recenze

Klabutong

Klabutong

Jistě všichni znáte starý Arkanoid. Klabutong je trošku podobný, ovládáte malého trpaslíka, který musí svou hůlkou odrážet dárky a tím je dostat až do velikého pytle. Můžete hrát i dva na jednom počítači. V dvou různých módech si pěkně zahrajete.
Nevím, zda je přirovnání k Arkanoidu to pravé ořechové. Částečně má také něco společného s Pongem. Vánoce jsou už za námi, ale i přesto se hodí dát si nějakou vánoční nebo zimní gamesku. Klabutong patří stále ještě mezi ty vánoční. Princip si vysvětlíme až za chvíli. Před tím by vás asi zajímaly jiné vánoční gamesy na našem sevreru. Můžete se podívat třeba na hry Santa Ski Jump, Falscher Hase, Weihnachtsmannspiel, Neku Garu´s Christmas, Santa Slayer, Santa strike, Santa Claus in Trouble nebo Nadílka či Northpole Showdown...

Teď už nám nic nebrání v tom podívat se na Klabutong podrobněji. Po instalaci a spuštění se dostanete na přehledné Menu s několika položkami, určitě využijte možnost nápovědy (Instructions). Také zde vidíte nejvyšší dosažená skóre v každém z dvou herních módů. Než se pustíte rovnou do hraní, musíte si rozmyslet počet hráčů. Buď budete hrát sami nebo s kamarádem. Pak se ještě musíte rozhodnout mezi herním typem. Máte na výběr z klasického módu na životy, či z hry na čas. Rozhodnutí je na vás, ale určitě si budete moci zkusit postupně obě možnosti. Ovládáte malého trpaslíka s červenobílou hůlkou. Shora z levého domku začnou padat dárečky. Vy pomocí šipek pohybujte s trpaslíkem a hůlkou odrážejte padající dárečky. Vším úkolem je dostat je tímto způsobem až do velkého hnědého pytle úplně vpravo. Není to zase tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát.

K dispozici máte několik životů. Když dárek nechytíte a ten spadne na zem do sněhu, přicházíte o jeden z nich. Podle odrazu dárku a počtu dotyků získáte také jisté bodové ohodnocení po jeho dopadu do pytle. Když se vám bude náhodou hodně dařit, začne padat více dárků najednou, abyste to měli ještě těžší. To samé můžete hrát i ve dvou hráčích, kteří si mohou navzájem pomáhat. V módu Time Attack jde o to dostat co nejvíce dárku do pytle v časovém limitu. Z oken jich padá spousta najednou a vy si musíte poradit s co největším počtem z nich. I tento typ se dá hrát ve dvou hráčích. Tuto možnost jistě rádi využijete, je u toho mnohem větší zábava. To by mělo k principu stačit, nic na tom není...

Jak vidíte i podle screenshotů, grafika je velmi pěkná. Vše je malované a roztomilé. Z nebe padají bílé vločky a za vámi se tyčí mohutné zasněžené hory. Dokonce uslyšíte i prima hudbu a zvuky, takže této hříčce nic nechybí. Určitě doporučuji hru dvou spoluhráčů, u tohoto typu se jistě hodně pobavíte. Takže pokud vám právě takováhle gamesa chybí ve sbírce, na nic už nečekejte a stáhněte si ji! ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Triple T | 29.12.03 v 08:32

Vzhledem k velikosti dost luxusně hratelná hra, zatím nejlepší vánoční pod 5 MB, Free Lunch se zase vyznamenali.


galerie