recenze

Pipeline

Pipeline

Z Německa k nám doletěla netradiční logická gamesa, která však kromě potřebných myšlenkových zádrhelů, nepostrádá také poutavou zápletku a vtipné okamžiky. Rozhodně si však buďte jisti, že tuhle hru nebudete po okouknutí házet do koše.
Procházíte se po klidném německém městečku, sluníčko svítí, no prostě idylka. Má to však jeden háček. Ze slunného počasí jste z ničehož nic dostali nesnesitelnou žízeň. Dochvátáte do prvního stánku s občerstvením a už se nemůžete dočkat, jak se schladíte ledovou limonádou. Jenže. Prodavač marně zkouší natočit studený napoj a z jeho beznadějně vyhlížející tváře vám je hned jasné, že něco není v pořádku. Tedy pravděpodobně neteče voda. Vaše společné spekulace brzy dojdou naplnění. Na střeše se zřítilo potrubí k vodovodní nádrži a voda tak nemůže přitékat. Jako správný a uvědomělý občan se rozhodnete vrátit věci do pořádku.

Vylezete na střechu, kde hra v podstatě začíná. Na levém domě je umístěna veliká nádrž s vodou a na protějším prodavačově domě čouhá ze střechy napájecí trubice. Nezbývá než tahle dvě místa propojit, což se však ukáže jako nelehký úkol. Poměrně velkou vzdálenost musíte propojit částmi potrubí, které si vybíráte z jakéhosi prapodivného pásu, kde je v každém okénku umístěna jiná část potrubí. Tahle minitovárna je umístěna na střeše jednoho z domů, a tak ji rozhodně nepřehlédnete. Navíc můžete pojízdní pás zastavit, kdykoliv chcete a v „klidu“ si vybrat správnou část do potrubního hlavolamu. V čem je tedy problém, ptáte se určitě. Stačí propojit oba konce a je vyhráno. Samozřejmě je tu háček. Ve vodní nádrži řekněme boileru totiž narůstá tlak a voda se pomalu ale jistě zvedá do výše otvoru a hrozí její vytrysknutí ven. Tomu se snažte za každou cenu zabránit. Pokud vám nedej Bože nějaká část potrubí upadne na zem nebo nepasuje a vy ji musíte pustit, vyprovokuje to bohužel obsluhu.

Tedy obsluhu. Jakého si praštěného instalatéra, který nechce, aby se vám dílo podařilo a záměrně zvyšuje rychlost narůstání tlaku. Dobrý pozor si také dejte na skutečnost, že potrubí musí být zcela uzavřeno, nesmíte zapomenout na jediný otvor, kterým by se voda dostala ven. Každou částí potrubí můžete také pootáčet. Levým tlačítkem myši část uchopíte a držíte a ťukáním do pravého tlačítka potrubím otáčíte. Pokud vaši práci stihnete ještě před uplynutím časového limitu, sklopte páku pod boilerem nahoru a obsluha přikluše, přičemž uvede celý vodní sytém do chodu. Po zdárném propojení postupujete do dalšího a obtížnějšího kola.

Uvítat lze i fakt, že si hru můžete nastavit do třech obtížností, i když ta nejvyšší je spíše pro geniální občany. Pro nás pozemšťany bohatě postačí obtížnost první. Jinak bych ale tuhle hru ohodnotil vcelku pozitivně, grafika je roztomilá a nápad rozhodně není k zahození. Ocenil bych i zápletku, ta u jiných her tohoto typu vyloženě chybí. Takže s chutí do toho. Pojďme si namáhat mozkové závity. Pokud se ovšem nebojíte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

dundee | 22.12.03 v 20:17

Nazdáááár.Pipeline je bezva věcička že jo.Akorát se mi to eště nepodařilo vyřešit,nechcee mi někdo poradit.


galerie