recenze

Hell Creatures Rotten Corpse – Nightmare

Hell Creatures Rotten Corpse – Nightmare

Bojíte se rádi, libujete si ve fantasy a nepohrdnete pořádnou akcí s dobrou atmosférou? V tom případě je tento pekelně obtížný kousek určen právě Vám! Podrobnosti naleznete v článku..
Příběh, atmosféra, strach, naděje, akce, a také nějaká ta kapička krve. Každý správný horor by měl být těmito prvky doslova prolezlý! Vzpomeňme třeba na dnes již klasický filmový snímek Psycho od světoznámého Alfréda Hitchcocka - jednoduchost zpracování, gradující příběh s atmosférou, která se dala doslova krájet a výsledek? Stovky příznivců po celém světě. Vraťme se zpět mezi freewarovky. Kvalita se neustále zvyšuje a k úspěchu nestačí pouze skvělý nápad, ale především skvělá zábava a dobrá hratelnost. Vývojáři z Difsoftware si vzali za cíl vytvořit opravdu kvalitní hororovou střílečku se vším, co k tomu patří a výsledkem jejich úporného snažení je Hell Creatures Rotten Corpse – Nightmare!

Ve hře se ocitáte se v „kůži“ rytíře Richarda, kterého oslovil podivný hlas. Nevíte proč jste byl osloven, nevíte kdo vás oslovil, nevíte vůbec nic! Záhy vám začne do „ouška“ našeptávat onen hlas velmi šokující informace o tom, že zlo je silnější, než kdykoliv předtím a že nemáte vůbec žádnou šanci uspět. Vydáváte se tedy na průzkum terénu a … takhle nějak začíná vaše putování světem temnoty! Světy navštívíte celkem dva, z nichž každý obsahuje devět lokací. Společnost na cestách vám budou neustále dělat nepřátele a to „neustále“ myslím doslova! Nepřátel je kolem dvaceti, každý se svým charakteristickým útokem a vzhledem. Potkat lze takové exempláře, jako červy, duchy, masožravé výhonky, létavce a mnoho dalších individualit, snažící si získat vaší „náklonnost“ a jak záhy zjistíte, celkem se jim to daří! S jednotlivci si poradíte celkem snadno, protože toho moc nevydrží, u větších skupin je to už trošku složitější. Útoky nepřátel lze očekávat ze všech stran, a proto při likvidaci je dobré trošičku taktizovat! Osobně vám doporučuji jednotlivé úrovně procházet s velikou rozvahou, veškeré „živé“ protivníky důkladně ničit a nic neponechávat náhodě.

Třešničku na dortu tvoří závěreční bossové, kteří jsou mnohem odolnější. Vřele proto doporučuji v položce options zaškrtnou položku „Enable Boss Tips“. O střetu s bossem budete náležitě informováni a zároveň získáte cenné rady. Samozřejmě své protivníky nebudete ničit holýma rukama. K dispozici bude celá řada zbraní a léčiv, ukryté v truhlách. Zbraní je celkem třináct, nejvíce vhod přijde klasický meč, dýky a fireball. V truhlách lze nalézt i zbraně speciální. Hru lze hrát několika způsoby. Nejjednodušší je po spuštění zvolit start a hra se spustí v základním nastavení, v obtížnosti normál, kde zabíjením a nálezem bedýnek získáváte velmi cenné body! Dohráním si zpřístupníte varianty hardcore a no mercy. Hráči, kteří si chtějí hru trošku zjednodušit, mohou v položce options zaškrtnout položku Coward Mode! Nepřátelům ubude 50 hitpointů, bohužel body získáte pouze za nález truhly. Bodový zisk lze po smrti zapsat do tabulky s Hiscore. Jedno je tedy jisté - při hraní se rozhodně nudit nebudete. Ovládání a technické zpracování je zvládnuté velmi dobře. Hra se ovládá pouze pomocí klávesnice – kurzorové šipky patří tradičně pohybu, Shiftem si zaskáčete, klávesou Ctrl ukážete nepřátelům vaší sílu a pomocí Space dokážete otevřít truhly! Hudební doprovod je velmi dobrý. Na hře ale jednoznačně dominují všemožné skřeky, stejně tak, jako grafická stránka a společně vytvářejí tu správnou hororovou atmosféru.

Obrovskou slabinou hry je dle mého názoru již zmiňovaná obtížnost, která se bohužel odráží na celkovém hodnocení! Na druhou stranu délka hrací doby nabývá velmi slušných hodnot. Závěrem si můžeme položme otázku – komu je hra určena? Odpověď zní velmi jednoduše - všem, kteří nepohrdnou pořádnou akcí, horory jim nejsou cizí, nevadí jim vyšší obtížnost a mají pevné nervy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce