recenze

Kröt XS

Kröt XS

Líbí se vám tento obrázek? Jako první vám přinášíme recenzi na horkou novinku od Phenomedia AG. Vžijte se tentokrát do role želvičky a neohroženě bojujte za záchranu svých mláďátek na dvou ostrovech. Ve skvělém zpracování k vám přichází gameska Kröt.
Možná si vzpomínáte, že celkem nedávno na našem serveru vyšlo již druhé pokračování závodního simulátoru se slepičkou v hlavní roli - Moorhuhn Kart 2 - XS. A než jsme stačili říci "švec", Phenomedia AG vytvořila další dílko, které opět vypadá na pořádnou pecku. Do hlavní role ale tentokrát nepostavili ani slepičku z Moorhuhn X - XS, ani žabku z gamesky Moorfrosch XS. A jaké zvířátko ještě nebylo obsazené, ale přesto velice roztomilé? No samozřejmě želvička a právě s ní se setkáte v téhle hříčce...

Nejprve je nutné říci, že XS v názvu znamená opět fakt, že se jedná o jedinou volnou verzi stáhnutelnou z internetu obsahující jen zlomek plné verze. Teď již přejděme k principu. Po spuštění se objeví hlavní Menu a za ním obrázek krajiny - tento obrázek se náhodně mění při dalších spuštěních. Najdete zde nápovědu, tabulku nejlepších hráčů, něco k nastavení a pak už se rovnou pusťte do hry. Hrajete za malou želvičku vyzbrojenou rychlými končetinami. Hra je členěna na ostrovy a v nich najdete jednotlivé levely. V této verzi jsou přístupně jen dva z ostrovů hned s několika oblastmi. Jakmile se octnete na prvním ostrově, při prvním hraní narazíte na různé tipy a pomáhající textíky, kterým ale zřejmě nebudete kvůli němčině moc rozumět. V každé oblasti s vodou naleznete různé předměty. Jsou to třeba sudy, bomby, láhve s tipy, ledové kostky a další. Každý předmět zde má svůj smysl. Například ze žlutých koleček se po chvíli vyklubou zlé chobotnice. Ty se navíc za chvíli opět zakuklí do žluté kuličky a po dalším vyklubání se z nich vytvoří dvě další. Proto musíte včas zakročit a líhnoucí se žlutou kuličku sníst. Chobotnice ale vystřikují inkoust, takže se před nimi mějte raději na pozoru. Se sudy nemůžete manipulovat, ale s krabicemi ano. Většinou jsou přítomny tam, kde jsou i bomby. Tím, že krabici strčíte směrem k bombám, spustíte po nárazu řetězovou reakci a miny se zničí. Někdy se po zničení předmětů objeví nějaký bonusek. Neváhejte a rychle ho seberte. Samozřejmě máte určité množství zdraví, o jehož část přicházíte při střetech s chobotnicemi, atp.

Můžete ho doplnit bonusovým předmětem - srdíčkem. V ledových kostkách jsou ukrytí vaši potomci a vy je musíte dostat ven. Proto na kostku naražte a tím ji rozbijete, umožníte svým želvičkám vyplout a ty vám poté pomůžou ve sběru bonusů. Poté, co se vám podaří "sníst" všechny chobotnice ve stavu líhnutí, otevře se cesta do další oblasti, sledujte žluté šipky. Takto postupujete neustále dál. Můžete narazit i na vylepšenou zbroj, jako štít či trysky. Pokud vlastníce štít, můžete dotykem rozbít jinak nerozbitné sudy a tím si otevřít cestu za svými zamrzlými potomky. Vlastníte-li trysky, můžete za pomocí oleje plavat mnohem rychleji. Olej ale musíte často doplňovat, najdete ho na hladině. Stav zdraví a oleje vidíte vždy v levém horním rohu, v pravém vidíte aktuální počet zachráněných želvátek a také své skóre. Poté, co splníte misi na prvním ostrově, otevře se druhý. Když proplujete i tím, tato verze zde končí. Ještě jsem ale zapomněl na to hlavní. Pohybujete se buď pomocí myši nebo klávesnice. Když stisknete a držíte levé myšítko, plavete vpřed. Pohybem myši se otáčíte. Pro použití trysek stiskněte dvakrát za sebou levé myšítko, tedy jen jestli trysky vlastníte. Po započetí hry ale projdete jakýmsi zevrubným tutoriálem, abyste získali základní vědomosti o pohybu a principu. Také jsem nezmínil to, že na začátku hry si musíte vytvořit jméno hráče a později se můžete do hry pod tímto jménem vrátit.

Vyčerpávající popis máme za sebou. Phenomedia AG je už zkušenou společností, takže tomu není moc co vytknout. Grafika je velice příjemná a propracovaná, ozvučení a hudba taktéž. Ovládání sice chce trochu cviku, ale rychle si na něj zvyknete. Je sice škoda, že jsou přístupné pouze dva ostrovy, ale mohlo to být i horší.;) Ještě musím dodat, že na download soubor má opět výhradní právo německý server Bild.de, takže náš download směřuje právě na soubor umístěný tam. Už mi zbývá jen vám popřát pořádnou zábavu a teď už na nic nečekejte. Stahujte a užívejte, a samozřejmě nám i můžete napsat své dojmy do diskuse!!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Kael | 20.05.04 v 18:11

kdybyste nekdo nasel na stahnuti plnou verzi sem s tim:)

kahi | 15.05.04 v 11:40

docela to ujde, jen škoda, že tam jsou jen dva ostrovy...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce