recenze

Belagerung

Belagerung

Zajímáte-li se o hry typu Moorhuhn, tak pro vás bude dnešní záležitost tak trochu k smíchu, ale proč si nevyzkoušet hru, která se snaží pochytit něco od slavnějšího předchůdce a zároveň přinést i něco nového.
Než začnu, chtěl bych upozornit, že se dnes nevěnuji hře, u které později prosedí většina hráčů nějakou tu hodinku. Jde spíše o ukázku práce našich německých sousedů, kterým bychom měli dát šanci představit nám jejich hry. Dnes se tedy s jednou setkáme a jak už jsem naznačil, naši sousedé se touto hrou příliš nevytáhnou, čímž bych je nechtěl nějak poškodit, nýbrž motivovat k lepším výkonům.

Belagerung je obsahově něco jako Moorhuhn, ale je to jen velmi slabá napodobenina. Rozhodně ji tedy dále nebudu srovnávat s novějšími verzemi jako jsou Moorhuhn 2, Moorhuhn 3 a už vůbec ne s nejnovější verzí Moorhuhn X. O tom tedy vůbec nepřemýšlejte, i když vás teď asi spíše napadá, proč jsem s touto hrou přišel, ale důvod jsem již z části popsal. Když to shrnu, tak každá freeware hra má právo na recenzi (splňuje-li základní obsahové podmínky).

Moorhuhn si snad dokáže vybavit každý, takže popis dnešní hry by měl být více než stručný. Grafika se srovnávat rozhodně nedá a zvuk asi také ne, i když neopírám, že mě docela oslnil (vlastně spíše rozesmál :). Za sestřelení některého z předmětů máte určitou část bodů, kterých musíte samozřejmě nasbírat co nejvíce. Zároveň si však musíte hlídat i obsah nábojů ve vaší pušce. Pokud vám dojdou do posledního, setkáte se s jednou z velkých chyb této hry. Dostanete se totiž do slepé uličky, kdy nemůžete střelit do balíčku s náboji a hra ani nějak nekončí, takže vám nezbývá než hru ukončit. No nezní to hrozně? Ze stránky hratelnosti je na tom hra docela mizerně. Mrtvý bod se dnes u her jen tak nevidí, ale ti co se s ním nesetkali, si ho mohou alespoň vyzkoušet ;) Ve hře proti vám stojí potvůrka, která stále vylézá za kameny a několik vojáků, kteří se po sestřelení též znovu objevují. Hlídají jakýsi hrad, do kterého byste se asi měli dostat, pokud by hra měla nějaké pokračování, ale bohužel nemá. Bodové hodnoty jsou rozděleny na 10 a 20, takže je někdy na místě vybrat si, koho sestřelíte. Musíte totiž vyjít s municí, což je zde trochu problém, pokud na tento fakt zapomenete. Pokud vám zbude jeden náboj, dá se to ještě řešit ale s nulou na kontě jste ve slepé uličce.

Pánové nic moc. Čekal bych od vás víc, ale zároveň jsem i rád, že české freeware hry nedosahují tak stupidní, na což jsem ani nepomýšlel a doufám, že nikdy pomýšlet ani nebudu. Belagerung je něco jako důkaz schopností člověka, který dělá do freeware her. No sice si to dokázal, ale jakým způsobem a na jaké úrovni. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce