recenze

Bejeweled

Bejeweled

Pro ty, co se rozhodli trávit horké dny v chládku pařanského doupěte, přináším docela slušnou logovku. Ač se jedná o trialovou verzi, pozoruhodným nápadem určitě na nějaký čas zaujme vaši pozornost.
Na světě asi těžko najdete člověka, který by nebyl alespoň na okamžik fascinován jejich krásou a dokonalostí.Lidé pro ně obětovali životy a oni jim zase přinášeli moc, peníze, slávu nebo i neštěstí. Ano. Řeč je o diamantech. Asi málokdo je někdy držel v ruce, přesto jen zmínka o nich vyvolává takový zvláštní pocit něčeho jedinečného. V logovce Bejeweled budete mít jedinečnou možnost diamanty dokonce sklízet.

Akční maratón ala film Honba za diamantem rozhodně nečekejte, přesto o dramatické chvilky nebude nouze. Hned po spuštění jste vhozeni do poměrně klidné vody. Na monitoru je pestrobarevná mozaika, která je složena z diamantů mnoho barev a tvarů (6 barev a 6 tvarů). Váš úkol je docela jednoduchý. Musíte řadit diamanty stejné barvy k sobě, přičemž nejmenší počet pro zhodnocení je tři. Nutno také podotknout, že pohybovat můžete pouze o jedno pole a je jedno jestli vertikálně či horizontálně. K propojení diamantů musí také dojít ve vodorovné nebo svislé řadě, propojení šikmo je k ničemu. Za úspěšné propojení získáváte body, čím víc diamantů najednou spojíte, tím víc bodů obdržíte. Hru můžete spustit ve dvou módech, přičemž je docela těžké rozhodnout, který je zajímavější. V tom prvním normal pouze klasicky přiřazujete diamanty stejné barvy k sobě, za což vám jednak nabíhá skóre a také se v dolní části obrazovky posunuje jakási stupnice. Pokud tato stupnice dosáhne maxima, postupujete do dalšího kola.

Chtěl bych ještě upozornit, že pokud se vám podaří propojit několik sloupců či řad ihned po sobě, následují bodové hody a většinou také velký posun stupnice. Navíc budete počastováni pochvalou v anglické jazyce. Možná vás napadá, jak lze vlastně v tomto módu neuspět. Buďte bez obav. I to je možné. V chvíli, kdy ve vašem sektoru nebude možno uskutečnit alespoň jedno propojení, končíte. Proto se raději zaměřujte na horní část sektoru, kde se diamanty doplňují, tudíž je tam snazší možnost propojení. Dole si vždy nechávejte nějaké možnosti do zásoby. V módu druhém time trial je princip stejný. Zase propojujete a zase roste stupnice. Ale pozor stupnice pomalu ale jistě také klesá a když dosáhne minima, je s vámi amen. S přibývajícími koly se rychlost klesání zvyšuje, a tak je o zábavu postaráno. V obou variantách hraní máte také možnost využít jakési „pomocné“ tlačítko. To využijete v situaci, kdy budete marně bloudit po obrazovce a hledat vhodné spojení. Bude-li vaše snažení nekonečné, využije tlačítko. Po kliknutí vám označí diamant, který jste vy beznadějně hledali. Není to však zadarmo. Odečítají se za to body a klesá stupnice.

Na závěr bych chtěl ještě jednou poznamenat, že i když je Bejeweled pouze trial verze, určitě zabaví na nějaký čas. Hudba a grafika jsou velmi pěkné, hratelnost výtečná. I myšlenka je popravdě řečeno neotřelá, a tak pokud zkousnete občasné obtěžování registrační tabulky, neváhejte a vyzkoušejte své logické schopnosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Anička | 09.07.07 v 22:58

mám tu hru už dlouho,nevím co se mi s ní stalo,nezapisuje moje rekordy,pořád mi něco píše anglicky neumím,tak mě to celkem zlobí,umí mi někdo poradit co s tím mám dělat!!!díky za rady A

tana | 27.07.05 v 13:42

mě se hra také líbí, ale mě bohužel šla 30min

subrt | 24.04.04 v 12:01

je to dobrá hra ale po stažení jde pouze dva dny a to mě štve nevím kde je chyba poraďte.díky

Věřena | 24.08.03 v 21:33

Nech toho, pokud nejsi 100% klaďas, tak na netu je milión registračních čísel na Bejeweled. Stačí sosat...:-)

Mu-Nan | 31.07.03 v 23:03

Tahle hra je fakt super, jenom si ji asi nikdy nezaregistruju (nejakych 20 dolaru je vazne hodne). Mimochodem, zatim jsem nejvic nahral 45000 bodu (+/- 16-ty level ;-))


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce