recenze

Hell Mission

Hell Mission

3D střílečky jsou v dnešní době nejoblíbenějšími hrami, ale mezi freeware hrami ještě oblíbenější, neboť jich není tak hojné množství. Dnes vám jednu přinášíme, která je navíc od českých vývojářů!
Pod názvem Hell Mission bych si představoval pekelně těžkou střílečku plnou ohně, který by plynul z nekonečné střelby z vašich zbraní a zbraní vašich nepřátel. Taková hra a ještě k tomu freeware, to by byl asi zlatý důl, nemluvě o mé představě grafiky, která by tomu všemu pochopitelně přidávala, ale to jsem úplně odbočil od dnešní záležitosti, která má sice v názvu „Hell“ (což mimo pekla má i spoustu jiných zajímavých výrazů :), ale příliš pekelně nepůsobí...

Začátek hry nenabízí žádné menu. Docela neobvyklá záležitost u 3D stříleček. Čekal bych třeba i nějaký úvod do hry či zahajovací misi, kde se seznámíte s ovládáním a všemi vychytávkami, ale to bych už toho chtěl asi moc. Vstoupíte tedy přímo do hry, kde vás hned na začátku čeká několik nepřátel v podobě malých tanků. S ničím jiným se tu nesetkáte, takže si na ně zvykněte a vypočítejte si, kolik úsilí stojí se jednoho zbavit. Když už máte pouze jeden druh nepřátel, tak i se zbraněmi na tom nejste početně dobře a máte jak jinak než jednu připomínající plasmu. První mise obsahuje jen málo nepřátel a dá se jí projít s minimálním úbytkem života.

Druhá mise vypadá o něco obtížněji, ale je ještě lehčí, neboť hra nabízí místy až legrační vychytávky, které vás vtipně zbaví vašich protivníků. Pokud tedy nestojíte ve stejné úrovni jako nepřítel, můžete ho v pohodě sestřelit, aniž by vás zasáhl. Je to úmysl nebo nedostatek? To si asi autoři hry odvodí sami. Touto taktikou se dá hra udělat opravdu rychle a v naprosté pohodě. Další vychytávka už vás bude stát nějaký ten život, ale je mnohem víc zábavnější. Jděte naproti nějakému nepříteli a tlačte ho směrem na jakoukoliv stěnu místnosti, kterou on projde, ale už se nevrátí. Můžete se tak zbavit až několika nepřátel a ušetřit spoustu střeliva. Dále se dá skočit na protivníka a vozit se na něm a v pohodě to přitom zničit. Je toho dost, ale stále je tou samou otázkou, jestli to tak mělo být.

Grafika na tom není až tak bídně, ale že by nějak oslňovala se říci nedá. Jediné co mě asi na hře zaujalo je prostředí, ve kterém se pohybujete. Průsvitné stromy jsou jako z nějakého psycho-hororu, ale asi to též nebyl vytvářet takovou atmosféru. Zvuk a ani žádné zvukové efekty hra nenabízí, což hře dosti ubírá. Dost věcí mi připadá jako omyl, dost toho chybí a ta ostudná délka. Závěr je jednoznačný, k Hell Mission si pusťte nějakou hudbu a věnujte ji těch 5 minut na dohrání.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

xxxxx | 10.05.04 v 10:20

no jo porád...

hydb | 12.03.04 v 13:02

blbost vyšukaná

pepa | 01.03.04 v 17:16

sfgharfgyasthytr5ysrystr

Autor | 21.02.04 v 15:06

Hell Mision 2 Tech Demo
Nová hra zatím jen beta. Ke stažení na http://blender.borec.cz (druhý odkaz)
Byl bych rád kdyby jste mi posílali připomínky k této hře do fóra na výše uvedené stránce. Diky Autor


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce