recenze

Sim Village

Sim Village

Malá vesnice přišla o starostu. Do obecních voleb zbývá 150 dní a na místo starosty jste byli dosazeni vy. Předělejte zapadlou vesničku na prosperující město!
Sim City a různé jiné Sim hry zná asi každý- i negramotný- hráč počítačových her. Jsou to jedny z největších legend celého herního průmyslu, téměř všichni je mají v oblibě. Sim Village, už podle názvu, je jasně inspirována Sim City. Jenže je tu několik velikých rozdílů a záleží jen na vašem pohledu, zda spíše nahrávají velkému vzoru nebo dnešní freewareové hře.

Tím prvním, který se ale přímo netýká hry, je, že za Sim Village (dále jen SV) nebudete nic platit. Jak překvapivé, že? V Sim City budujete velkoměsto, ale v SV se ocitáte na malé vesničce a velkoměsto z ní, ani při vší snaze, za 150 dní prostě nevybudujete. Alespoň se ale můžete cítit jako „doma,“ protože v Česku je stejně velkoměsto jen jedno. Můžete si tak vyzkoušet, jaké problémy řeší řadový vesnický starosta. (i když samozřejmě ve velmi zjednodušené podobě- například úplatky vám nikdo nenabídne) V Sim Village se ale ve svém křesle příliš dlouho neohřejete, čeká vás sice perných 150 dní, ale pak již (zasloužený) odpočinek. A když říkám perných dní, myslím tím opravdu perných. Ale srovnávat free hru s minimálními náklady s hrou, jejíž vývoj spolyká miliony dolarů, by nebylo vůbec fér ani správné Na počátku vašeho starostování je obec skutečně malá. Nemá ani kanalizaci, ani zavedené telefony, ani není plynofikovaná. Nesídlí zde policie, hasiči, nemocnici byste tu hledali stejně tak marně, což už tak podivné není, ale přesto to můžete změnit! Podstavit můžete například i sídliště, pokud se vám chce! Ale to jen v případě, že na to budete mít v kase dost peněz. Kde je vzít? Z daní samozřejmě. Nebudete sice mít možnost určovat jejich výšku, ale za každého obyvatele dostanete denně určitou částku, takže pokud nebudete naprosto slepý k žádostem obyvatel, určitě se jich mnoho přistěhuje. A čím více budete budovat, tím vám také poroste popularita a to ve hře hlavně jde. Hra není nijak složitá, je to spíš taková milá oddechovka, ale nutno dodat, že velice zábavná. Počet vašich možností je ale omezen na vybraných pár, nemyslete si tedy, že si ji budete hrát dvanáctkrát za sebou a bude to stále stejná zábava. Můžete si ale vyzkoušet někdy nevyslyšet žádosti občanů, našetřit osm miliónů korun a uspořádat koncert Rolling Stones, na který by vám asi při „poctivém“ starostovaní peníze opravdu nevyšly jestliže si chcete zvýšit popularitu jiným levnějším způsobem, zkuste třeba uspořádat trhy! Možností máte spoustu.

Jak je to s grafikou? Ta je poměrně jednoduchá, jak vidíte z obrázků, ale na druhou stranu se k povaze hry celkem hodí. Jsou to správné vesnické budovy a vypadají někdy dost směšně, jednoduše řečeno, myslím si, že grafiku lze hodnotit velice kladně. Bohužel zvuky hra neobsahuje žádné a to je veliká škoda.

Na závěr se čeká verdikt, takže tady je: Sim Village je velice pěkná hra, která vás zcela jistě jednou, dvakrát- snad i potřetí zabaví. Délka hraní je plus mínus čtvrt hodinky, což někoho potěší, jiného ne. Nudit se nebudete, ale zamrzí, když si vesničku vypracujete k obrazu svému a musíte odejít.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

PITfire | 09.03.06 v 19:57

Já sem tu hru sice nehrál, ale řekl bych že ta "křivá grafika" je docela pěkná a hru určitým způsobem dělá jinou a lepší. A jestli máte někdo furt nějaký keci že tadle hra je píčovina tak si zkuste nějakou sami vytvořit(třeba v game makeru pokud ste líní) a uvidíme jak vám to pude.

DAN | 22.06.04 v 20:14

AŽ NA TU KŘIVOU GRAFIKU CELKEM DOBRÁ HRA. ZVLÁDNE JÍ POUZE CHYTRÝ ČLOVĚK KTERÝ UMÍ DOBŘE OBCHODOVAT A PLÁNOVAT.

Blbec | 04.04.04 v 10:15

Debilovina!

aaa | 19.02.04 v 13:05

jojojöjo


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce