recenze

Marshmallow Duel

Marshmallow Duel

Tato hra je určena pro dva hráče na jednom PC. Jedná se o zábavnou plošinovku, která je sice ve starším grafickém provedení, ale na hratelnosti jí to nic neubírá. ;)
Pořád si nemůžete vynutit respekt u mladšího bratra? Nandává vám to v Quakovi? Rozdejte si to s ním v akční arkádě Marshmallow Duel. Oba budete hrát na jedné klávesnici. Na život a na smrt. Jako vítěz může odejít jen jeden a bude to zpravidla ten, kdo vydrží hrát s chladnou hlavu a klidným svědomím. Tady nevyhrávají zbraně, ale chytrost a konstruktivní myšlení...

Obě postavy ztěží vypadají jako lidé. Ale o co tady jde? Jde tady o souboj. Gameska se odehrává na plošinách (viz. obrázky). Mezi jednotlivými patry se můžete posouvat pomocí tyčí. Stačí přejít k tyči a zmáčknout směr nahoru, resp. dolů (klávesa závisí na tom, kterou postavu ovládáte). Vaším hlavním cílem, stejně tak jako cílem protivníka, je svého nepřítele zabít. Poté, co vyhrajete tři zápasy, vyhráli jste celý turnaj a vaše body se vám zapisují do tabulky. Na obrazovce se nacházejí tři místa, kde vznikají jakési „bubliny“. Tyto „bubliny“ jsou pro hru nesmírně důležité a je jich více typů, proto musíte znát význam jednotlivých „bublin“. Některé vám dají nové zbraně, nebo vás usmrtí, dají vám neviditelnost, elektrický štít, jehož dotek nepřítele okamžitě zabije. Nepřítele je ovšem možné zabít i beze zbraní a to tak, že jej hodíte do vody, která se nachází pod herní plochou, která je plná zrádných děr mezi ploškami (Tyto díry můžete přeskočit.). Zní to jednoduše, ale pozor! Nepřítel se může v rámci svých pohybů sklonit a místo něj padáte do vody vy! Hra totiž nabízí spoustu možností, jak na nepřítele vyzrát a i na první pohled zcela bezvýchodná situace se může obrátit ve váš prospěch.

Hra se ovládá klávesnicí. Každý hráč má přiděleno pět kláves. Čtyři slouží pro pohyb (ASDW/JKLI) a jedna spouští funkci. Například zbraň nebo neviditelnost (Q/U). Na výběr máte tyto zbraně a pomůcky: standardní pistoli, elektrický štít, minu, neviditelnost. Některé zákeřné „bubliny“ jsou schopny zbortit plošky pod vašima nohama. Pokud padnete do vody, smrt je nevyhnutelná. Proti všem pomůckám se můžete bránit. Proti pistoli si můžete kleknout, pokud nepřítel pokládá minu, jde to vidět, ovšem musíte být pozorní! Pokud má nepřítel elektrický štít, pořád ho můžete zastřelit, položit mu do cesty minu, nebo čekat, až ho trefí jedna z „bublin“, které pořád létají kolem. Najednou můžete nosit totiž pouze jednu zbraň či pomůcku! Hra ke zvukům využívá systémového reproduktorku v počítači, a tak jsou zvuky na stejné úrovni, jako legendární Prince of Persia. Pokud vám začnou zvuky vadit, jdou v hlavním menu hry vypnout. Nastavit jdou i jména hráčů.

Tato hra opravdu není žádnou novinkou, ale i přes DOS-ovou grafiku vám má myslím co nabídnout. Jako pozitivum je zde také velikost, cca 120 KB. Dávám hodnocení 78, nebýt menších problémů se stabilitou, dám více. V této hře je toho opravdu více, než se na první pohled zdá!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Kahi | 25.10.05 v 20:07

Od teďka je u nás k dispozici nová, plná verze!

Triple T | 08.10.05 v 10:37

Na prvni recenzi si imo radsi vyber hru, kterou milujes a mas projetou treba petkrat.
Pomerne nova homepage (odkaz mduelu zije!) je na [ http://mduel2k5.spadgos.com/mduel96/ ]. Tam se dozvite, ze hra uz neni shareware a muzete si stahnout plnou verzi (sry, nemam cas kontrolovat, ktera verze je vyvesena tady).

kahi | 29.01.04 v 17:53

Chybama se člověk učí, na mou první recenzi bych řekl, že to tak špatné není. Větami: "Obě postavy ztěží vypadají jako lidé. Ale o co tady jde?" jsem chtěl naznačit, že zde nejde o grafiku, či vzhled postav, ale spíše o samotný souboj.

Bůh | 29.01.04 v 17:43

No tak treba by to chtělo, neskákat tak z jednoho téma na druhý! Viz.:"Obě postavy ztěží vypadají jako lidé. Ale o co tady jde?" ...

kahi | 29.01.04 v 17:38

co KONKRÉTNĚ se ti na té recenzi nelíbí? :)

Bůh | 29.01.04 v 17:33

Nojo, zase novej recenzent. Doufám že kvalita recenzí se brzo zlepší!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce