recenze

SAS: Písečný skalp

SAS: Písečný skalp

Nesmrtelný Counter-Strike má dalšího následovatele. SAS: Písečný skalp je jeho pěknou napodobeninou, ve které nemusíte pouze střílet. Podrobnosti ale až v naší recenzi!
Moc dobře si vzpomínám, jak jsem jako malý sledoval každý akční film s takovou vervou, že mě nebylo možné odtrhnout od obrazovky. Snad nejvíce času jsem takto strávil u filmu Komando, s panem guvernérem v hlavní roli. S odstupem času si říkám, jak jsem to mohl vydržet, vždyť zas až tak dobrý film to není, ale jak jinak bych se mohl alespoň trošičku vžít do role hrdiny, který nic nedaruje proradným teroristům. Dnes je již vše jinak. Kazeta s Komandem je pokryta vrstvou prachu a já se od televize přemístil před monitor. Zde si mohu ve stovkách her splnit svůj klukovský sem, bojovat za správnou stranu. Jen jedna gameska s tímto zaměřením se mi stala modlou, Counter Strike. Jistě ho všichni znáte, vždyť je to nejhranější multiplayerová hříčka, jejíž popularita nemá obdoby. Není divu, že takové úspěchy přinesly následovatele i na freewarové scéně. Jedna taková je Little Counter-Strike nebo SAS: Písečný skalp, kterou dnes recenzuji.

Nemusím snad sáhodlouze vysvětlovat, co jsou to protiteroristické jednotky SAS (Special Air Service). Kdyby to snad někdo nevěděl, nechť si stáhne dnešní hru a v ní se vše dozví. Kde a jak byly nasazeny, co mají ve výbavě i popis konkrétní akce. Jak vidíte, máte se nač těšit. Nejen že si zapaříte, ale dovíte se také pár nových informací. Ale zpět k věci. Jste členem jednotky a bojujete proti organizaci nesoucí výmluvný název New World. Její dlouhé prsty mají konečky všude po světě. Dostanete se na Sibiř, do Vietnamu i do Egypta. Všude ale bude úkol prakticky stejný, zabít potřebné množství nepřátel. Jejich počet stoupá adekvátně s hraným kolem. Stejně tak se mění i zbraně. Od klasické pistole, přes útočnou pušku, po kulomet. Zvuky jimi vydávané se shodují s těma z Counter Striku, tudíž nejste o nic ochuzeni. Nejsilnější stránkou SAS: Písečný Skalp ovšem nejsou zbraně, ani jejich zvuky, nýbrž příběh. Ten je vyprávěn formou deníku a je opravdu propracovaný a chytlavý, škoda jen několika málo překlepů, ale to budeme tolerovat.

Na závěrečném verdiktu v procentech se negativně nejvíce projeví patrně grafika. Je zastaralá a až příliš obyčejná. Na druhou stranu musím vyzdvihnout příběh a reálné informace, které hra obsahuje. Je to dobrý nápad, vložit do gamesky také takovéto doplňky. A jestli jsem to ještě neřekl, SAS: Písečný skalp je klasická statická střílečka, kdy se vám protivníci objevují a za krátký čas je musíte trefit, jinak opět zmizí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Mig52 | 17.07.04 v 16:07

Tak ahoj. Jak se vám to líbí? Já radši zůstanu u Counter strike.

Martin Demiger | 08.03.04 v 18:12

Nejsem si jisý:-)

Martin Šabata | 07.03.04 v 14:35

Omlouvam se vsem, kteri jsou pohorseni mym omylem. Doufam, ze ani autori se na me prilis nezlobi :'(

Recode | 05.03.04 v 17:14

Hlavni je ze nektere postavy jdou trefit JEN na urcitych a ne ty postavicky z CS a diky temuto erroru je to uplne na hovno

Martin Demiger | 05.03.04 v 13:39

4Šabata: když už píšeš nějakou recenzi, mohl by sis o tom něco zjistit....napsat, že SAS je protiteroristickou jednotkou....hmm, dobrý, možná tě zmátlo to, že postavy ve hře jsou z CS okopírovaný, ale to není omluva:))

Stix | 05.03.04 v 12:57

Desivá pičovina, serte na to !!

Recode | 04.03.04 v 20:30

Hrozna hnusna zabugovana piiicovina

black-eyed | 04.03.04 v 13:20

SAS NEJSOU protiteroristickou jednotkou, ale jednotkou zvláštních sil britské královské armády...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce