recenze

Impossaball

Impossaball

Máte chuť na 3D arkádu, ve které musíte pohybovat míčem, rozbíjet předměty a proběhnout tratí plnou nebezpečných překážek? Pokud je vaše odpověď kladná, pak tato gameska je stvořena přesně pro vás. Zkuste si, jak daleko se dostanete. Není to snadné!
Hned na úvod bych mohl podotknout, že právě tahle hříčka byla vyrobena pro zahraniční soutěž remaků. Možná někteří z vás hráli první verzi hříčky, o jejímž novém remaku bude tentokrát řeč. Hrátky s míčem jsou dnes už běžnou součástí nespočtu her. Proč právě míč je tak magický předmět, že okouzlil tolik tvůrců her? Inu, na to není tak snadná odpověď. Dala by se na to určitě napsat úvaha, tak si to zkuste ;)...

Teď už se nebudeme zdržovat řečmi a přejdeme k praxi. Postupně si vysvětlíme princip hříčky Impossaball. Hned po rozbalení a spuštění hry se dostanete na úvodní obrazovku. Zde se při dalších spuštěních objeví vaše nejvyšší uložené skóre. Po stisknutí mezerníku se přesunete hned do prvního kola. Ovládáte malý bílý míč, se kterým se musíte proskákat až na konec oblasti. Před vámi stojí nelehký úkol. Pomocí šipek a mezerníku ovládáte míč v dlouhatánské chodbě. Na stropě i na podlaze jsou umístěny předměty jako válce a pohyblivé hvězdice. Na ty hvězdice a pohybující se krabice si dávejte dobrý pozor. Když se jich totiž dotknete, přicházíte nekompromisně o jeden z čtyř životů, které jste dostali pro začátek. Musíte proto přeskakovat nebezpečná místa. Sílu skoku, tedy jak vysoko vyskočíte, udáváte délkou držení mezerníku. Když se vám podaří všechny nástrahy překonat, dostanete se až na konec úrovně. No ale co dál? Nikde žádný východ?

Stane se vám to samé, co se přihodilo i mně. ;) Abyste se totiž prokousali do dalších deseti levelů, musíte po cestě tunelem sbírat fialové válečky. Jednoduše na ně musíte skočit nebo do nich narazit a ty pak zmizí. V levém spodním rohu okna vidíte potřebný počet válců, které ještě musíte sebrat pro zpřístupnění východu. Ještě ke všemu máte omezený časový limit, který se po ztrátě životu zvětší o dvacet vteřin. Proto musíte být velice zdatní, abyste to všechno rychle zvládli. Nebude to nic snadného, dá to docela fušku. Když přijdete o všechny životy, hra končí a vy se možná zapíšete do tabulky nejlepších hráčů. Funguje zde ale pouze uložení se jménem o třech znacích, což připomíná starodávné hry pro DOS. Princip je doufám jasný, ještě zbývá hodnocení...

Co byste možná nečekali je, že tato gameska je ve 3D. Zpracování není nejhorší, ale obtížnost je velice vysoká. Dostanete se do deseti levelů, takže budete mít co dělat. Ke všemu hraje hezká hudba a několik zvuků. Určitě si s touto gameskou užijete spoustu zábavy. Ani malá velikost souboru vám nebrání ve stahování, tak nač ještě čekáte? ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie