recenze

Sub Hunter 4

Sub Hunter 4

Hladina oceánu se už po čtvrté rudě zbarvila. Na jejím dni se totiž odehrává krutý boj jedné ponorky proti obrovské přesile! Vyzkoušejte čtvrtý díl úspěšné akční střílečky, který pochází z rukou nadaných vývojářů týmu Sgames!
Originalita příběhů všech her, které se zúčastnily Becher Game je někdy až úchvatná. Člověk by ani nečekal, co se dá vše vymyslet, i když to občas jsou pěkné kraviny. Tentokrát se však vývojáři dali dohromady a začali vymýšlet slušné příběhy. Podobně je tomu tak i u týmu Sgames, který přišel se zajímavým příběhem, který zní takto. Na dně oceánu se nachází tajná továrna, v níž se vyrábí co jiného než Becherovka, která je považována za nejlepší lihovinu, jakou dnes můžete sehnat. To je ale problém onych firem, jejichž alkohol se ne a ne prodávat tak jako Becherovka a proto se rozhodli, že napadnou Becherovku továrnu a zjistí, v čem tkví úspěch Becherovky.

Hra nabízí dva režimy. Tím zajímavějším bude asi kampaň, která nabízí pět misí. Hned první mise dokazuje kreativitu týmu Sgames. Jde totiž o seznamovací misi, kde poznáte jak se hra ovládá, co kde najdete atd. Dalším překvapením je jakýsi chat mezi vámi a základnou, který sice nevypadá jako rozhovor mezi nadřízeným a podřízeným, ale o to se asi autoři hry ani nesnažily. Zde zkrátka najdete spoustu tipů do hry a vše co se hodí k jejímu dohrání. Druhým herním režimem je Battle, kde si vyberete mapu, na které chcete hrát a denní nebo noční prostředí. Zde je pochopitelně vaším úkolem vydržet co nejdéle a nasbírat co nejvíce bodů.

Vaše ponorka má oproti ostatním jednu obrovskou výhodu. Nemyslím tím vaši inteligenci, která musí být v každé hře vyšší než umělá inteligence protivníků, kteří vás někdy spíše baví než aby na vás útočili. Počet vašich střel je výhoda, kterou když správně využijete, nemůžete mít problémy hru dohrát. Zde bych trochu ubral, neboť se mi stávalo, že jsem dočetl hlášení o tom, že by se mělo objevit více nepřátelských ponorek, tak jsem zbystřil, ale když dorazily, tak mě to moc úsilí nestálo. To co na mě vystřelí několik nepřátelských ponorek, to vše vystřelí moje ponorka. Stačí tedy zůstat buď nahoře nebo dole obrazovky a když se ponorky objeví stisknout jednu šipek, k tomu pár střel a je hotovo. Tento problém možná trochu vykompenzuje fakt, že torpéda vašich nepřátel jsou lehce naváděna vaším směrem, tudíž se jim někdy musíte vyhýbat až do doby, než zmizí z obrazovky.

Jako vždy se vše změnilo k lepším. K Sub Hunteru 3 bych se už rozhodně nevracel. Grafika je každým rokem lepší, se zvukem se autoři hry taky umí pohrát a celková hratelnost je zase o něco vpředu. Ponorka se chová jako by byla ve vodě, což by mělo ztěžovat některé vaše manévry. Když to vše shrnu, tak mohu s jistotou říci, že umístění na Becher Game 2003 odpovídá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Lukas | 17.08.05 v 23:27

Když to nainstaluju tak těsně u konce to hodí chybu asi něco .dll souborem v registrech !!!!!
Prosim pomoc na :Lukasmp5@seznam.cz

čiki | 19.02.04 v 13:33

hra


galerie