, v BF je nutno používat nových strategií, v tomto ohledu je jiná hra než SS... Dalším společným prvkem těchto dvou hříček jsou zbraně - vyskytují se zde stejné typy zbraní (sniperovka, samopal, brokovnice, pistole) a stejné je to s jejich nacházením. Zbraně jsou roztroušeny na určitých místech mapy, kde se pravidelně objevují znova, pokud si je někdo vzal. Podobně je to s doplňováním životů, lékárníčky se objevují také na svých místech. Pokud jste SS nehráli, tak vám jen prozradím, že každá zbraň má omezený počet nábojů - po vypotřebování munice je nutno si nalézt na mapě zbraň další.

A hodnocení? Inu, hra má přes 10 megabytů, což jistě nepotěší modemáře. Tento nedostatek ale částečně omlouvá obsažená hudba - pokud se objeví ořezaná verze, určitě vám dáme vědět. Co se týče grafiky, není to nic, nad čím bych jásal - menu je obyčejnou kopií menu ze SS2, zdi a vojáčci už sice nejsou černobílí, ale to přece nic neznamená. Co opravdu může naštvat, že tvůrci BF si nedali žádnou práci s kreslením zbraní, prachsprostě je okopírovali ze SS. V tomto okamžiku mě nenapadá nic, co by bylo byť jen částečně inovativní, bullet time zde byl již ve SS. Co bohužel ze SS rovněž okopírovali, je nevydařené ovládání - svým soldierem se pohybujete směrovými klávesami, skáčete levým Altem a střílíte mezerníkem, bullet time pro změnu ovládáte klávesami „+“ a „-“. Pak aby měl člověk tři ruce. Ale nebudu jen hanit, Blue Fury vám může poskytnout skvělou zábavu alespoň do té doby, než odhalíte opravdu mizernou umělou inteligenci počítačového protivníka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Kahi | 09.07.04 v 18:14

levým Altem

*Admi* | 09.07.04 v 16:14

Jak se skace??


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce