recenze

Život není krásný 4

Život není krásný 4

Pokud jste předchozí díly nehráli a máte rádi adventury, pak by tato hra mohla být něco pro vás, a pokud jste předchozí díly hráli, pak ji nemůžete přehlédnout!
A máme tu čtvrtý díl známe adventury Život není krásný, tentokrát s podtitulem „Back to the days“. Pokud se vám trojka zdála zbytečně brutální, tak pro vás máme dobrou zprávu: čtyřka je znatelně kultivovanější, propracovanější a především delší. A jak je to s příběhem? Ve vašem městečku se usadil gang, který dennodenně znepříjemňuje život vám i vašim spoluobčanům. V okamžiku, kdy členové tohoto gangu surově napadnou vašeho kámoše, pohár vaší trpělivosti přetéká. Rozhodnete se nejen pomstít kámošovo utrpení, ale i zbavit městečko tohoto problému - rozhodnete se gang zlikvidovat.

Takovouto zápletkou, jako vystřiženou z amerického filmu začíná vaše cesta. Jste ve svém bytě a je vám jasné, že likvidace gangu nebude procházka růžovým sadem. V ovládání zůstává vše při starém, takže kromě myši nebudete potřebovat nic. Co přibylo, je boj - celý princip je založen na RPG-čkovém vylepšování vašich (bojových) schopností. Pokaždé, když se setkáte s odporem, zobrazí se vám speciální okno, ve kterém vidíte průběh souboje. Jestli čekáte fajnovou akcičku na způsob Tekkena, musím vás zklamat, protože samotný boj tvoří pouze klikání na tlačítka a následný úbytek vašich (a soupeřových) bodů. Nicméně nezapomeňme, že se jedná o adventuru, tudíž ten háček bude opravdu někde jinde. A jako obvykle, háček bude v řešení zapeklitých logických (a jak už to tak bývá, tak občas i nelogických) hádanek. Po této stránce se autor viditelně zlepšuje, takže myslím, že můžete začít stahovat :). Pro všechny případy, pokud si nebudete vědět rady, je zde samozřejmě diskuse pod článkem.

A jak moc se autor od minulého dílu zlepšil? Inu, po hudební stránce vůbec, protože jedinou hudbou ve hře je přibližně pětisekundový úryvek v intru. Co se týče zvuku, ten se určitých změn dočkal, konkrétně můžete slyšet vždy první větu vámi oslovené osoby, zpravidla pozdrav, například: „Nazdar gadžo.“, takže určitý pokrok tu je. Určité změny k lepšímu můžete vidět také na grafice, nezaregistroval jsem žádnou obrazovku, kterou bych mohl označit jako „odfláknutou“. Dá se říci, že díl od dílu vidíme zlepšování technické stránky, ale nejpodstatnější vylepšení nastávají v hratelnosti. Musím se přiznat, že čtvrtý díl mě bavil od začátku do konce, pominu-li pár drobných bugů (které se ale nedají srovnávat s těmi z dílu třetího), nemohl jsem si stěžovat. Rovněž potěší funkce Save/Load. Závěrem, vzhledem k tomu, že autor plánuje vydat celkem čtrnáct epizod, myslím, že se ještě máme ještě na co těšit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

... | 04.08.09 v 19:37

Problem cislo 1 vyresen.
Problem cislo 2 je, ze nemuzu pokecat s dealerem pred obchodem.Muzu kliknout jen na moznost ukoncit rozhovor. Kdyz kliknu na neco jineho nic to nedela.

... | 18.07.09 v 22:38

Pomocte pls! Kdyz my da domovnik klic, tak ja ho numuzu najit v inventari pomozte pls.

KaluzaP | 01.01.08 v 14:56

Projel jsem všechny díly.

matrixJan | 27.09.07 v 18:38

jak a kde mam hazat kamene do okna pls pomocte mi

Moriog | 05.04.07 v 00:06

Ked som hru prvý krat stiahol isla super ale teraz sa my nechcu zobrazovat texty neviem preco pomoooc

muska | 10.08.05 v 21:58

Proc se mi ta hovadia zobrazuje jenom v okne? muzete mi nekdo pomoct? takhle se to neda hrat! diky

tomy | 04.07.05 v 13:46

no asi desetkrát jsem začínal od začátku než jsem pochopil přesný souvislosti a co kdy udělat,ale jakmile jsem to sám všechno přesně pochopil tak jsem to od začátku do konce(i do druhý vtipný verze konce) dohrál za 35 minut.Kdo byl rychlejší?:-)

marisa | 10.04.05 v 13:55

prosim.pomozte mi.ako mam rozpustit liek na schizu.ked mi to nejde spojit s vodkou.je daleko od lieku a nechce mi to prejst

Erick | 30.01.05 v 12:57

je to fakt good povedenej dil jestli nevite co stim tak se podivejte na www.abecedaher.cz

tuna | 23.11.04 v 19:54

kdo je suhraj

Civil | 23.08.04 v 22:32

V hre sa mi nezobrazujú texty, čo mám robiť?

Kahi | 07.08.04 v 11:09

Zabít ho můžet i když je silnější, zkuste to vícekrát...

Jim Boom | 30.07.04 v 12:53

Jak mam zabit BOSSe zleho gangu, i kdyz je silnejsi, nez ja?

kahi | 29.06.04 v 22:24

myslím, že skříň se odemkne pomocí štípaček ;)

MATĚJ ŠVEC | 29.06.04 v 13:44

perd chvili mi slo odemknout tu skrin, ale ted mi to nejde. Please,HELP ME

MARTIN | 26.05.04 v 10:22

DG

Kahi | 25.05.04 v 12:54

Pátý díl se u nás objeví během následujících několika dní.

*Admi* | 25.05.04 v 12:09

Fakt good chtel bych taky 5

Marty | 22.05.04 v 13:03

pro všechny kterejm se líbí ZNK - http://northcrewz.wz.cz/trika.html

BadBoy | 22.05.04 v 12:04

Mužete mi někdo poradit co mam udělat, aby se mi ve hře zobrazovali texty. Dikec

adiqa | 21.05.04 v 14:04

Návod #1



Rozsviťte v předsíni a vyjděte ven z bytu. Promluvte s domovníkem a přijměte úkol. Po té použijte klíč na dveře od sklepa a vstupte. Po zabití prvního gangstera opusťte sklep a přesuňte se k obchodu. Zajděte dozadu za bezdomovcem a nabídněte mu cigaretu, dostanete od něj štípačky. Vraťte se zpátky do bytu a použijte štípačky na zamčenou skříň. Získáte kartičku pojištěnce Jiřího Pšeničky. Běžte do ordinace a nechte se ošetřit. Poté zabijte všechny gangstery ve sklepě. Po zabití gangsterů to oznamte domovníkovi a získáte klíček od schránky. Tu otevřete a přečtěte si papírek. Jděte domů a zavolejte z telefonu na číslo, které je napsáno na onom papírku. Než zajdete k vilce, navštivte dealera u obchodu. Promluvte s ním o gangu a navštivte kámoše Fera Lakatoshe. Před domem seberte vpravo kamínek. Aby jste mohl vejít dovnitř chrámu, musíte jednomu z Romů zodpovědět těžkou hádanku. Poté vejděte a promluvte s Ferem o gangu. Získáte úkol. Než odejdete, seberte ze země Pseudo Pohrabáč. Odeberte se do vily. Hoďte kamínek na okno a pokecejte s týpkem. U skladu seberte ze země spray. Ten použijte na zeď v lokaci u bezdomovce (obchod). Pseudo Pohrabáčem zvedněte víko od kanálu a zabte všechny bezdomovce (pokud máte více než 630 Kč, doporučuji koupit si nůž kombinovanej s boxerem). Po zabití posledního bezdomovce získáte pytel hulení... Dostanete se dovnitř zavřeného obchodu. Berte všechno, co jde : vodka a foťák schovaný v krabici. Vraťte se k santusákovi a vyfoťte nápis, co jste nastříkali na zeď.

Kahi | 20.05.04 v 19:20

Pokud si dobře vzpomínám, tak nápis se má nasprejovat na zeď za obchodem - tam, kde sedí ten bezdomovec.
A klíč ke skladu ti dá Cikánskej boss, poté co zabiješ Suhraje.

johny | 20.05.04 v 18:49

Potrebuju poradit. Kam mam nasprejovat ten hanlivej napis co po me chtel ten cigan a jak se dostanu pres ty zamceny dvere u skladu co je ten gangster? Díky

Kahi | 20.05.04 v 14:59

Rom se rozpomene, až mu podáte lék rozpuštěný ve vodce ;)

Cehi | 20.05.04 v 14:54

Mam prosbu, kdyz se ten Rom nedokaze na me rozpomenout a Suhraj mi utekl co mam dal delat? k cemu je lek na Schizo? Dik

adiqa | 19.05.04 v 05:15

Prosim vas mohli by ste mi pomoct?kdyz zapnem hru nezobrazi sa mi na velku obrazovku ale na malu a tak sa to neda hrat kdo umi mi pomoct nech mi odpise na email =o)))

Kahi | 18.05.04 v 18:00

Bohužel, při množství her, které se na internetu objevují, se občas stane, že nějakou hru přehlédneme a pak se na Freegame.cz objeví se spožděním, jako se to stalo tentokrát. Omlouváme se, ale je myslím, že platí lépe později, než-li vůbec.

luciferpayne | 18.05.04 v 16:59

Do prdele, nemuzou Freegame.cz davat hry na web v priblizne datum kdy vyjdou ??? Tahle se mi vali uz par mesicu na hadru

Kahi | 18.05.04 v 15:29

kartičku pojištěnce seženete ve skříni ve svém bytě, která je ale zamčená zámkem na kolo (a klíč nemáte). ;)

Tez | 18.05.04 v 14:04

Prosím, kde seženu kartičku pojištěnce, abych mohla být ošetřena????


galerie