recenze

Becher Race 2003

Becher Race 2003

Máte rádi závodní hry? Zkuste tuhle. Sbírejte Becherovky a buďte nejrychlejší! Nová česká gameska právě přichází, chcete si ji snad nechat ujít?
Jak už název napovídá, jde o další hru do soutěže Becher Game 2003. Autoři hry si vzali příklad ze závodních her, kde je účelem zajet jednotlivé okruhy co nejrychleji a sbírat cestou nějaké bonusy. Nejde tedy o mapy typu „z A do B“, ale jezdíte stále dokola.

Jako každá hra určená pro soutěž společnosti Becherovka je i tato v češtině i v angličtině. Instalace je jednoduchá, narazil jsem však na menší problém: pokud budete mít ve hře „rozsypanou“ grafiku (špatně zobrazené textury, nečitelné nápisy atd.), budete si muset stáhnout nové ovladače pro svoji grafickou kartu (detonatory pro nVidie). Ve hře máte na výběr tři auta (Škoda, Hodna, Toyota) a tři okruhy. Na začátku však můžete jet pouze první okruh, ostatní se vám postupně odemknou – vždy když dojedete ten předchozí (tím se myslí úspěšně dojet). Během hry projíždíte checkpointy v časovém limitu, který je místy opravdu těsný. Tento limit si můžete zvýšit tím, že budete sbírat láhve Becherovky. Kromě hlídání času musíte také sledovat stav nádrže, který je možno doplňovat láhvemi tequilly Olmeca (při prázdné nádrži začne hra pípat – chvíli před tím, než se auto zastaví). Kromě těchto dvou bonusů jsou na silnici láhve rumu, kterým se vyhýbejte, protože po jejich sebrání se změní trochu perspektiva pohledu. Kromě standardního ovládání (šipky), můžete také měnit pohled na auto – z auta, „GTA pohled“, pohled zpoza auta. Mně se nejvíce osvědčil pohled z auta, ale v zatáčkách to dost škubalo :-).

Hra mi připadla docela zajímavá, ale narazil jsem bohužel také na několik chyb. Při najetí do mantinelu se v něm auto občas zasekne a chvíli trvá než se opět rozjede. Časové limity jsou opravdu těsné a zvláště s protivníky je opravdu problém stihnout projet checkpointy v daném čase. Další neduhem, na který jsem narazil, je hudba. Ze začátku mi přišla celkem fajn, ale jde o nekonečnou smyčku, která v působení spolu se změnou perspektivy kvůli sebranému rumu tvoří značný nápor na smysly a nervy hráče (já jsem si musel trochu odpočinout.... :-)

Ovládání aut mi přišlo občas trochu zvláštní a kamera byla při venkovním pohledu dost vzadu za autem, takže jsem občas neviděl kam jedu. Nerad bych, aby tento text vyzněl tak, že tato hra je špatná. Má svoje mouchy, ale myslím, že pokud si ji stáhnete a zkusíte, rozhodně neuděláte žádnou chybu...

stáhnout hru
bm

autor
/ bm

Skóre

55 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

WILL | 25.05.04 v 14:33

Fakt dobrá hra nemali by ste ju očiernovať vy hajzli čo nemáte možnoť zahrať si ani taku oničom hru ako je tetris.Totiž vyete ja mám aj také kvalitné závodné hry ako napríklad Need for Speed Underground.Sráči!!!!

Mafiánek | 03.02.04 v 15:58

Fuj! to je ale hnusná grafika znám lepší

Mafiánek | 23.01.04 v 16:15

To je ale blbá pařba. Takovou hru jsem ještě neviděl. Ale není špatná

Tonny | 05.01.04 v 08:24

Asi to nepude vole

Standa | 27.11.03 v 13:38

Jeětě sem ji nehrál

6318 | 23.11.03 v 07:56

6318


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce