recenze

Bounty Hunter SX

Bounty Hunter SX

Příznivci futuristických her a vesmírných bitev, zpozorněte! Dnešní hra je určena právě, ale zdaleka nejen, vám. Pojďme se tedy podívat do daleké budoucnosti, kdy ve vesmíru zuří další válka.
Pokud by se měly vyplnit všechny nebo alespoň většina faktů, která nám jsou představována v intrech těchto futuristických her,tak potěš pánbůh. Velice často se jedná o vesmírné války, které vypukly po zničení naší matičky planety Země. Velmi podobně tomu bude i dnes. Píše se rok 3024 a vesmír se ocitl v nekonečné válce. Ve zkratce jde o to, že vesmír válčí o posvátnou perlu pirátů, která dodává energii portálům do jiných dimenzí, jež jsou umístěny v černých dírách. Vaším úkolem tedy je, dostat se k perle. Na to ale potřebujete mapu, kterou vám zase prodají obchodníci až po tom, co se k nim „prostřílíte“ a necháte si zlepšit své vznášedlo. Tolik intro do hry. Co z toho pro vás vyplývá? „Zabijte všechny nepřátele, pak se uvidí.“ To je heslo, jež provází mnohé hry, Bounty Hunter SX tedy nebude tvořit nižádnou výjimku.  

Po tom, co si tedy přečtete celé intro, ocitnete se ve tvrdé realitě tvořené zavilými a odolnými nepřáteli, poletujícími planetkami a také nepříjemně „necitlivým“ ovládáním. Vše vysvětlím. Zavilí a odolní nepřátelé. Zatímco vy disponujete směšným kulometem, každý nepřítel má svou speciální zbraň, jejíž účinnost je většinou mnohem větší než účinnost vašeho kulometu. Navíc se dost často stává, že než se člověk zorientuje, kam má střílet a udrží si pozici, aby mohl zamířit, již pár dobrých ran od geniálního nepřítele koupí. Do toho se vám ještě připletou ony planetky , jež svévolně poletují vesmírem a dost často do vás narazí. Takový náraz má účinek jako zásah nepřátelskou střelou, velikost způsobených škod takovým nárazem je přímo úměrná velikosti oné planetky. A ovládání? Jistě to znáte. Pokud přidáte plyn, má vaše vznášedlo určitou setrvačnost, která se pak projeví nepřeným zatáčením. Tato setrvačnost je právě kamenem úrazu při střelbě, protože vaše raketa je takřka neustále v pohybu, takže zasáhnout soupeře je leckdy velký problém. K tomu přičtěte přesnost počítačem ovládaných pirátů a jediné, co vám zbývá, je kličkování mezi jeho střelami, čímž se zase dostáváte do setrvačnosti a bludný kruh se uzavírá. Ovládání hry prostě potřebuje svůj trénink. Obávám se, že pokud však patříte mezi hráče, jež chtějí hned vyhrávat, asi pro vás nebude Bounty Hunter SX tím nejlepším zbožím.   

Na druhou stranu, co se týče provedení hry, jí není téměř co vytknout. Už jenom samotná existence herního příběhu je dobrým znakem toho, že autoři hru neodflákli. To nám nakonec potvrdí i celkem pěkná a povedená grafika. Ovšem nutno dodat, že herní styl je už poněkud okoukaný a neškodilo by něco nového, co by mu dodalo trochu na atraktivitě, což se dnešní hře příliš nedaří.  

Bounty Hunter SX je dobrá hra. Pro nadšence-futuristy dokonce velmi dobrá hra. Ale to, zda vás bude na sto procent bavit, vám těžko mohu říct, protože se v ní vyskytuje několik hůře stravitelných prvků. Na celkovém průměru jí to však příliš neubírá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie