recenze

5star Free Lines

5star Free Lines

Spojuj koule na všechy způsoby, ale hlavně SPOJUJ A SPOJUJ. To je hlavní krédo docela zajímavé logovky s názvem 5-stars free lines. Na druhou stranu však nemějte strach, že autoři této hry čekají od potencionálního hráče nějaké převratné nápady. Průměrně inteligentní šimpanz by asi brzy poznal, že tato hra nepříliš zatíží jeho mozkové závity.
Takže o co vlastně jde? Pokud již tedy prolétnete banální instalaci, stanete se na pár chvil vládcem prostoru o rozměrech 9x9 čtverečků (aspoň něco) a zároveň osobou, která rozhoduje o bytí a nebytí v tomto microsvětě. Ptáte se asi o bytí či nebytí koho či čeho? Slabší nátury nechť se neobávají. Ničíte pouze barevné koule, kuličky, planetky či vajíčka. Ostatně jak fantazie žádá. Nástrojem vaší moci nebo chcete-li exekutivní složkou je (a to byste určitě neuhádli) prachobyčejná myš přesněji řečeno ta známá šipka.

Po spuštění se v sektoru nachází tři a říkejme třeba planetky, které mají zpravidla rozdílnou barvu. Vaším posláním je seskupovat planetky stejné barvy, přičemž nejmenší počet k tomu, aby se barevné objekty proměnily v prach, je pět. Pokud chcete nějakou planetku přesunout, je nezbytně nutné na ni jedenkrát ťuknout, ona začne radostně poskakovat, asi neví co ji čeká, a pak ji poslat na místo určení, což je většinou oblast, kde se kumuluje více planetek stejné barvy.

Zatím si asi říkáte, že na tom nic není. Ale. Zapište si za uši, že po každém přesunu se ve vašem sektoru přibudou tři planetky různé barvy. Prostor vašeho manévrování se tedy tah od tahu dosti zmenšuje. Pokud tedy zrovna nejste osoba s IQ nad 200, což já rozhodně nejsem, celý microsvět se postupem času chtě nechtě zaplní. Co vlastně tedy zbývá? Odpověď je jasná. Rýžování skóre.

Nedejte se však lehce ošálit jednoduchým spojováním pěti kuliček. Jednak je za to prachbídně bodů (5) a moc dlouho se s touhle taktikou nevystačíte. Nejvýhodnější je tedy jednorázové propojení devíti planetek. Toť však úkol velmi nesnadný. Na druhou stranu náramně bodově ohodnocený. Čeká na vás sladkých dvacet bodíků. Propojovat můžete horizontálně, vertikálně či diagonálně. Pokud jste tedy při hodinách fyziky spali či ještě spáváte, asi teď nevíte, jak spojovat. Ale buďte bez obav. Přijdete na to i bez fyziky.

Pokud ještě nejste dostatečně informačně nasyceni, čtěte dál. Skóre z jakékoliv hry se zapisuje do tzv. Síně slávy. Postupem času se tabulka docela slušně napresuje a obsadit solidní místo vyžaduje značný um. Historicky nejlepší výkon je zapsán v pravém okraji obrazovky a je ověnčen vavříny slávy. Někdy i nepříjemně upomíná na tu vzácnou a mnohdy i notně vzdálenou chvíli, kdy se podařilo dosáhnout mety nejvyšší. Planetky jsou rozděleny do sedmi barev, přičemž se zde dále vyskytují žolíci. Tyto universální planetky můžete přimíchat ke kterékoliv barvě. Můžete si také zvolit obtížnost či si zkusit stavět v rozdílných časových intervalech. Sily si můžete měřit dokonce s hráči po internetu, což je vítaná změna. Vedle počítadla skóre pak také vidíte, které tři planetky budou následovat.

5stars free lines hra z logické říše, kterou bych zařadil na pomezí mezi špatnou a dobrou logovku. Hudební podkres je docela vhodný a za grafiku bych autory nevláčel kritickými vodami.

stáhnout hru
Ota

autor
/ Ota

Skóre

38 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Gaster | 17.06.03 v 10:04

Jo, pravda. Stahne se nejakych 300 kB a vypada to jako nekompletni archiv - neda se rozbalit zadnym extractorom.

T-fon | 30.05.03 v 09:35

nejak to nejde cely stahnout, stahuje se mi jen neco pres 300kb


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce