recenze

Claim Your Rock

Claim Your Rock

Pěkný přírůstek do rodiny vesmírných stříleček se narodil pod názvem Claim Your Rock. Vesmírné dobrodružství je navíc ozdobeno roztomilou grafikou i vtipnými komentáři. Rozhodně se však nudit nebudete.
Povězme si však, co se vlastně stalo. V daleké budoucnost lidstvo obydlelo v podstatě celý „nekonečný“ vesmír. To však přineslo i řadu problémů, které dlouho nikdo neřešil. Vesmír se taky zahlcoval odpady. Ty se začaly postupně kumulovat a z jejich temných a neproniknutelných koutů počaly vesmírem bloudit tvorové, kteří ze všeho nejvíc nenáviděli své stvořitele – lidskou rasu. Síla, kterou okupovali vesmír se postupně zvětšovala a lidská existence se rázem musela uskromnit. Byla jednoduše vytlačena do pozadí hrubou silou. Jen pár nejzuřivěji se bránícím planetkám se ještě podařilo zformovat obranu a dočasně zachovat existenci.

Obrana jedné této planetky naděje byla svěřena do vašich rukou. Raketa, kterou za tímto účelem ovládáte, vypouští do prostoru žhavě koule. Toť vaše jediná záchrana. Ještě taky můžete povyskočit s raketovým monstrem do prostoru, ale to jen oddalujete problémy. Postavte se nepřátelům čelem a jako správní američtí hrdinové. Když už je situace bezvýchodná, použijte štít, který vám zajistí alespoň několik vteřin potřebného času. Nad vámi se však kumulují nepřátelé. Odporní tvorové, kteří se kumulují zpravidla do dvou útočných formací, přičemž jedna nalétává zprava, a ta druhá, to byste určitě neuhádli, zleva. Tito tvorové sami o sobě nejsou, pominu-li jejich hnusně vzezření, až tak nebezpeční. Nebojte se ani nárazu, na něj nemají odvahu. Mnohem nebezpečnější jsou jejich střely. Zásah znamená ztrátu života a vy je máte jen tři. V horkých chvilkách doporučuji úkryt v pozadí vaší planetky, tam ti zpropadení tvorové nedostřelí.

S postupujícími koly se stupňuje agresivita protivníků, stejně tak jejich rafinovanost a četnost náletů, na které se připravují ve větší vzdálenosti od vás. Vyjít s nimi se třemi životy opravdu není žádná maličkost, a vyžaduje dosti zručnosti, rovněž také nezbytný kousíček štěstí. Velmi příjemně mě potěšily hlášky, kterými vás vesmírní padouši častují. Jsou sice v anglickém jazyce, ale pokud jste alespoň začátečník, docela se při hraní zasmějete.

Claim Your Rock je skutečně velmi pěkná hra. Od grafických efektů, přes hratelnost, až po nápadité zvuky. Až člověk trochu zírá, co všechno se dá nacpat do 1 MB. Pokud se vám bude zdát hratelnost trochu obtížnější, nemarněte čas a trénujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce