recenze

Raging Skies

Raging Skies

Opět dostáváte možnost podívat se do daleké budoucnosti, jak už to bývá, ne moc veselé pro matičku Zemi. Ale vy, jako správný patron(ka), ji v tom přece nenecháte!
Nechci zbytečně dlouho rozvádět příběh, ale v krátkosti přece. Nacházíte se v roce 2675. Věda a růst populace od našeho věku znatelně pokročily, takže mnoho bývalých pozemských obyvatel začalo kolonizovat vesmír. Postupně se kolonizátoři začali formovat v takzvané „Society“. Když se pořádně na svých planetách usadili a pomalu se dostavovala nuda, neměli do čeho rýpnout, hleděli do nebe a vymýšleli. Zrak jim padl na Zemi. Proč si tam nevybudovat sídlo centrální vlády? Pravda, proč ne, jenže pozemšťanům se tenhle nápad nezdál zrovna nejlepší, takže opět došlo na zbraně. Nejaktivnější v tomto směru jsou tzv. Taloni. Obyvatelé Země jsou krutě poráženi, až se do toho, jak je zvykem, obujete vy, potenciální zachránce lidské pozemské populace. Čili, potud nic nového pod sluncem.

Hned první, co vám do hry poradím, je určitě si přečíst intro, i když vypadá zdlouhavě a nudně, pokud vždycky intra vypínáte a přeskakujete, tentokrát udělejte výjimku. Nestane se vám pak to, co se stalo mně, že jsem ovládání musel zkoušet klávesu po klávese a když už jsem ho našel, zjistil jsem, že v intru vám ho prozradí. Nejde ale jenom o ovládání. Dozvíte se celý příběh, dostanete velice dobré rady - ty dvě minuty vás tak jako tak nezabijí a v tomto případě se obětovaný čas velice záhy vyplatí. Ale konec nekonkrétních řečí, vrhněme se přímo na hru! Její provedení je poněkud neobvyklé tím, že se pohybujete vlastně na radarové mapě mezi určitými symboly (ty vám právě budou vysvětleny v intru, pro příklad dám, že bílý trojúhelníček je nepřátelská loď) nebojte se, není jich tak moc, aby byl člověk totálně dezorientován. Kdykoli se ale během svého letu dostanete do střetu s nepřítelem, hra se přepne do mnohem detailnější mapy a začíná boj. Z této mapy nelze vyletět, pokud se pokusíte opustit prostor, raketa se otočí o sto osmdesát stupňů. Nahoře na obrazovce vidíte počet nepřátel, vlevo nahoře máte informace o své lodi (počet bomb, raket, stav štítů, což je mimochodem jeden nejdůležitějších ukazatelů, protože když vám dojdou štíty, hra končí). Když už jsem se zmínil o bombách - vaším úkolem není pouze v dané lokalitě zlikvidovat všechny nepřátele ve vzduchu, ale i na zemi, setkáte se například s tanky, které vystřelují velice nepříjemná, rozšiřující se kola.

Ty nezničíte jinak než bombou. Navíc je nutno také zlikvidovat pozemní talonské základny. Samozřejmě, že se nesetkáte jen s jediným typem nepřátel. Liší se hlavně ve zbraních. Někteří mají jen obyčejný kulomet, ale další může mít jakési dvouhlavňové magnetické dělo apod. S postupem času jsou tužší a tužší, přibývá jich. S tím přichází otázka - co když mi dojde střelivo? Máte sice neomezený počet výstřelů z kanónu, ale jeho účinnost není taková jako je například účinnost raket. Proto máte možnost se vrátit na svou základnu, kde si za příslušný obnos bodů (které získáváte zabíjením nepřátel) můžete opatřit vše, co potřebujete. Navíc jsou zde k dispozici i různá vylepšení pro stávající zbraně- samozřejmě, také za ně zaplatíte.

Princip hry je jasný, co ale zpracování? Když se podíváte na obrázky, vidíte, že grafika hry není vůbec špatná. Nechci tím říct, že by se člověk ocitl u vytržení, má ale vynikající přehled o situaci na bojišti. S hudbou je to poněkud horší, protože zvolená melodie je sice vhodně futuristicky znějící, ale když ji slyšíte po dvacáté páté, asi si raději vypnete repráky. Naopak proti zvukům se nedá říct vůbec nic.

Pokud bych měl hru celkově zhodnotit podle hratelnosti, povím vám, že se mi hrála velice dobře a hlavně bavila mě. Nestalo se, že by mě začala nudit, naopak. Musíte si dávat velký pozor, kam letíte, protože když se na vás shlukne deset nepřátel, tak z toho se zdravou kůží vyváznete jen obtížně. Pokud se pro hru rozhodnete, přeji vám mnoho dobré zábavy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Arthenik | 01.05.04 v 14:35

Chci zabít posledního lorda ale vůbec mi to nejde... Jakou si mám vzít výzbroj?
PS: Mám největší zdraví a lasery.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce