recenze

Silver Knights

Silver Knights

Jedna z mála bitevních her, v nichž hlavní roli hrají roboti. To jsou Silver Knights. Rychlí, obrnění a hlavně dobře vyzbrojení, v jiné podobě si je snad ani nelze představit. Vyzkoušejte si je!
Naposledy jsem roboty viděl na PSX, kde byly jak jinak než po zuby ozbrojení, monstrózní a dokonce se i občas vznesly. Tedy podobně jako u Silver Knights. Když pominu rozdíly v platformě a hlavně to, že se nejedná o běžnou hru, ale pouze o freewarovku, tak by se tyto dvě hry daly srovnávat. Silver Knights by bohužel nezvítězily, ale nebyly by ani příliš pozadu. Myslím tedy, že dnes poznáte hru s bojovnými roboty, jakou si můžete jen přát.

Silver Knights zatím nabízí jen Battle mód. Na Story mode čili mód s příběhem se zatím můžeme jen těšit. Co vás však potěší je možnost změnit si nastavení ovládání a nehrát přes klasicky japonské nastavení, které bývá často dosti nehratelné. Po vybrání herního módu následuje hned několik dalších voleb. Můžete si vybírat mezi několika roboty, kteří se mimo jména a vzhledu liší zbraněmi, což vás bude asi zajímat nejvíce. Mimo základní zbraně má každý robot navíc jednu speciální. K té se dá navíc využívat zaměřování, takže stačí si jen vyčkat na vhodný okamžik a z povzdálí sledovat, jak to váš protivník odnese. Je tedy zřejmé, že po delším hraní si najdete vašeho „koně“, se kterým dokážete lepší vychytávky a z většiny kol vyjdete vítězně. Dále je na výběr několik map jako vesmír či město. Rozhodně doporučuji město, kde se dá taktizovat díky vysokým budovám, na které se můžete schovat a ze shora to v klidu všechno postřílet. :)

Grafika je na freeware hru velmi dobrá. Světelné efekty, které doprovázejí vaše střely skvěle vystihují autorovu vizi dokonalé bitvy. Taktéž i zvukové efekty jsou velmi kvalitní, což poznáte v situacích, kdy se vás sejde několik na jednom místě a začnete to do sebe pálit. To je pak pravá pařba, jak se na battle módy sluší. Jediné, co mě občas trochu vydeptávalo, je kamera, která občas nepochopitelně zamíří někam do spodu obrazovky a snímá nemožné pozice bojujících robotů. V těchto situacích nezbývá než jen zaměřovat a pálit a doufat, že to bude mít účinek.

Grafika, zvuk, hratelnost, výběr robotů, map a hlavně i vlastní nastavení ovládání mě přesvědčilo o tom, že stříbrní rytíři jsou jednou z nejlepších her, která se k nám dostala. Velikost vás nějak nemusí zaskočit. Je přijatelná a navíc na takovou kvalitu je i překvapivě malá. Věřím, že se dočkáme verze se Story módem nebo druhého dílu. Pokud ani jednoho, tak snad alespoň dalších podobných her. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Pidižvík | 27.09.07 v 01:59

hele mě to nejak nejde spustit pls poradte mi u kamoše sem to pařil a o tuto pecku nechci přijít

Petr | 29.05.04 v 10:38

Nelituju že sem si to stáhnul. Bomba!Město je dost dobrý. : )


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce