recenze

Pálí vám to?

Pálí vám to?

Známá soutěž z televize Nova se dočkala, stejně jako soutěžní hra Chcete být milionářem, freeware zpracování. V něm si můžete prověřit, jak by se vám vedlo, kdybyste se hry zúčastnili.
Nějakou dobu po tom, co televize Nova uvedla nový soutěžní pořad s lákavým názvem Chcete být milionářem, vypukla mezi freeware týmy „milionářská mánie“ a internet se zaplnil několika verzemi této soutěže. Ze začátku byly hlavně běžně repliky, které se snažily, co nejvíce vystihovat originál, ale postupem čase se objevili i parodie, které se staly populárnějšími. Ze spousty verzí Milionáře se asi nejvíce podobala hra s totožným názvem Chcete být milionářem, méně povedenou se stala Staň se milionářem, ale nejvíce vás bude zajímat asi Who Wants to do Milionaire, která se soutěžní hře podobá pouze vzhledově, ale nespadá už mezi logické hry. Hájí totiž barvy her erotických.

Po spuštění hry asi přivítáte zajímavě řešené menu. Není nijak výrazné ani komplikované, takže je hratelnost naprosto pohodová, ale to už bývá podmínkou u podobných logických her. Menu nabízí několik položek, mezi které patří nejlepší skóre, které můžete dle potřeby mazat, dále aktualizace, odkazy na stránky TV Nova a autora hry a nastavení zvuku a zobrazení úvodní obrazovky. Pokud jste nikdy nesledovali hru v televizi (je to vůbec možné?), tak vám stručně popíšu, o co jde. Hádáte slova, ke kterým máte trochu komplikovaný popis. Ne každé slovo však poznáte, a tak můžete využít nápovědu, která vám doplní jedno písmeno. To však není zadarmo, tudíž za každé písmeno ubývá celková hodnota hádaného slova. Co docela zamrzí jsou aktualizace otázek, které prozatím nejsou hotové. To je asi největší chybou hry, neboť po prvním vyzkoušení hry budete znát všechny otázky a další hry už budete dosahovat na nejvyšší skóre. Hrát se stejnými otázkami nemá smysl a autoři hry by tento problém měli řešit co nejdříve.

Na freeware verzi soutěžní hry Pálí vám to jsem zrovna nečekal, takže je pro mě docela překvapením. Dneska si však už můžete zahrát cokoliv, co vidíte v televizi (zajímavá by byla freeware verze hry Nejslabší, máte padáka) a bohužel nic z toho moc nepřekvapí. Tak je tomu i u Pálí vám to, kde je navíc několik zásadních nedostatků. Tím největším je asi malý počet otázek, které navíc zatím nejdou aktualizovat. Dále se autoři mohli pokusit více napodobit menu, i když vlastní představa není špatná a barvené provedení je slušné, ale originál bych ocenil více. No a při hraní si budete muset zvyknout na tiché prostředí pouze s jedním zvukem, který zazní při nápovědě. Pálí vám to je zatím první předělávkou televizní soutěže, takže není co srovnávat, ale věřím tomu, že se brzy objeví spousta dalších verzí, ve kterých se najdou očekávané vychytávky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Mončík | 04.08.07 v 14:38

Myslím že byste měli vyzkoušet hru BER NEBO NEBER zadfejte www.atlas.cz a tam máte BER NEBO NEBER na pravé straně a klikněte na hra a příjemně si užijte hru!!

whitman | 02.10.05 v 17:32

No nic moc. Vcelku sem se nudil!!!

espet | 13.09.05 v 10:57

to tu nechávate? zmažte to, veď to už smrdí.

Petr | 14.09.04 v 18:59

Bych chtěl vidět něco od vás - asi bych se poblil!!!!!!!!!

VoCodE | 12.04.04 v 11:25

Stojí za velký. hnědý hovno.

Foglar | 29.03.04 v 10:44

Debilní hra

...b | 19.03.04 v 19:33

O hovně


galerie