recenze

N

N

Nenechte se zmást zvláštním a velice krátkým názvem a jednoduše vypadající grafikou. Jedná se totiž o kvalitní a rozsáhlou gamesku, u které se jako ninja pořádně pobavíte. Navíc budete mít téměř nadpřirozené schopnosti a volnost pohybu. Co vy na to?
Když jsem viděl tuhle hru na internetu, hned se mě zmocnil pocit, že to bude jedna z těch nudných a velice nekvalitních gamesek. Ale přeci jen mi to nedalo a teď už vím, že jsem udělal dobře. Po stáhnutí jsem totiž rychle změnil názor. A určitě stojí zato přesvědčit i ostatní, kteří dali na první dojem nepříliš slibně vypadající hříčky s podivným názvem "N" ...

Stačí si soubor jen rozbalit a hned začít hrát. Otevře se okno a po chvíli i Menu. Zde je několik položek. Najdete zde podrobnou nápovědu i s ukázkami jednotlivých témat, dále si můžete přečíst příběh a pak už se rovnou vrhnout do prvního kola. Je určitě dobré hned na začátek říci, že celé dílko je členěno na episody a jednotlivé levely. Episod je deset a v každé několik kol, takže se nemusíte bát, že byste se začali nudit. Ale teď už k principu. Hrajete za malou postavičku ninji, odvážného ač smrtelného to hrdiny. Ovládáte ho pomocí šipek a Shiftem skáčete. Nacházíte se v oblasti plné plošinek, předmětů a trampolín a vaším jediným cílem je dostat se do zatím zavřených dveří. Za nimi totiž čekají další světy plné překvapení a nástrah. Nejlepší na ninjovi je asi jeho pohyb. Můžete se totiž pohybovat velice rychle, obratně a téměř jako ve stavu beztíže.

Trochu mi to připomnělo Matrix. ;) Podle délky stisku klávesy skáčete do různé výšky. Jako správný ninja se také můžete přilepit na stěnu a pomaleji padat, odrážet se a skákat stále výše a další podobné kaskadérské kousky. Na vaší cestě musíte sbírat zlaté kostičky, bez nich by totiž hra skončila. V horní části okna vidíte ukazatel, který se po nějaké době zmenšuje. Sbíráním kostiček ho doplňujete. Dávejte si pozor na pády, protože se můžete i zabít při pádu z veliké výšky. Samozřejmě tu máte i nepřátele v podobě nástrah a strojů. Na ně nenarazíte hned v první úrovni, ale až za nějaký čas. Tyto stroje jsou zákeřné a používají na vás nejrůznější zbraně přes lasery až po rakety. Proto musíte být velice rychlí a včas jim uhýbat. Kdybyste se náhodou zabili, máte možnost zkusit štěstí znovu. Ke hře jsou také připojeny i cheaty, po zadaní kódu v Menu se můžete přesunout do dané episody a nemusíte tak začínat od začátku. Sami vidíte, že si toho užijete dost a dost, navíc máte volnost pohybu. Tak co, změnili jste názor? ;))...

N je dělána ve Flashi. Neužijete si moc prima grafiky, ale to ani tak nevadí. Hlavní jsou docela hezké a jednoduché efekty a volnost v pohybu. Také oceňuji obsáhlost, originalitu a trochu i obtížnost. Takže pokud jsem vás přesvědčil, že to není tak hrozná gamesa, určitě stojí zato si ji stáhnout ne? Navíc soubor není nijak veliký, takže stahovat může každý. Pořádně se pobavte! ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

DUke | 04.12.05 v 16:19

to je dobry ale na www.1000her.cz je taky neco podobniho akorat sou tam vojaci s kopima atd kteri musis zmlatit cestou

Austin | 09.04.04 v 20:40

Do dalsi mise se dostanes tak,ze kdyz si otevres slozku s touhle hrou tak tam mas N_CHEATS!!!! Tak si to otevres a sjedes trochu dolu a tam uvidis Episode one az nine a to si opises do continue game :o)

Austin | 09.04.04 v 20:37

Hra N je dobra ale,dost tezka tak cus

Shtepanka | 06.04.04 v 17:26

Jaéj kód mám zadat, abych se dostala do danýho kola a nemusela to hrát pořád o začátku?????? Děkuji pěkně...

Triple T | 03.04.04 v 05:28

A kdyby vás mátlo hodnocení, zkuste radši GameHippo.

Triple T | 03.04.04 v 05:26

Lidi, stahujte to, je to naprosto bombovní záležitost, ještě trochu mladá, ale hravě strčí do kapsy všechny flashovky a jako bonus přes polovinu ostatních her.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce