recenze

Star Wars Racer

Star Wars Racer

Nekonečný vesmír. To je místo, kam nás zavede Star Wars Racer. Doleťte dál, než kterýkoliv člověk před vámi a ukažte, že umíte pilotovat vesmírnou loď.
Hvězdné války jsou poměrně rozšířené téma, které se dá najít téměř kdekoliv v zábavním průmyslu. Tentokrát jej jako námět použil ADMASoft k vytvoření hry Star Wars Racer. Jde o klasickou vesmírnou arkádu. Cílem je doletět co nejdál a sbírat při tom body. Tak se na to pojďme podívat

Není třeba žádná instalace, hru stačí spustit a můžete začít (ještě máte možnost vyvolat pomocí F1 nápovědu, která vám oznámí pouze autora hry). Kurzorovými šipkami ovládáte svoji vesmírnou loď a vaším cílem, jak už jsem uvedl dříve, je uhýbat před ostatními vesmírnými plavidly. Pokud do nějakého z nich narazíte nebo vyletíte mimo obrazovku, ubere se vám jeden život. Životy máte celkem tři a nijak se nedají doplnit. Během letu vám také neúnavně klesá funkčnost lodi. Tu můžete opět zlepšit sebráním čehosi (nedokázal jsem přesně identifikovat, oč se jedná), co se občas na poli objeví.

Během letu neustále vidíte počet bodů, které jste již nahráli. Po skončení hry (po vyčerpání všech životů) se můžete zapsat do tabulky „Top Ten Players“. Po zvukové stránce je hra ok - efekty jsou normální a hudba ze Star Wars také není špatná (když o tom ale uvažuji, uvědomuji si, že ta hudba není ze Star Wars, ale ze Star Treku, no nic ...). Po grafické stránce už je to ale značně horší. Kromě neustále stejného opakujícího se pole mě asi nejvíce bily do očí efekty kolizí, který vypadají, jako kdyby někdo začmáral lodě v Microsoft Paintu.

Co říci na závěr? Hra je malá a obsahuje několik chyb, které se s přivřenýma očima dají na chvíli přehlédnout. Pokud ale toužíte po poslechu známé melodie, není proč váhat...

stáhnout hru
bm

autor
/ bm

Skóre

40 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Chytrák | 23.02.05 v 20:33

proste je to blby! tem vas kluzk je naboo n-1 starfighter co leti pospatku


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce