recenze

Gravity

Gravity

Chcete se stát zachráncem jedné planety v ohrožení? Napadli ji mimozemští tvorové s velkými chapadly. Nasedněte do malého létajícího talíře a dejte jim, co proto. Splňte spoustu misí a pohrajte si se zákony gravitace v této flashové gamesce ;-).
Opět vám přinášíme čerstvou novinku z dílen Miniclipu. Tentokrát budete mít co dočinění s mimozemskou entitou, ale to si nechám až na potom. Nejprve by vás možná zajímaly i další gamesky od těchto tvůrců. V celé řadě z nich si určitě vyberete. Podívejte se třeba na Twiddlestix, Snake, Snowboarder XS, Canyon Glider nebo Santa Ski Jump...

Teď už se podíváme, o co tentokrát půjde. Již podle názvu se dá poznat, že hlavní roli v téhle gamese bude mít gravitace. Tato fyzikální vlastnost všech těles, definovaná Einsteinem, stále platí a promítla se už i do počítačových her. Ihned po spuštění se po zhlédnutí krátkého intra přesunete na Menu. Pak už se dostanete do prvního kola. Vždy před každým levelem se ukáže, co se po vás chce. Objeví se část příběhu, a vy musíte úkol vyřešit. Jedna oranžová planeta byla napadena vesmírnými zelenými chobotnicemi. Jedinou možnou záchranou planety jste vy. Ovládáte tedy malý létající talíř s postavičkou v kokpitu. Létáte jednoduše pomocí šipek. Vždy u své raketky vidíte malý ukazatel, který míří ke středu planety. Zároveň vyznačuje směr působící gravitace. Ta na vás silně působí a přitahuje směrem k planetě. Proto musíte vynaložit dostatečný tah, abyste ji vyrovnali. Většinou na vás čeká úkol, kdy musíte pro něco letět. Nejprve odstartujete z plošinky a pak už musíte zaletět na druhou stranu planety třeba pro baterii, bombu apod. Pochopitelně zde můžete gravitaci i využívat ve svůj prospěch, třeba při použití setrvačnosti apod. Jenom to nepřežeňte s rychlostí, protože pak se můžete lehce od planety hodně vzdálit, nebo to do ní rovnou naprat.

V takovém případě tenké sklo vašeho talíře praskne a vy umřete. Ale nebojte, máte možnost hrát každý level pořád donekonečna, dokud se vám nepodaří ho udělat. Jakmile splníte požadovaný úkol, postupujete do další úrovně, kde se toho po vás chce vždy o něco víc. Vše bude také ztíženo tím, že na splnění úkolu budete mít časový limit. Pak už je to docela těžké a budete to stíhat jen tak tak. Dostanete se do různých misí, budete pracovat s bombami a vesmírní nepřátele to s vámi rozhodně nebudou mít lehké. Nezapomeňte si ale na ně dávat veliký pozor. Další působení gravitace poznáte na vlastní kůži při nošení břemene. Stanete se tak o dost těžší a i rychlost přibližování k planetě se tak zvýší. To by mělo k principu stačit, nic tak hrozného na tom není...

Jedná se opět o flashovku, takže se můžete těšit na příjemné prostředí. Vše je hezky a jednoduše namalované a propracované. Úkolů si užijete hodně a bude to chtít chvíli trénovat. Určitě se při této hře pobavíte, takže si ji rozhodně stáhněte. Zvláště pak, pokud nemáte rádi ufony a chcete jim to pořádně nandat... ;))

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Pjontr | 14.02.04 v 11:52

souhlasim s Milosem (MickLockem) a pridavam svou definici gravitace: ,,Gravitace je to, co s nama hazi vo zem, kdyz dem z hospody." :)) Tak to sem ted vlastne prvni kdo definoval gravitaci, co?? JUCHUUUUUUUU!!!!! :)))

MickLock | 04.02.04 v 15:03

Pokud je mi známo, tak gravitaci ještě nikdo nedefinoval přesně, Isaac Newton ji objevil a zkoumal a splodil nějaké zákony, které v jistých mezích fungují, ty meze úpravou zákonů rozšířil Einstein, ale gravitace definici nemá, jakož i síla, jako pojem. Stávající pojetí gravitace vychází právě z výše uvedených zákonů a tedy jedná se o popis tohoto jevu, ne definici jeho podstaty, která ještě není vědecky dokázána... Existuje několik teorií,které... ... ... (moc kecám, ale když někdo kritizuje, měl by vědět o čem mluví (Vlasticzi?))

vlasticz | 25.01.04 v 19:37

ten co napsal v te recenzi ze gravitaci definoval einstein asi ve fyzice nedaval pozor. gravitaci definoval Isaac Newton


galerie