recenze

Gold Miner Joe

Gold Miner Joe

V dnešní hře si přijdou na své především všichni milovníci klasických skákaček s roztomilou grafikou, nepříliš zákeřnými nepřáteli, sbíráním zlatých valounů a především nekonečným skákáním. Kupodivu ne tak nezábavným, jak by se mohlo zdát. Tak do toho!
Gold Miner Joe je klasická skákačka se všemi prvky, které by měla taková hra obnášet. Možná je vám název trochu povědomý a už jste se s hrou, jejíž hlavní hrdina měl co dočinění se sběrem zlatých valounů, setkali. Ano, je to tak! Gold Miner Joe vychází ideově ze staré a skoro legendární arkády Manic Minner, v níž se hlavní hrdina také pokoušel vydolovat z nehostinných jeskyní co nejvíc zlatých kamenů a přemoci zástupy nepřátel, aby nakonec s potem ve tváři dosáhl vytoužených dveří s nápisem EXIT. Nejinak tomu bude i dnes, protože Joe je horník každým coulem a práce v dolu mu nečiní žádné potíže. Ba naopak. Tak tedy: "Zabereme, hej hou, taháme kameny…"

Začněme ale hezky od začátku. Jednoho krásného a slunečného dne (jak už tomu na začátcích pohádek bývá), se do své nové práce chystá Joe – menší chlápek s monterkami a svítilnou na přilbě. Je v práci první den a všechno co do té doby běhalo jako na drátkách začíná bůhvíproč najednou nefungovat. Všude v dole jsou nepřátelé, velcí jeskynní muži, poletující netopýři a sem tam v sudu nějaký ten šílenec s brokovnicí. Hezký začátek. Řadový horník by se otočil a odkráčel s krumpáčem do klidnějších míst, to ale neznáte našeho hrdinu Joea, který si tohle všechno rozhodně nenechá líbit . Přišel kvůli zlatu a rozhodně neodejde dřív, než všechny valouny bezpečně posbírá. S sebou na cestu si přibalí zásobu dynamitu a vydá se vzhůru, tedy promiňte, samozřejmě dolů do jeskyně. To je zhruba příběh, do kterého zabalili tvůrci tuto hru. Realita je taková, že Gold Miner Joe přináší od dob stařičkých Manic Minneru a Maria několik vylepšení.

Tím předním je hlavně úžasná grafika. To je to první, co vás nadchne, když spustíte první level. Propracované detaily, důkladně provedené animace a atmosféra dobře odvedené práce vývojového týmu. Dalším faktorem, který přidává na hratelnosti, je možnost několika voleb. V základním menu si můžete navolit obtížnost a dokonce oblast, v kterém dole chcete začít svou honbu za zlatem (v Sharewaru je toto nastavení bohužel omezeno pouze na jeden důl). Další zajímavostí je absence ukládání hry během hraní, ale místo toho jsou na různých místech levelů poschovávány hesla, která vás při zadání v základním menu přesunou automaticky do rozehrané časti hry. Postup obvyklý například z Lemmings. Samotná hra je rychlá a výborně hratelná. Myslím, že Gold Miner Joe je sázka na jistotu a pokud se jednou do hry pustíte, vydržíte u ní dlouhou dobu.

Technickému zpracování se nedá tentokrát vůbec nic vytknout. Jistě, někdo by mohl namítnout, že všechno už tady bylo, že Gold Miner Joe pouze kopíruje, ale totéž lze v tom případě namítnout u 80% nových her. GMJ je jednoduše kvalitní hra a pokud patříte, tak jako já, mezi milovníky skákaček, tak by neměla na vašem harddisku chybět...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Štěpánka Dragounová | 30.12.04 v 11:05

Kde se dá stáhnout celá verze.Dík

bulka | 26.08.04 v 13:29

tahle hra nejde stáhnout celá...je to na hovno!

Thom | 15.06.04 v 14:38

Dekuji za odpoved

Josef Orgán | 14.06.04 v 13:23

Nasrat nic vám nedám

Lucinečka46 | 12.06.04 v 15:48

Nemůžu se dostat z prvního kola!!! Jak přijdu na ten kód?

*Admi* | 12.06.04 v 12:56

K tomu je dokument se seriovym cislem a jmenem

*Admi* | 12.06.04 v 12:56

Ta plna verze funguje

fero | 06.06.04 v 16:39

T8to plná verzia sa dá hrat len trikrát.

Mr.X | 05.06.04 v 15:33

Tady máte celou hru... Enjoy!

gamezy.web1000.com/almutawa3/GOLD-MINER-JOE.zip

qip | 05.06.04 v 13:42

Mohu-li vám doporučit, tak u mě je jednoznačně nejlepší skákačka (zde), "Pekka Kana 2"!!Hezká, chytrá a děsně zábavná kalbička!!..

Ondřej Pohorský | 04.06.04 v 17:21

Ahoj, tak já jsem Ondřej Pohorský a pokusím se co nejdříve zrecenzovat stejěn dobrou hru. Těš se. Zatím si můžeš zahrát něco staršího. Například Charlie the Duck je výborná hra své doby.

.::]|DEAD|[::.Screamer | 04.06.04 v 14:11

mas sice pravdu ze zpusob se najde vzdycky, ale to se tim clovek aspon nakou dobu musi zabyvat, kdezto clovek obycejny skodoliby vetsinou zkusi jen ty nejjednodussi formy podfuku, prirovnal bych to k prazdnymu domu s otevrenyma dverma dokoran, vy byste se tam nepodival? >)

Hynek Žalčík | 03.06.04 v 23:59

To je dobra pripominka. Takhle, ja si ji uvedomuji od sameho zacatku, ale rikal jsem si, ze kdo chce hlasovani sfalsovat, tak ho vzdycky sfalsuje. Na tohle neexistuje spolehlivy system (smaze si cookies, rucne si zmeni IPcko, pokuzije nejaky skript..) ale pravdou je, ze clovek, co toto dokaze, asi nema chut fixlovat vysledky nasi ankety :o)

takze se do toho hned o vikendu pustim a zabezpecim to proti jednoduchemu click and click (i kdyz, prinasi to pagewiews ;o))

Falley | 03.06.04 v 20:27

Nejsem Ondřej Pohorský ale trochu ti mozna poradim - co zkusit Binary I a II ???

Tomáš | 03.06.04 v 20:20

Pro Ondrej Pohorsky
prosím vás tato hra se mi strasne libi ale lze ji hrat jenom 30 minut (coz mne nastvalo)!Nejde to hrat dyl?poradte.A jestli ne, tak mi reknete o nake stejne vymakane arkade.
Vas kazdodenni navstevnik

.::]|DEAD|[::.Screamer | 03.06.04 v 17:04

v ankete lze hlasovat vicekrat, prosim, vybulujte ji, nechcete ji zajistit proti vicenasobnemu hlasovani?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce