recenze

Vagabund Live

Vagabund Live

Bezdomovci na růžích opravdu nemají. Na tom se asi všichni shodneme. Vyzkoušet si to na vlastní kůži touží málokdo. Není moc o co stát. O tom se můžete nakonec přesvědčit v dnešní hře!
Když jsem vás tak navnadil, a vy jste se dostali až sem, určitě vás nyní nejvíce zajímá, jak si budete moct tento úděl bezdomovce vlastně vyzkoušet. Bude to nějaká adventurka, ve které budete bloumat ulicemi a hledat si všelijaké „poklady“ v popelnicích? Ne. Hra Vagabund je hra textová. Ale pozor, pokud jste právě obrátili oči v sloup, že si zase užijete jen samého textu, mýlíte se. Nebudete připraveni ani o pěkné obrázky z bezdomoveckého života, jak říká sám autor hry. Přenesme se tedy na chvíli do situace, v níž nemáte ani monitor, na kterém čtete tyto řádky, ani pokoj, ve kterém sedíte… Nemáte nic, kromě hladového žaludku.

Tak takhle nějak začíná příběh hry Vagabund. Tedy, ne úplně přesně. Ocitáte se totiž na autobusovém nádraží, prochladlí a vyhladovělí. Nakonec jste prý za poslední týden spořádali jen pět krabiček cigaret a dvacet piv. Jediným vaším cílem tedy nyní je, najít něco, co by alespoň trošku ukojilo váš obrovský hlad. Vydáváte se tedy na cestu městem za svými známými kamarády, kteří vám rádi pomohou. No, rádi. Něco za něco, jak už to na světě chodí. Ani byste netušili, jakou cenu má mezi bezdomovci podpis Ivo Pešáka. Pokud to ale chcete zjistit, určitě si hru zahrajte, nikdy nevíte, kdy se vám taková znalost bude hodit :-).

Co je náplní hry, to jsem již dostatečně naznačil. Hra je vyvedená v html, takže procházení si pohodlně obstaráte klikem na hypertexty. Bohužel je pravda, že hra má svou striktně vytyčenou linii, od které vás nepustí ani na kousíček. Neodehrajete si příběh vedle hlavní linie, hra vás jasně vede k cíli. Autor je si toho vědom a říká, že hru lze dohrát za 15 vteřin. A má pravdu. Přijde mi to od něj trochu alibistické. Alespoň že to nahrazuje docela zábavnými dialogy. Podívejme se ale na techniku hry.

Už jsem řekl, že hru spouštíte ve vašem internetovém prohlížeči, takže si můžete i situaci, ve které se nalézáte, i pěkně prohlédnout, na rozdíl od jiných textových her. Zvuků se už ale nedočkáte. Alespoň tak můžete zjistit, pokud jste si toho ještě náhodou nevšimli, že být bezdomovcem vážně není žádný med...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Bosso | 31.07.05 v 22:31

Ma to dost nechutny koniec.
To by som sa radsej nechal trafit tou plechoukou.

Ubaldo | 25.10.04 v 17:37

Ach jo, Ondro, Ondro...
Jak to, že je autor neznámý?
Vždyť autorovo logo je hned na začátku!!!
(J&d Jozev dRevnik Games)
a proč do min. požadavků píšeš 233MHz?
Když je to HTML textovka, tak to znamená - že to
jede i na 133MHz!!!
(A skutečně to na tom jede - hrál jsem to na tom...)

Fero Kodrowič :-) | 09.12.03 v 19:38

Jako ze života

PAJIN | 03.11.03 v 09:39

Je to dost dobry.Skoda ze jen tak krátký.

Přemek | 02.11.03 v 17:51

Taky mam jednu hru o životě bezdomovce. Je na www.mozna.kvalitne.cz odkaz Pepa

Jozev dRevnik | 11.10.03 v 21:21

VagabundLive a dalsi hry od J&d Jozev dRevnik Games najdete na:
http://www.jozevdrevnik.wz.cz

houmlesak | 20.09.03 v 15:17

je to v html, takze se to spusti v exploreru kdyz otevres soubor start.html

já | 20.09.03 v 07:50

Není tam žádnej spouštěcí soubor.....


galerie